Jak přehrávat soubory BUP v systému Windows 10

Jak otevřít soubor bup?
Soubory BUP informují přehrávač DVD o spouštěcí nabídce, umístění video a audio stop a začátku kapitol na DVD. Soubory BUP lze otevřít pomocí VLC Player.
Další informace najdete na docs.fileformat.com

Soubory BUP používané k ukládání záložních dat pro soubory IFO disku DVD jsou běžně připojeny k diskům DVD video. Výchozí přehrávač médií pro systém Windows 10 však soubory BUP nativně nepodporuje. Pokud chcete tyto soubory přehrát nebo převést, může to být problematické. V tomto článku vám vysvětlíme, proč přehrávač Windows Media Player nepřehrává soubory BUP, ukážeme vám, jak je přehrát v systému Windows 10, ukážeme vám, jak převést soubory BUP do formátu MP4, a mnoho dalšího. Projdeme si také, jak přehrávat disky DVD a soubory IFO v systému Windows 10.

Proč nelze soubory BUP přehrát v přehrávači Windows Media Player?

Přehrávač Windows Media Player vzhledem ke svému zaměření na přehrávání populárních typů zvukových a video souborů nepodporuje soubory BUP. Soubory BUP specifické pro DVD slouží jako záložní kopie souborů IFO, které jsou klíčové pro pochopení organizace a navigace na DVD. Soubory BUP nemůže přehrávač Windows Media Player přehrávat přímo, protože není navržen pro práci se soubory specifickými pro DVD. K přehrávání těchto souborů můžete použít různé přehrávače médií a techniky. V systému Windows 10: Jak přehrávat soubory BUP

K přehrávání souborů BUP v systému Windows 10 použijte přehrávače médií třetích stran, které umožňují přehrávání disků DVD, například VLC Media Player nebo KMPlayer. Tyto přehrávače médií umí přehrávat různé formáty souborů, včetně souborů BUP, a jsou zcela zdarma. Mají také silnou podporu kodeků. Spusťte například přehrávač VLC Media Player, na panelu nabídek vyberte položku „Média“ a poté buď „Otevřít soubor“, nebo „Otevřít disk“ podle toho, odkud jste soubor BUP získali. Můžete vybrat soubor BUP k přehrávání a přehrávač médií se postará o přehrávání.

Převod souborů BUP do formátu MP4

Pro převod souborů BUP do formátu MP4, který je více podporován, použijte nástroje pro převod videa, jako je HandBrake nebo Freemake Video Converter. Pomocí těchto aplikací můžete v několika jednoduchých krocích převést soubory BUP do různých formátů videa, včetně formátu MP4. Stáhněte a nainstalujte program HandBrake, spusťte jej a vyberte soubor BUP, který chcete převést na soubor MP4. Jako výstupní formát vyberte MP4, proveďte příslušné úpravy a poté spusťte proces převodu. Po dokončení převodu získáte soubor MP4, který lze přehrát v systému Windows 10 pomocí libovolného přehrávače médií.

Přehrávání souborů IFO v systému Windows 10 Video disky DVD musí mít soubory IFO, protože obsahují důležité údaje o organizaci a navigaci disku. K přehrávání souborů IFO v systému Windows 10 používejte přehrávače médií, které umožňují přehrávání disků DVD, například VLC Media Player nebo PowerDVD. Chcete-li přehrát soubory BUP, spusťte přehrávač médií, na panelu nabídek vyberte položku „Média“ a poté klikněte na tlačítko „Otevřít soubor“ nebo „Otevřít disk“. Po výběru souboru IFO, který chcete přehrát, bude přehrávání řídit přehrávač médií. Soubory IFO lze také přehrávat pomocí programů pro přehrávání DVD, jako je WinDVD nebo AnyDVD. Možnost přehrávání disků DVD v systému Windows 10 K nativnímu přehrávání disků DVD v systému Windows 10 použijte přehrávače médií s vestavěnými funkcemi přehrávání disků DVD, například VLC Media Player. Vložte disk DVD do jednotky DVD v počítači, spusťte program VLC Media Player, na panelu nabídek vyberte položku „Média“ a poté klikněte na tlačítko „Otevřít disk“. Přehrávač médií začne přehrávat obsah DVD, jakmile v rozevírací nabídce vyberete jednotku DVD. Pro přehrávání DVD, pokud váš počítač nemá jednotku DVD, můžete zakoupit externí jednotku DVD a připojit ji k počítači přes USB.

Závěrem lze říci, že vzhledem k tomu, že se přehrávač Windows Media Player zaměřuje na rozšířené typy hudebních a video souborů, nezpracovává soubory BUP. K přehrávání souborů BUP v systému Windows 10 použijte alternativní přehrávač médií, například VLC Media Player nebo KMPlayer. K převodu souborů BUP do formátu MP4 lze použít software pro převod videa, například HandBrake nebo Freemake Video Converter. Soubory IFO lze prohlížet a přehrávat v systému Windows 10 pomocí přehrávačů médií nebo softwaru pro přehrávání DVD. Konečně systém Windows 10 umožňuje přehrávat disky DVD pomocí přehrávačů médií, jako je VLC Media Player, který lze použít s interní nebo externí jednotkou DVD.

FAQ
Jak převedu BUP IFO VOB na MP4?

K převodu souborů BUP, IFO a VOB do formátu MP4 lze použít program pro převod videa, například Handbrake. Zde je podrobné vysvětlení, jak toho dosáhnout: 1. Získejte program Handbrake z oficiálních webových stránek (https://handbrake.fr/) a nainstalujte jej. 2. Spusťte program Handbrake a výběrem možnosti „Source“ importujte soubory BUP, IFO nebo VOB.

2. 3. Rozhodněte se, kam chcete uložit převedený soubor MP4, výběrem cílové složky. 4. V části „Output Settings“ (Nastavení výstupu) vyberte formát MP4 jako výstupní kontejner. 5. Přizpůsobte parametry videa, včetně datového toku, snímkové frekvence a kodeku videa, podle svého vkusu. Pokud si nejste jisti, můžete ponechat výchozí nastavení. 6. Film můžete upravit pomocí funkcí aplikace Handbrake, včetně oříznutí, přidání titulků a změny nastavení zvuku. 7. Jakmile budete s nastavením spokojeni, kliknutím na tlačítko „Start“ spustíte převod. Před pokračováním počkejte, až program Handbrake převede soubory BUP, IFO nebo VOB do formátu MP4.

8. Velikost souboru a rychlost zpracování vašeho počítače určí, jak dlouho to bude trvat. 9. Po dokončení převodu najdete převedený soubor MP4 v cílové složce, kterou jste dříve zadali.

Nyní jste pomocí nástroje Handbrake úspěšně převedli soubory BUP, IFO a VOB do formátů MP4. Soubor MP4 lze přehrávat na různých hardwarových zařízeních a přehrávačích médií, které podporují formát MP4.