Kolik váží iPod Touch?

Od svého uvedení na trh v roce 2007 si iPod Touch získal oblibu mezi fanoušky produktů Apple jako přenosný gadget. Obsahuje širokou škálu funkcí, jako je hraní online her, poslech zvuku a prohlížení internetu. Hmotnost je zásadním faktorem, který je třeba při výběru iPodu Touch zohlednit, protože může ovlivnit přenosnost a použitelnost. V tomto příspěvku se budeme zabývat hmotností iPodu Touch a otázkami týkajícími se jeho velikosti, úložných možností a důvodů, proč společnost Apple ukončila prodej iPodů.

Generace a kapacita úložiště iPodu Touch ovlivňují jeho hmotnost. iPod Touch 7. generace je nejnovější model, který je v současné době nabízen. Hmotnost iPodu Touch sedmé generace je zhruba 3,10 unce (88 gramů). Díky tomu je mimořádně lehký a pohodlně se nosí v kapse nebo v batohu. Je důležité mít na paměti, že dřívější modely iPodu Touch mohly vážit o něco více – šestá generace vážila také přibližně 3,10 unce (88 gramů).

Rozměry iPodu Touch jsou následující: výška: 4,86 palce (123,4 mm), šířka: 2,31 palce (58,6 mm) a hloubka: 0,24 palce (6,1 mm). Díky těmto malým rozměrům jej lze pohodlně ovládat jednou rukou a skladovat. Čtyřpalcový displej Retina iPodu Touch poskytuje jasný obraz a jasné barvy pro poutavý uživatelský zážitek.

iPod Touch se dodává v různých konfiguracích s různou kapacitou paměti. Standardní základní model má obvykle 32 GB paměti, což většině běžných uživatelů stačí. Pokud však hodláte ukládat rozsáhlou sbírku hudby, filmů nebo her, můžete zvážit volbu většího úložiště, například 128 GB nebo 256 GB. Velikost úložiště, které potřebujete, nakonec závisí na vašich osobních požadavcích a zvyklostech používání.

Existuje řada důvodů, proč se společnost Apple rozhodla ukončit prodej iPodů. Za prvé, popularita chytrých telefonů s funkcemi pro přehrávání hudby, jako je iPhone, snížila potřebu samostatných hudebních přehrávačů, jako je iPod. Například iPhone se vyvinul ve víceúčelový přístroj s mnoha dalšími funkcemi než iPod. Kromě toho mají nyní lidé ve svých chytrých telefonech přístup k milionům skladeb díky streamovacím službám, jako jsou Spotify a Apple Music. Potřeba nezávislých hudebních přehrávačů se proto postupem času snížila.

Závěrem lze říci, že iPod Touch váží pouhých 3,10 unce (88 gramů), takže je velmi přenosný a lehký. Má malé a útulné rozměry: na výšku měří zhruba 4,86 palce (123,4 mm), na šířku 2,31 palce (58,6 mm) a do hloubky 0,24 palce (6,1 mm). Standardní základní model má 32GB úložiště, což je pro většinu uživatelů dostačující. Rozhodnutí ukončit prodej iPodů může souviset s rozvojem streamovacích služeb a chytrých telefonů, které snížily poptávku po samostatných hudebních přehrávačích.

FAQ
Proč společnost Apple přestala vyrábět iPod touch?

Společnost Apple ukončila výrobu iPodu touch z několika důvodů. Jedním z hlavních důvodů bylo snížení poptávky po samostatných hudebních přehrávačích v důsledku zvýšeného používání chytrých telefonů, které poskytovaly podobné funkce. Kromě toho představoval pro iPod touch silnou konkurenci vlastní iPhone společnosti Apple, který měl všechny funkce iPodu touch spolu s mobilními funkcemi. Společnost Apple se rozhodla ukončit výrobu iPodu touch, aby se mohla soustředit na své lukrativnější produktové řady, jako jsou iPhony a iPady.

Je iPod také telefon?

Ne, telefon není iPod. Přestože společnost Apple vyrábí jak iPod touch, tak iPhone, iPod touch postrádá mobilní funkce a bez připojení k Wi-Fi nebo softwaru třetí strany jej nelze použít k telefonování nebo posílání zpráv. Slouží především jako přenosný přehrávač médií, který uživatelům umožňuje přístup k internetu, hraní her, prohlížení videí, poslech hudby a používání různých aplikací.

Dostane iPod Touch iOS 16?

V současné době nelze s jistotou říci, zda bude iOS 16 pro iPod Touch vydán. Způsobilost iPodu Touch pro nadcházející aktualizace systému iOS závisí na řadě proměnných, včetně hardwarových možností a rozhodnutí společnosti. Společnost Apple obvykle distribuuje aktualizace softwaru pro svá zařízení po určitou dobu. Chcete-li být informováni o všech oficiálních oznámeních týkajících se aktualizací softwaru pro iPod Touch, doporučujeme pravidelně sledovat oznámení společnosti Apple a informace o podpoře produktu.

Je iPod touch v podstatě malý iPad?

iPod touch není v podstatě miniaturní iPad. Přestože se v obou případech jedná o zařízení společnosti Apple a mají některé funkce společné, výrazně se od sebe také liší.

iPod touch byl vytvořen především jako přenosný multimediální přehrávač s důrazem na hudbu, filmy a hry. Není tak funkční jako iPad, plnohodnotný tablet, který lze používat k různým funkcím, včetně procházení internetu, produktivity a spouštění různých aplikací.

Za druhé, iPod Touch je přenosnější a má menší obrazovku než iPad, takže je lépe přenosný. Na druhou stranu iPad nabízí větší displej, často s úhlopříčkou 10 palců nebo větší, což přináší lepší zážitek při úkolech, které vyžadují větší prostor na obrazovce.

iPod Touch je v nabídce produktů Apple zařazen mezi základní zařízení, takže je obvykle levnější než iPad. Díky přidaným funkcím a možnostem stojí iPad často více peněz.

Závěrem lze říci, že ačkoli mají iPod Touch a iPad několik společných rysů, například operační systém iOS a estetický design společnosti Apple, jedná se o samostatné přístroje s jedinečnými funkcemi.