Použití stylu nadpisu buňky v aplikaci Excel. Průvodce krok za krokem

Jednou z mnoha výhod aplikace Excel, která je silným nástrojem pro organizaci a prezentaci dat, je možnost použití několika stylů buněk pro zlepšení vizuální přitažlivosti vašich tabulek. Styl buňky Nadpis je jedním z takových stylů, který lze použít ke zvýraznění konkrétních buněk jako záhlaví nebo nadpisů. Tento článek vysvětluje, jak používat styl buňky Nadpis v aplikaci Excel, a zabývá se souvisejícími otázkami, například jak využívat formát stylů buňky Celkem, jak z buňky udělat buňku s nadpisem, jak aktualizovat nadpis buňky a jak úspěšně používat styl Nadpis.

Při používání stylu buňky Nadpis v aplikaci Excel postupujte podle těchto jednoduchých kroků:

Krok 1: Spusťte list aplikace Excel, který chcete použít.

V kroku 2 vyberte buňku nebo skupinu buněk, na které chcete použít styl buňky Nadpis. Může to být jedna buňka nebo skupina buněk.

Krok 3: Najděte skupinu „Styly“ na kartě Domů na pásu karet aplikace Excel. Je třeba kliknout na tlačítko „Styly buněk“, které by mělo být reprezentováno rámečkem s různými styly.

Krok 4: Z rozbalovací nabídky, která se zobrazí, vyberte styl buňky. Přejetím prstem dolů vyberte styl buňky „Nadpis“. Styl bude automaticky aplikován aplikací Excel na vybrané buňky.

Poté, co se naučíte používat styl buňky „Nadpis“, probereme některé související otázky.

Jak používat celkový formát stylů buněk aplikace Excel?

Podobným postupem lze v aplikaci Excel použít formát celkových stylů buněk. Vyberte buňku nebo rozsah buněk, ve kterých jsou uloženy celkové součty. Z rozevírací nabídky „Styly buněk“ vyberte styl buňky „Celkem“. Tím se zvýrazní součty ve formátu vybraných buněk. Jak změníte buňku na buňku s nadpisem? Použitím stylu buňky „Nadpis“, jak bylo uvedeno výše, se buňka automaticky změní na buňku s nadpisem. Dosáhnete toho tím, že buňce dáte charakteristický vzhled, který ji označí jako nadpis nebo záhlaví. Jak lze změnit nadpis buňky? Chcete-li změnit nadpis, dvakrát klikněte na buňku, kterou chcete aktualizovat. Díky tomu budete moci upravovat text přímo v buňce. Alternativně můžete název změnit tak, že vyberete buňku a poté kliknete na panel vzorců v horní části okna aplikace Excel. Jak používáte styl nadpisu? Vaše tabulka může být podle odpovědi estetičtější a přehlednější díky použití stylu buňky Nadpis. Přidáním stylu Nadpis do příslušných buněk můžete vytvořit výrazné nadpisy nebo názvy, které se budou odlišovat od ostatních dat. To může zvýšit čitelnost a usnadnit ostatním používání a pochopení vaší tabulky.

Závěrem lze říci, že použití stylu buňky Nadpis aplikace Excel je jednoduchá technika, která může výrazně zlepšit vzhled a strukturu vašich tabulek. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete rychle použít styl buňky Nadpis, stejně jako další styly, například styl buňky Celkem, aby vaše data byla estetičtější a srozumitelnější.

FAQ
Co je to styl nadpis?

V aplikaci Excel lze použít předdefinovanou možnost formátování známou jako „Styl nadpisu“, která buňkám propůjčí odlišnost záhlaví nebo nadpisů. Často má vlastnosti, jako je tučné písmo, větší velikost písma a příležitostně různé barvy nebo stínování. Pomocí stylu nadpisu můžete v tabulce aplikace Excel rychle identifikovat významná záhlaví nebo nadpisy.

Jak vytvořit buňku s nadpisem v listech?

Můžete použít Listy Google a vytvořit buňku s nadpisem podle následujících jednoduchých kroků: 1. Spusťte aplikaci Tabulky Google a vyhledejte požadovanou tabulku. 2. Vyberte buňku, ve které bude vytvořen nadpis. 3. V horní nabídce vyberte možnost „Formátovat“. 4. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Číslo“ a poté „Další formáty“. Na pravé straně obrazovky se objeví postranní panel. V postranním panelu vyberte možnost „Vlastní formát čísla“. 5. Do textového pole vedle položky „Vlastní formát čísla“ zadejte požadované formátování buňky s názvem, jak ukazuje obrázek

6. Můžete například použít tučný text, větší velikost písma nebo jinou barvu písma. Klepnutím na tlačítko „Použít“ uložte změny formátování v kroku 7. 8. Vybraná buňka má nyní požadované formátování, které ji převede na buňku s názvem.

Podle těchto pokynů můžete v Tabulkách Google rychle vytvořit titulní buňku s přizpůsobitelným formátováním.

Jak opravit nadpis v aplikaci Excel?

K opravě nadpisu v aplikaci Excel můžete použít tyto podrobné postupy: Otevřete tabulku aplikace Excel a najděte řádek nebo řádky, které chcete v kroku 1 použít jako nadpis.

2. Chcete-li vybrat buňky obsahující nadpis, klikněte na ně a přetáhněte je. 3. Vyhledejte skupinu „Styly“ na kartě Domů na pásu karet aplikace Excel. 4. Ve skupině „Styly“ vyberte tlačítko „Styly buněk“ (často reprezentované malým rámečkem s ikonou štětce). 5. Objeví se rozbalovací výběr s různými styly buněk. Vyhledejte a vyberte styl „Nadpis“. 6. Styl buněk „Nadpis“, který obvykle používá tučné písmo a zarovnání textu na střed, bude nyní použit pro formátování vybraných buněk.

7. V případě potřeby můžete formátování nadpisu dále upravit změnou řezu písma, velikosti písma nebo jiných faktorů pomocí voleb na kartě „Domů“.

Podle těchto pokynů a s využitím stylu buněk „Nadpis“ můžete nadpis v aplikaci Excel rychle opravit.