Jak otevřít soubory Quicken bez Quickenu

Uživatelé známého programu pro správu osobních financí Quicken mohou sledovat své příjmy, výdaje, investice a další finanční informace. Příležitostně však můžete potřebovat otevřít soubor Quicken, i když program Quicken ještě nemáte v počítači nainstalovaný. Pokud nemáte přístup k licenci Quicken nebo si jen chcete přečíst obsah souboru bez použití programu, máte k dispozici jiné možnosti. V tomto příspěvku se podíváme na různé metody přístupu k souborům Quicken a jejich otevírání, které nejsou součástí programu Quicken. Použití aplikace Quicken Online: Quicken poskytuje online verzi svého programu Quicken Online. Pomocí této webové verze můžete přistupovat ke svým souborům Quicken z libovolného počítače nebo zařízení, které má připojení k internetu. Před použitím služby Quicken Online se musíte zaregistrovat a nahrát svůj soubor Quicken. Své finanční informace můžete prohlížet a spravovat přímo z webové stránky, jakmile jsou zveřejněny.

2. Import do aplikace Excel: Pro usnadnění prohlížení a analýzy můžete soubory Quicken (QDF) převést do formátu Excel (XLS nebo XLSX), pokud již máte v počítači nainstalovaný program Microsoft Excel. Otevřete Excel a zvolte k tomu možnost „Soubor“. Soubor Quicken, který chcete otevřít, najdete výběrem možnosti „Otevřít“ a procházením. Po výběru souboru pak zvolte možnost „Otevřít“. Až vás Excel vyzve k výběru správného formátu souboru, zvolte formát souboru, který odpovídá verzi vašeho souboru Quicken. Po otevření dat můžete použít mnoho funkcí aplikace Excel k jejich studiu a úpravám. 3. Použijte software třetí strany: Alternativou k použití samotného Quickenu je řada softwarových aplikací třetích stran, které mohou otevírat soubory Quicken. Moneydance, GnuCash a Banktivity jsou několika oblíbenými možnostmi. Tyto aplikace mohou nativně importovat a otevírat soubory Quicken a poskytují funkce, které jsou srovnatelné s funkcemi Quickenu. Stačí stáhnout a nastavit aplikaci a poté se řídit pokyny pro import souboru Quicken. Nezapomeňte, že Quicken nemusí mít stejné uživatelské rozhraní a možnosti, takže může nastat nutnost učení.

4. Převod do formátu QFX: Soubor QFX (formát Quicken Financial Exchange) můžete převést do běžněji přijímaného formátu, například CSV (Comma-Separated Values), pokud jej chcete otevřít bez aplikace Quicken. Při tomto postupu si můžete pomoci internetovými konvertory. Stačí nahrát soubor QFX, vybrat požadovaný výstupní formát, například CSV, a na stránce konvertoru stisknout tlačítko převést. Převedený soubor si můžete stáhnout a po dokončení převodu jej otevřít v tabulkových programech, jako je Excel nebo Google Sheets.

Závěrem lze říci, že otevírání souborů Quicken mimo software Quicken je možné pomocí různých technik. K souborům Quicken můžete přistupovat a zkoumat je, i když nemáte licenci Quicken, pomocí aplikace Quicken Online, importem do aplikace Excel, použitím softwaru třetích stran nebo změnou formátu souboru. Vyberte si přístup, který nejlépe vyhovuje vašim požadavkům a vkusu, a ujistěte se, že vaše finanční informace jsou chráněny využitím spolehlivého softwaru nebo online převodníků.

FAQ
Jak otevřu soubor Quicken v tabulkách Google?

Chcete-li otevřít soubor Quicken v tabulkách Google, musíte provést následující kroky: Nejprve soubor Quicken exportujte: Vyhledejte v aplikaci Quicken soubor, který chcete otevřít v Tabulkách Google, a poté jej otevřete. Pomocí nabídky „Soubor“ vyberte možnost „Exportovat“ nebo „Uložit jako“. K uložení souboru je třeba použít kompatibilní formát, například CSV (Comma Separated Values) nebo QIF (Quick Interchange Format). 2. Spusťte aplikaci Tabulky Google: Zadejte přihlašovací údaje ke svému účtu Google na Disku Google (drive.google.com). Pokud ještě nemáte účet, musíte si ho vytvořit.

3. Nahrajte soubor kliknutím na tlačítko „+ Nový“ vlevo a výběrem možnosti „Nahrát soubor“. 4. Klepnutím na tlačítko „Otevřít“ přidejte exportovaný soubor Quicken na disk Google z počítače. Po nahrání souboru na něj klikněte pravým tlačítkem myši a zvolte „Otevřít pomocí“ > „Tabulky Google“. 4. Otevřete soubor v aplikaci Google Sheets. Nyní můžete v tabulkách Google Sheets zkoumat a aktualizovat data v souboru Quicken.

Upozorňujeme, že Tabulky Google nemusí podporovat všechny funkce a vlastnosti programu Quicken. Doporučujeme zkontrolovat data po otevření souboru v Tabulkách Google a provést případné úpravy.

Mohu převést soubor Quicken do formátu PDF?

Ano, soubory Quicken lze převést do formátu PDF. Můžete tak učinit provedením těchto úkonů: 1. Spusťte program Quicken v počítači. Otevřete soubor Quicken, který chcete převést v druhém kroku. 3. Klepněte na možnost Tisk v nabídce Soubor. 4. V dialogovém okně Tisk vyberte jako možnost tiskárny PDF nebo virtuální tiskárnu PDF. Virtuální tiskárnu PDF si můžete stáhnout a nainstalovat z internetu, pokud ji ještě nemáte. 5. Chcete-li pokračovat, klepněte na tlačítko Tisk. 6. V dialogovém okně Uložit jako vyberte umístění v počítači, kam chcete soubor PDF uložit. 7. Zadejte název souboru PDF a z nabídky vyberte možnost Uložit.

8. Vytvoří se verze souboru Quicken ve formátu PDF a uloží se do určeného umístění.

Soubory Quicken můžete rychle prohlížet a sdílet s ostatními tak, že je převedete do formátu PDF podle těchto pokynů.

Jak otevřu soubor Quicken QFX?

K otevření souboru Quicken QFX bez použití programu Quicken lze použít následující kroky: 1. Vyberte dobrý program pro správu peněz: Mint, Moneydance a GnuCash jsou jen některé z konkurenčních programů podporujících soubory QFX programu Quicken. Vyberte si program, který nejvíce odpovídá vašim potřebám, a stáhněte si jej. 2. Nainstalujte program: Po stažení programu jej nainstalujte podle pokynů výrobce.

3. Spusťte program: Po dokončení instalace otevřete program pro správu financí. Importujte soubor QFX:

4. Zkontrolujte, zda program nabízí možnost importu nebo otevření souboru. Obvykle ji najdete v nabídce „Soubor“ nebo „Importovat“. Vyhledejte soubor QFX, který chcete otevřít, kliknutím na něj a následným procházením počítače. Po výběru souboru klikněte na tlačítko „Otevřít“ nebo „Importovat“. 5. Postupujte podle pokynů na obrazovce: Program vás provede procesem importu souboru QFX. Mohli byste být vyzváni k namapování konkrétních údajů o účtu nebo k uvedení druhu účtu, který importujete. Postupujte podle pokynů a na výzvu uveďte příslušné informace. 6. Prozkoumejte importovaná data: Po dokončení postupu importu by vám měl software pro správu financí umožnit prohlédnout si importovaná data. Zkontrolujte, zda jsou údaje o účtu a všechny transakce náležitě zobrazeny.

Tyto pokyny vám umožní otevřít soubor Quicken QFX bez samotného programu Quicken.