Jak zavřít dialogové okno v aplikaci Excel

Jak otevřít Excel v aplikaci?
Podle toho, co v sešitu vidíte, otevřete soubor v desktopové aplikaci Excel jedním ze dvou způsobů: Vyberte Otevřít v desktopové aplikaci v horní části sešitu. Pokud tuto možnost nevidíte, měli byste v horní části sešitu vidět vyhledávací panel. Do něj napište otevřít a pak vyberte Otevřít v desktopové aplikaci.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Aplikace Excel často obsahuje dialogová okna, která nabízejí další nastavení nebo možnosti pro určité procesy a činnosti. Mohou se zobrazit mimo jiné při vkládání grafů, formátování buněk nebo používání maker. Přestože jsou dialogová okna nezbytná pro úpravu chování aplikace Excel, mohou občas způsobit problémy, pokud je necháte otevřené nebo je chcete rychle odstranit. V tomto tutoriálu prozkoumáme ruční i klávesové zkratky pro zavírání dialogových oken v aplikaci Excel.

Klávesová zkratka pro dialogové okno Odstranit v aplikaci Excel

Aplikace Excel nabízí praktickou klávesovou zkratku pro rychlé zavření dialogových oken. Klávesa Escape (Esc) na klávesnici umožňuje rychle zavřít jakékoli otevřené dialogové okno aplikace Excel. Pokud chcete dialogové okno zavřít, aniž byste provedli jakýkoli výběr nebo úpravu, je tato technika užitečná. Jedná se o univerzální klávesovou zkratku, která funguje v aplikaci Excel a ve většině programů systému Windows. K čemu slouží dialogové okno aplikace Excel?

Dialogové okno je v aplikaci Excel malé okno, které se zobrazí na obrazovce, aby vyžádalo vstupní údaje, poskytlo data nebo nabídlo možnosti pro určitou úlohu. Uživatelé se díky němu mohou připojit k funkcím aplikace Excel a měnit nastavení. Pro usnadnění přizpůsobení a nastavení mají dialogová okna často různé karty, tlačítka, zaškrtávací políčka, rozevírací nabídky a textová pole. Poskytují uživateli způsob, jak upravit a přizpůsobit funkce aplikace Excel svým potřebám.

Excel: Zavření otevřeného dialogového okna K ručnímu zavření otevřeného dialogového okna můžete v aplikaci Excel použít myš nebo klávesnici. Dialogové okno můžete rychle zavřít klepnutím na jeho zavírací tlačítko, což je obvykle ikona „X“ v pravém horním rohu. Alternativně můžete pomocí klávesy tabulátoru procházet dostupné možnosti a poté jednu z nich vybrat a dialogové okno zavřít pomocí klávesy enter. Která klávesa automaticky zavře dialogové okno?

Další klávesovou zkratkou v aplikaci Excel, která může okamžitě zavřít dialogové okno, je klávesa Enter. Stisknutí klávesy Enter po provedení výběru nebo zadání hodnot v dialogovém okně způsobí, že se změny projeví a dialogové okno se zavře. Pokud jste dokončili úpravy a chcete rychle zavřít dialogové okno bez použití myši, je tato klávesová zkratka užitečná.

Závěrem lze říci, že zavírání dialogových oken v aplikaci Excel je rychlá akce, kterou lze provádět ručně nebo pomocí klávesových zkratek. Klávesu Enter lze použít k rychlému zavření dialogových oken po provedení výběru, zatímco klávesa Escape (Esc) je pro tento účel univerzální klávesovou zkratkou. Znalost rychlého zavírání dialogových oken může zvýšit vaši produktivitu při práci s tabulkami, protože vám poskytují možnost doladit a přizpůsobit funkce aplikace Excel vašim potřebám.

FAQ
Jak zavřít dialogové okno po kliknutí mimo něj?

Pomocí těchto kroků můžete v aplikaci Excel zavřít dialogové okno kliknutím kamkoli mimo něj: V prvním kroku klikněte kamkoli mimo dialogové okno. Případně můžete dialogové okno zavřít stisknutím klávesy „Esc“ na klávesnici. Tyto techniky zavřou dialogové okno a vrátí vás zpět na hlavní obrazovku aplikace Excel.

Co je dialogové okno vypnutí?

Když se pokusíte ukončit aplikaci Excel bez uložení nedokončených změn, zobrazí se výzva známá jako dialogové okno ukončení. Můžete se rozhodnout, zda chcete zachovat svou práci, odstranit změny nebo zcela zabránit ukončení aplikace Excel. Toto dialogové okno vám dává možnost uložit práci před ukončením programu, abyste zabránili neúmyslné ztrátě dat.

Co je dialogové okno klávesové zkratky?

Esc je v aplikaci Excel běžně používaná klávesová zkratka pro zavření dialogového okna. Dialogové okno můžete ukončit a vrátit se do hlavního rozhraní aplikace Excel stisknutím klávesy Esc.

Jak zavřu dialogové okno a přepnu se do aplikace Word?

Pomocí těchto kroků lze zavřít dialogové okno aplikace Excel a přejít do aplikace Word: Ujistěte se, že dialogové okno, které chcete zavřít, je aktivní a zaostřené, a to následujícím postupem:

1.

2. Vyhledejte v dialogovém okně tlačítko „Zavřít“ nebo „Zrušit“. Obvykle ho najdete v pravém dolním rohu. 3. Chcete-li dialogové okno zavřít, klepněte na tlačítko „Zavřít“ nebo „Zrušit“. 4. Po zavření dialogového okna můžete spustit aplikaci Word z nabídky Start, zástupce na ploše nebo klepnutím na ikonu aplikace Word na hlavním panelu (za předpokladu, že již není otevřena).

Převod z aplikace Excel do aplikace Word můžete snadno provést podle následujících kroků pro ukončení dialogového okna.

Kde se dialogové okno v aplikaci Excel nachází?

V aplikaci Excel je dialogové okno přístupné prostřednictvím nabídky na pásu karet. V závislosti na tom, na jaké funkce nebo vlastnosti v aplikaci Excel kliknete, se na obrazovce může zobrazit dialogové okno. V závislosti na funkci nebo funkci, kterou používáte, se dialogové okno může zobrazit na jiném místě.