Kolik stojí Quest 3. Vše, co potřebujete vědět

Debut třetího vydání oblíbeného samostatného VR headsetu Oculus Quest byl milovníky virtuální reality (VR) velmi očekáván. Vzhledem k tomu, že Quest 2 svými schopnostmi stále ohromuje uživatele, mnozí se ptají, zda se chystá Quest 3 a kolik bude stát. Tento článek porovnává Quest 3 s jeho předchůdcem Quest 2 a zabývá se jeho pravděpodobným vydáním a cenou.

Bude Quest 3 vydán?

Společnost Oculus vydání modelu Quest 3 zatím oficiálně neoznámila. Vzhledem k popularitě modelu Quest 2 je však velmi pravděpodobné, že společnost Oculus bude pokračovat ve financování samostatné technologie VR a vydá nový model. Vzhledem k tomu, že nové náhlavní soupravy Oculus se obvykle vydávají každé dva roky, Quest 3 by se mohl objevit v roce 2022 nebo 2023. Dokud nedojde k oficiálnímu oznámení, můžeme se o datu vydání Questu 3 pouze dohadovat, přestože zvěsti a úniky naznačují, že na něm Oculus skutečně pracuje. Bude Quest 3 stát hodně peněz?

Pro mnoho potenciálních kupců je cena Questu 3 klíčovým problémem. Ačkoli zatím nejsou k dispozici žádné oficiální informace o cenách, lze předpokládat, že Quest 3 bude stát více než jeho předchůdce. Model Quest 2 byl chválen za rozumnou cenu, která u základního modelu začínala na 299 dolarech. Technologické a hardwarové upgrady však často vedou k vyšším výrobním nákladům, což se může odrazit v ceně modelu Quest 3. Spotřebitelé by měli očekávat srovnatelné cenové možnosti modelu Quest 3. Je důležité si uvědomit, že společnost Oculus již dříve poskytovala různé možnosti ukládání dat pro své náhlavní soupravy, přičemž větší možnosti ukládání dat vedly k vyšším cenám.

Jaká bude cena modelu Quest 3 ve Velké Británii?

Ačkoli přesné informace o cenách pro jiné oblasti zatím nejsou k dispozici, očekává se, že Quest 3 bude ve Velké Británii stát přibližně stejně jako v USA. Společnost Oculus v minulosti udržovala ceny ve všech lokalitách stejné s určitými úpravami zohledňujícími daně a dovozní poplatky. Lze tedy předpokládat, že Quest 3 bude ve Spojeném království stát přibližně stejně jako v USA, s možnými příplatky za směnné kurzy a místní daně.

Může Quest 2 konkurovat Questu 3?

Bez konkrétních informací o dosud nevydaném modelu Quest 3 je obtížné jej srovnávat s modelem Quest 2. Předpokládá se však, že Quest 3 bude mít oproti předchozí verzi pokroky. Lepší vizualizace, vyšší výpočetní výkon, lepší sledovací schopnosti a možná i zcela nové funkce, jako je sledování očí nebo haptická zpětná vazba, jsou příklady těchto pokroků. Quest 2 je však stále velmi výkonný VR headset, který dostává pravidelné aktualizace softwaru a nové hry. Quest 2 může stále poskytovat skvělý zážitek z VR a nabízet přiměřenou hodnotu pro ty, kteří nespěchají s upgradem.

Závěrem lze říci, že nadšenci VR netrpělivě očekávají Oculus Quest 3, ale datum vydání ani cena zatím nebyly oznámeny. Ačkoli cena modelu Quest 3 zatím nebyla zveřejněna, je pravděpodobné, že bude vyšší než u modelu Quest 2. Předpokládá se, že ceny pro britský trh budou srovnatelné s cenami v USA, přičemž určité změny přinesou daně a směnné kurzy. Potenciální zákazníci mohou i nadále využívat Quest 2 a jeho bohatou knihovnu her a aktivit, dokud nebudou k dispozici oficiální informace.

FAQ
Je Quest 3 určen pro hraní her?

Zařízení Quest 3 je skutečně primárně určeno pro hraní her. Náhlavní soupravu pro virtuální realitu (VR) vytvořila dceřiná společnost Facebooku Oculus. Díky displeji s vysokým rozlišením, výkonnému hardwaru a rozsáhlému výběru her dostupných na platformě Oculus nabízí Quest 3 pohlcující herní zážitek. Je však důležité poznamenat, že headset Quest 3 umožňuje i jiné než herní aktivity ve VR, včetně sledování filmů, interakce s ostatními ve virtuálním prostředí a prozkoumávání virtuálních světů.

Stojí Quest 2 za to?

Podle názvu článku „Kolik stojí Quest 3. Vše, co potřebujete vědět“ je předmětem eseje Quest 3, a nikoliv Quest 2. V tomto případě se však nejedná o Quest 3, nýbrž o Quest 2. V důsledku toho nemohu přímo odpovědět na dotaz „Vyplatí se Quest 2?“. Mohu však poskytnout obecné informace o modelu Quest 2, pokud si to přejete.

Bude mít Quest 3 lepší grafiku?

Ano, jak je uvedeno v článku „Kolik stojí Quest 3. Vše, co potřebujete vědět“, očekává se, že Quest 3 nabídne lepší grafiku než jeho předchůdce.

Kolik bude stát Meta Quest 3?

V článku se tvrdí, že cena hry Meta Quest 3 zatím nebyla zveřejněna.

Bude Quest 3 dražší?

Cena hry Quest 3 se může, ale nemusí zvýšit na základě informací uvedených v nadpisu. Pro zjištění ceny modelu Quest 3 je třeba získat více informací z článku.

Kolik stojí Meta Quest 3 v Evropě?

V Evropě stojí Meta Quest 3 349 EUR.