Jak uvést Alexu do režimu nastavení. Průvodce krok za krokem

How do I put Alexa in setup mode?
Okay so first of all you have to click and hold this action. Button. Hello your device is ready for setup. Just download the Alexa app and follow the instructions.
Další informace najdete na www.youtube.com

Než začnete využívat mnoho funkcí a výhod zařízení Alexa, je nutné jej nastavit. Tento příspěvek vás provede postupem, ať už chcete Alexu nastavit ručně, uvést ji do režimu nastavení bez aplikace, nebo to udělat bez Wi-Fi. Budeme se zabývat také problémem, kdy se Alexa při nastavování nezapne oranžově, což je rozšířená obava mnoha uživatelů.

Jak nastavit Alexu bez aplikace, část 1

Uvedení zařízení Alexa do režimu nastavení, i když nemáte přístup k aplikaci Alexa nebo ji nechcete používat. Proveďte tyto úkony: 1. Zkontrolujte, zda je aplikace Alexa v pořádku: 1. Odpojte zařízení Alexa od zdroje napájení a počkejte 10 sekund, než jej znovu zapojíte. 2. Zapojte jej zpět a uvidíte, že se kontrolka zařízení nejprve změní na modrou a poté na oranžovou. Jakmile se kontrolka rozsvítí oranžově, zařízení Alexa je v režimu nastavení a je připraveno k připojení k síti Wi-Fi. Jak ručně nakonfigurovat Alexu, část 2 Chcete-li ručně nakonfigurovat zařízení Alexa, proveďte následující kroky:

1. Na tabletu nebo chytrém telefonu stáhněte a spusťte aplikaci Alexa. V pravém dolním rohu obrazovky klepněte na kartu Zařízení. 3. Klepněte na tlačítko „+“ a vyberte možnost „Add Device“ (Přidat zařízení).

4. Vyberte zařízení Alexa, které nejlépe odpovídá vašim potřebám (například Echo, Echo Dot nebo Echo Show).

5. Chcete-li zařízení připojit k síti Wi-Fi, dodržujte pokyny na obrazovce.

Jak nastavit Alexu bez Wi-Fi, krok 3

Pokud nemáte přístup k síti Wi-Fi nebo chcete zařízení Alexa nastavit bez ní, můžete jako hotspot použít aplikaci Alexa ve smartphonu. Proveďte tyto úkony: 1. Zkontrolujte, zda je zařízení Alexa připojeno k síti Alexa: 1. Zapněte funkci mobilního hotspotu ve smartphonu. 2. Podržte stisknuté tlačítko Action (tlačítko s tečkou a kroužkem kolem) na zařízení Alexa po dobu přibližně pěti sekund nebo dokud se nerozsvítí oranžová kontrolka. 3. Vstupte do nastavení Wi-Fi ve smartphonu a připojte se k již vytvořenému hotspotu. 4. Vraťte se do aplikace Alexa a dokončete nastavení podle pokynů na obrazovce. Proč Alexa během nastavení nesvítí oranžově?

Existuje několik možností, proč se zařízení Alexa během procesu nastavení nezbarvuje oranžově: Ujistěte se, že je vaše zařízení správně připojeno a zapnuto, počínaje krokem č. 1. 2. Překontrolujte, zda držíte tlačítko Akce stisknuté po celou doporučenou dobu (přibližně pět sekund). 3. Zkontrolujte, zda je síť Wi-Fi funkční a zda se vaše zařízení nachází v oblasti jejího pokrytí.

Doporučujeme obrátit se na zákaznickou péči společnosti Amazon pro další pomoc, pokud po provedení všech základních postupů vaše zařízení Alexa stále nesvítí oranžově.

Závěrem lze říci, že pokud chcete zařízení Alexa využívat na maximum, je nezbytné provést nastavení. Tyto kroky by vám měly pomoci s jeho nastavením, ať už se rozhodnete provést jej ručně, bez Wi-Fi nebo bez aplikace. Pokud Alexa během nastavení nesvítí oranžově, je nejlepší vyřešit možné příčiny nebo se obrátit na zákaznickou péči společnosti Amazon a požádat o pomoc. Nyní se můžete začít seznamovat s rozsáhlou škálou funkcí systému Alexa.

FAQ
Jak připojím Alexu k nové Wi-Fi?

Alexu můžete připojit k nové síti WiFi podle následujících jednoduchých kroků: Ujistěte se, že je zařízení Alexa zapnuté a připojené k síti. 2. Spusťte aplikaci Alexa na svém tabletu nebo chytrém telefonu. 3. Chcete-li vstoupit do hlavní nabídky, klepněte na symbol nabídky, který se obvykle nachází v levé horní části obrazovky. 4. V nabídce vyberte položku „Settings“ (Nastavení). 5. Na stránce „Nastavení“ vyberte zařízení, které chcete připojit k čerstvé síti WiFi. 6. Klepněte na tlačítko „Change“ (Změnit) vedle názvu sítě WiFi. 7. Ze seznamu dostupných sítí vyberte novou síť WiFi. 8. Po zadání hesla pro novou síť WiFi, pokud je požadováno, klepněte na tlačítko „Připojit“. 9. Vydržte, dokud se vaše zařízení Alexa nepřipojí k čerstvé síti WiFi. Tento postup může chvíli trvat. 10. Jakmile se připojíte, zobrazí se v aplikaci Alexa potvrzovací zpráva, která vás informuje, že vaše zařízení Alexa je nyní připojeno k nové síti WiFi.

Pomocí těchto postupů byste měli být schopni úspěšně připojit zařízení Alexa k nové síti WiFi.

Jak přepnu Alexu do režimu nastavení bez sítě WiFi?

Podle níže uvedených kroků můžete aktivovat Alexu v režimu nastavení bez WiFi: Nejprve se ujistěte, že je zařízení Alexa zapnuté nebo zcela nabité. 2. Najděte na zařízení Alexa tlačítko Akce (může to být fyzické tlačítko nebo tlačítko na dotykovém displeji). 3. Podržte tlačítko Action stisknuté po dobu přibližně 5 sekund nebo dokud se světelný kroužek zařízení nezmění na oranžový. 4. Když Alexa přejde do režimu nastavení, světelný kroužek se rozsvítí oranžově a začne vyhledávat místní sítě Wi-Fi. 5. Vytáhněte tablet nebo smartphone a spusťte aplikaci Alexa. Přejděte do nabídky Nastavení v aplikaci a vyberte možnost „Nastavit nové zařízení“. 6. 7. Pomocí pokynů v aplikaci připojte smartphone nebo tablet bezdrátově přes Bluetooth k zařízení Alexa. 8. Po úspěšném připojení aplikace k zařízení Alexa můžete pokračovat v nastavení jako obvykle, i když není aktivní připojení Wi-Fi. 9. Mějte na paměti, že některé funkce mohou být omezeny, pokud nemáte připojení k internetu, ale stále můžete provádět běžné povinnosti a používat Alexu k několika úkonům. Doporučujeme připojit zařízení Alexa k síti Wi-Fi, abyste po dokončení procesu nastavení bez sítě Wi-Fi získali plnou funkčnost a přístup ke všem možnostem.

Jak připojím zařízení Alexa k nové síti Wi-Fi?

Pro připojení zařízení Alexa k nové síti Wi-Fi se můžete držet těchto podrobných pokynů: Pro začátek se ujistěte, že je vaše zařízení Alexa připojeno a zapnuto. 2. Spusťte aplikaci Alexa na svém tabletu nebo chytrém telefonu. Pokud aplikaci ještě nemáte, můžete si ji stáhnout z obchodu s aplikacemi ve svém zařízení. 3. Přihlaste se do aplikace Alexa pomocí přihlašovacích údajů spojených s vaším účtem Amazon. Pokud účet Amazon ještě nemáte, musíte si ho založit. 4. Po přihlášení klikněte na kartu „Devices“ (Zařízení) ve spodní části obrazovky aplikace. Ze seznamu dostupných zařízení vyberte přesně to zařízení Alexa, které chcete použít pro připojení k nové síti Wi-Fi.

5. 6. Na stránce s nastavením zařízení vyhledejte a stiskněte tlačítko „Změnit“ vedle názvu sítě Wi-Fi. 7. Podle pokynů na obrazovce přepněte zařízení Alexa do režimu nastavení. Za tímto účelem stiskněte a krátce podržte akční tlačítko na miniaplikaci, dokud nezačne světelný kroužek oranžově blikat. 8. Jakmile je zařízení v režimu nastavení, vraťte se do aplikace Alexa a ze seznamu možností vyberte novou síť Wi-Fi, ke které se chcete připojit. 9. Po výzvě zadejte heslo nové sítě Wi-Fi. Počkejte, až se zařízení Alexa připojí k nové síti Wi-Fi.

10. Tento proces může trvat minutu nebo dvě. Po připojení se v aplikaci Alexa zobrazí potvrzovací zpráva, která vás informuje o tom, že se vaše zařízení úspěšně připojilo k nové síti Wi-Fi.

Nová síť Wi-Fi by nyní měla být úspěšně připojena k vašemu zařízení Alexa, což vám umožní používat hlasové příkazy a přistupovat k různým funkcím Alexa.