Jak stáhnout Minecraft Bedrock na Chromebook

Velmi populární sandboxová hra Minecraft umožňuje hráčům vytvářet a prozkoumávat virtuální světy. Lze k ní přistupovat prostřednictvím různých platforem, včetně Windows, Mac, Xbox, PlayStation, a dokonce i mobilních zařízení. Chromebook je však platforma, která byla v této diskusi přehlížena. Tento článek se bude zabývat omezeními Minecraftu na Chromeboocích, způsobem stažení Minecraftu na Chromebook, důvody omezení a tím, zda jsou na Chromeboocích přístupné verze Minecraftu ve formátu Bedrock nebo Java. Proč není pro Chromebooky k dispozici Minecraft Bedrock?

Verze Minecraftu kompatibilní se všemi platformami, někdy označovaná jako Bedrock Edition, umožňuje hráčům hrát společně bez ohledu na to, jaké zařízení používají. Nazývá se Minecraft Bedrock. Chromebooky bohužel Minecraft Bedrock oficiálně nepodporují. Je tomu tak proto, že Minecraft Bedrock je primárně vytvořen pro systémy Windows, iOS a Android, zatímco Chrome OS, operační systém pro Chromebooky, je založen na Linuxu. Pro Mojang Studios, tvůrce Minecraftu, je těžké hru optimalizovat a přizpůsobit pro Chromebooky kvůli rozdílům v základních operačních systémech. Jaký je postup instalace Minecraftu na Chromebook?

I když Chromebooky nepodporují Minecraft Bedrock, můžete na nich hru hrát. Na Chromeboocích lze spouštět aplikace pro Linux a na Chromeboocích s Linuxem lze nahrát Minecraft Java Edition. Podle těchto pokynů nainstalujte Minecraft Java Edition do Chromebooku:

1. Zapněte podporu systému Linux: Chcete-li v Chromebooku zapnout podporu Linuxu, přejděte do nastavení, v levém postranním panelu vyberte položku „Linux (Beta)“ a poté postupujte podle pokynů na obrazovce.

2. Nainstalujte Java edici hry Minecraft: Po otevření linuxového terminálu spusťte příkaz „sudo apt-get install minecraft-launcher“. Váš Chromebook následně stáhne a nainstaluje spouštěč Minecraft Java Edition.

3. Spusťte Minecraft Spouštěč Minecraft Java Edition můžete po dokončení instalace najít ve spouštěči aplikací. Chcete-li hru spustit a hrát, klikněte na ni.

Proč nemohu stáhnout Minecraft do svého Chromebooku? Existuje několik možností, proč nemůžete Minecraft stáhnout do svého Chromebooku. Nejprve zkontrolujte, zda je zapnutá podpora Linuxu a zda je na vašem Chromebooku spuštěna nejnovější verze systému Chrome OS. Pokud máte starší model Chromebooku, nemusí být možné stáhnout Minecraft Java Edition, protože nepodporuje programy pro Linux. Pokud navíc používáte Chromebook, který spravuje váš zaměstnavatel nebo škola, je možné, že váš správce instalaci linuxových programů zakázal. Za takových okolností je nejlepší obrátit se na správce a požádat ho o další pomoc.

Běží Minecraft na Chromeboocích v Javě nebo Bedrocku?

Jak již bylo uvedeno, na Chromeboocích není Minecraft Bedrock oficiálně podporován. Na Chromebooku si však můžete stáhnout a používat Minecraft Java Edition díky podpoře Linuxu. Původní verze Minecraftu, známá jako Minecraft Java Edition, má velkou komunitu modderů a je kompatibilní se soukromými servery. Přestože Minecraft Java Edition poskytuje osobitý zážitek, je důležité si uvědomit, že se liší od Minecraft Bedrock. Pro hraní napříč platformami nabízí Minecraft Bedrock funkce a optimalizace přizpůsobené každé podporované platformě.

Závěrem lze říci, že přestože Minecraft Bedrock není kompatibilní s Chromebooky, Minecraft Java Edition si na svém zařízení můžete zahrát. Můžete si stáhnout Minecraft Java Edition pro svůj Chromebook, povolit podporu Linuxu a ihned začít vytvářet a prozkoumávat virtuální světy. Je třeba mít na paměti dvě jedinečné edice hry, Minecraft Java Edition a Minecraft Bedrock, z nichž každá má své vlastní funkce a omezení.

FAQ
Je Minecraft Java na Chromebooku?

Ne, oficiální verze Minecraft Java pro Chromebooky neexistuje. Pro operační systémy Windows, macOS a Linux je Minecraft Java vytvořen. Na Chromebooku si můžete stáhnout a hrát verzi Minecraftu s názvem Bedrock. Multiplatformní verze hry s názvem Minecraft Bedrock umožňuje hraní pro více hráčů na různých zařízeních, včetně Chromebooků.

Proč nemohu hrát edici Bedrock?

Hru Minecraft Bedrock Edition možná nebudete moci hrát na svém Chromebooku z následujících důvodů:

1. Nekompatibilita: Minecraft Bedrock Edition není k dispozici pro všechny Chromebooky. Vyžaduje specifickou sadu hardwarových a softwarových schopností, které některé starší nebo low-endové modely Chromebooků nemusí mít.

2. Operační systém: Chromebooky obvykle používají operační systém Chrome OS, který není s edicí Bedrock Edition kompatibilní. Bedrock Edition je navržen tak, aby fungoval na systémech Windows, macOS, iOS, Android, Xbox a Nintendo Switch.

3. Dostupnost aplikací: Minecraft Bedrock Edition není oficiálně dostupný v obchodě Google Play pro Chromebooky. Existují sice způsoby, jak do Chromebooků sideloadovat aplikace pro Android, ale nemusí to zaručit plynulé nebo stabilní fungování.

4. Účet Microsoft: Pro přístup k funkcím pro více hráčů vyžaduje edice Bedrock účet Microsoft. Pokud si na Chromebooku nemůžete vytvořit účet Microsoft nebo se k němu přihlásit, může to omezit vaši schopnost hrát Bedrock Edition.

Před pokusem o stažení a hraní Minecraft Bedrock Edition na Chromebooku je důležité zkontrolovat systémové požadavky a kompatibilitu.

Můžete hrát MC na Chromebooku?

Ano, Minecraft můžete hrát na Chromebooku. Vyžaduje to však použití edice Minecraft Bedrock, která je k dispozici pro Chromebooky podporující obchod Google Play. Chcete-li si stáhnout a hrát Minecraft Bedrock na Chromebooku, musíte mít přístup k obchodu Google Play a postupovat podle nezbytných kroků uvedených v článku.