Použití zařízení Gear VR Laying Down. Průvodce virtuální realitou při odpočinku

How do you use VR headset lying down?
You can still comfortably use VIVE Flow while you're lying down. On VIVE Flow, go to Settings > Advanced, and then turn on Reposition screens to where your head is facing. This will make screens in VR appear in front of you even when you're lying down.
Další informace najdete na www.vive.com

Konzumace digitálního obsahu prošla revolucí díky virtuální realitě a zařízení Samsung Gear VR je jedním z nejlepších nástrojů pro tento pohlcující zážitek. Mnoho lidí zajímá, zda mohou používat zařízení Gear VR vleže, přestože většina lidí si virtuální realitu ztotožňuje pouze se zážitky ve stoje nebo vsedě. Tento článek zkoumá, jak používat zařízení Gear VR, když ležíte vodorovně, a zabývá se řadou souvisejících dotazů. Jak mám zařízení Samsung Gear VR ovládat?

Zařízení Samsung Gear VR můžete používat podle těchto jednoduchých pokynů:

1. Připojte své mobilní zařízení: Před vložením kompatibilního smartphonu Samsung do náhlavní soupravy Gear VR se ujistěte, že je plně nabitý. Váš telefon bude zařízením okamžitě rozpoznán a připojen. 2. Nasaďte si soupravu Gear VR na hlavu a nastavte popruhy tak, aby vám těsně obepínaly hlavu a přiléhaly k očím.

2. Pro co nejlepší sledování se ujistěte, že jsou čočky v jedné rovině s vašima očima.

3. Procházejte nabídkami: K navigaci v nabídkách a výběru požadované aplikace nebo zážitku použijte dotykový panel zařízení Gear VR, který je umístěn na boku zařízení. Na dotykovém panelu se pohybujte nahoru, dolů, doleva nebo doprava. 4. Interakce s virtuálním světem: Po výběru aplikace nebo zážitku můžete k interakci s virtuálním prostředím použít dotykovou plošku, tlačítka na boku náhlavní soupravy nebo dokonce naklánět hlavu a dívat se kolem sebe. Některé aplikace mohou navíc potřebovat další příslušenství, například herní ovladač. Jak používáte zařízení Gear VR jako cardboard?

Pokud chcete zařízení Gear VR používat jako zařízení Google Cardboard, je třeba dodržet následující postupy:

1. Zapněte vývojářský režim tak, že v chytrém telefonu Samsung přejdete do nastavení zařízení Gear VR, vyberete možnost „O zařízení Gear VR“ a poté sedmkrát klepnete na „Číslo sestavení“, čímž aktivujete vývojářský režim. 2. Nainstalujte aplikaci „Cardboard“ tak, že ji stáhnete z obchodu Google Play a provedete to. Pomocí této aplikace získáte přístup k materiálům, které fungují se zařízením Cardboard.

3. Spuštění v režimu Cardboard Přepínání prohlížečů: Otevřete aplikaci Cardboard, klepněte na tři tečky v pravém horním rohu a poté vyberte možnost „Přepnout prohlížeč“. Ze seznamu dostupných možností vyberte „Gear VR“. 4. Vložte svůj chytrý telefon: Otevřete přední kryt zařízení Gear VR, zasuňte smartphone a poté kryt nasaďte zpět. V ideálním případě je nyní telefon v režimu Cardboard.

Je zařízení Gear VR stále funkční?

Přestože společnost Samsung oficiálně přestala zařízení Gear VR vyrábět, neznamená to, že je již nelze používat. Pokud již vlastníte náhlavní soupravu Gear VR a smartphone Samsung, který je s ní kompatibilní, můžete ji stále používat k prohlížení obsahu VR. Gear VR již nebude dostávat aktualizace od společnosti Samsung a postupem času může podpora tohoto zařízení postupně slábnout. Jak mohu ručně změnit orientaci?

V zařízení Gear VR je ruční změna orientace jednoduchá. Proveďte následující akce:

1. Sundejte náhlavní soupravu: Udělejte to, i když máte zařízení Gear VR stále připojené k chytrému telefonu. 2. Ručně upravte orientaci smartphonu jeho otočením příslušným směrem. Když si po tomto úkonu náhlavní soupravu znovu nasadíte, virtuální materiál bude nyní v jiné orientaci. 3. Nasaďte si náhlavní soupravu: Znovu nasaďte náhlavní soupravu Gear VR a ujistěte se, že je správně umístěna na vašich očích. Podle těchto pokynů můžete soupravu Gear VR používat v horizontální poloze, což vám umožní odreagovat se a plně se ponořit do materiálu virtuální reality vleže.

V neposlední řadě poskytuje souprava Samsung Gear VR flexibilní zážitek z virtuální reality, který si můžete vychutnat v různých polohách, včetně ležení. Náhlavní soupravu Gear VR můžete používat vleže, abyste si podle výše popsaných pokynů užili příjemný a pohlcující zážitek z virtuální reality.

FAQ
Jak změním nastavení orientace?

Při používání soupravy Gear VR vleže proveďte následující úkony, abyste upravili nastavení orientace: 1. Nasaďte si náhlavní soupravu Gear VR a ujistěte se, že je pohodlně nastavena. 2. Pomocí tlačítka zpět na ovladači Gear VR přejděte na domovskou obrazovku Oculus. 3. Přejetím prstem dolů vyhledejte ve virtuální nabídce položku Nastavení. 4. Ukázáním a stisknutím tlačítka spouště na ovladači vyberte možnost Nastavení. 5. Přejděte na kartu Zařízení v nabídce Nastavení a klikněte na ni. V nastavení zařízení byste měli najít možnost s názvem Orientace. 7. Vyberte položku Orientace na ovladači a poté vyberte požadovanou možnost. Obvykle jsou k dispozici tři možnosti: „Automatické otáčení“, „Na šířku“ a „Na výšku“. Pokud je vybrána možnost „Auto Rotate“ (Automatické otáčení), bude poloha vaší hlavy určovat, jak se bude orientace měnit.

Výběrem možnosti „Na výšku“ nebo „Na šířku“ se orientace zablokuje na danou orientaci. 8. Po rozhodnutí o preferované orientaci opusťte okno Nastavení a vraťte se do prostředí VR. Při používání zařízení Gear VR vleže můžete zážitek z virtuální reality vylepšit změnou nastavení orientace.

Jak používat zařízení Gear VR v roce 2023?

Chcete-li používat zařízení Gear VR v roce 2023, musíte provést následující úkony: 1. Klepněte na tlačítko . Nastavení soupravy Gear VR: Ujistěte se, že je náhlavní souprava čistá a zbavená veškerého prachu nebo nečistot. Kromě toho zkontrolujte, zda je připojeno k síti nebo zda je plně nabité. 2. Připojte telefon: Vložte kompatibilní chytrý telefon do soupravy Gear VR. Zkontrolujte, zda je smartphone pevně připojen k náhlavní soupravě a zda je správně umístěn. 3. Nastavte popruhy: Řemínky náhlavní soupravy Gear VR lze nastavit tak, aby vám na hlavě dobře a pohodlně seděly. Abyste se vyhnuli jakékoli bolesti během zážitku ve virtuální realitě, je to zásadní. Nasaďte si náhlavní soupravu Gear VR:

4. Opatrným nasazením náhlavní soupravy Gear VR na hlavu se ujistěte, že máte displej před očima. Abyste zajistili jasné a soustředěné zobrazení informací ve virtuální realitě, nastavte náhlavní soupravu podle potřeby. 5. Procházejte rozhraním: K pohybu po rozhraní virtuální reality použijte ovladač dodávaný se soupravou Gear VR nebo její ovládací prvky. Může se jednat o výběr zábavných zážitků, her nebo aplikací. Po výběru preferovaného materiálu si vychutnejte zážitek z virtuální reality tak, že se posadíte nebo položíte do pohodlné polohy. Využijte funkce sledování hlavy soupravy Gear VR a prozkoumejte virtuální prostředí kolem sebe. Je velmi důležité dělat přestávky, pokud se začnete cítit nepohodlně nebo vyčerpaně, protože setkání s virtuální realitou může být intenzivní a pohlcující. Vždy věnujte pozornost signálům svého těla a dopřejte si přestávku. Po skončení používání zařízení Gear VR odpojte smartphone od náhlavní soupravy a uložte jej na čistém a suchém místě.

8. Odpojte a uložte. Tím zvýšíte jeho životnost a zaručíte, že bude připraven na další setkání s virtuální realitou.

Mějte na paměti, že byste vždy měli dodržovat pokyny a doporučení poskytnuté výrobcem pro konkrétní model soupravy Gear VR.