Jak pojmenovat osobu na fotografiích. A Comprehensive Guide

Jak najit osobu na internetu podle fotky?
Vyhledávání pomocí adresy URL Zkopírujte adresu URL kliknutím pravým tlačítkem na obrázek a poté kliknutím na Kopírovat adresu obrázku. Přejděte na Obrázky Google. Vložit odkaz na obrázek. Do textového pole vložte adresu URL a klikněte na Hledat.
Další informace najdete na support.google.com

Měli jste někdy problém vybavit si jména osob na fotografiích? Při pořizování selfie nebo skupinové fotografie s rodinou či přáteli může být nepříjemné zapomenout jména osob, které jsou pro vás významné. Naštěstí existuje řada jednoduchých způsobů, jak pojmenovat a označit osoby na snímcích, což usnadní jejich pozdější uspořádání a hledání konkrétních osob.

1. Využijte software pro rozpoznávání obličeje Technologie rozpoznávání obličeje je v současné době dostupná ve velkém množství současných chytrých telefonů a aplikací pro správu fotografií. Tento schopný program dokáže automaticky rozpoznávat obličeje na snímcích a zjednodušit tak identifikaci osob. Uživatelé telefonů iPhone mohou automaticky seskupovat snímky stejné osoby pomocí funkce „Lidé“ v aplikaci pro snímky. Stačí otevřít aplikaci Fotografie, vybrat album „Lidé“ a poté klepnutím na obličej osoby ji pojmenovat. Poté můžete přidat jejich jméno a program později automaticky identifikuje a uspořádá jejich fotografie.

2. Ruční přidání jmen fotografů Pokud vaše zařízení nebo aplikace nepodporuje rozpoznávání obličejů nebo pokud chcete použít ručnější postup, můžete jména k fotografiím přidat ručně. Osoby na jednotlivých snímcích můžete snadno identifikovat přidáním popisů nebo značek, které programy pro správu fotografií obvykle podporují. Stačí otevřít obrázek, najít pole pro popisek nebo značku a zadat jméno osoby. Tento přístup dobře funguje, pokud máte k dispozici pouze několik snímků nebo pokud pracujete se staršími fotografiemi, kdy nemusí být k dispozici software pro rozpoznávání obličejů.

3. Prozkoumejte nezávislé aplikace Pokud hledáte sofistikovanější funkce nebo jiné možnosti, je k dispozici řada aplikací třetích stran, které se zaměřují na rozpoznávání obličejů a označování osob. Řada aplikací, například Google Photos, Microsoft Photos a Adobe Lightroom, obsahuje výkonné nástroje pro klasifikaci a pojmenování osob na fotografiích. Tyto aplikace často využívají sofistikované algoritmy pro rozpoznávání obličejů a dokáží rozpoznat osoby i na mnoha snímcích, což zjednodušuje správu rozsáhlých sbírek snímků.

4. Začlenění jmen do kontaktů iPhone Organizaci fotografií můžete zlepšit označením osob na fotografiích a také přidáním jmen do kontaktů iPhone. Připojením jména ke kontaktním údajům můžete rychle vyhledat a prozkoumat všechny snímky spojené s danou osobou. Otevřete aplikaci Kontakty, vyberte kartu kontaktu osoby, ke které chcete přidat jméno, a poté se dotkněte tlačítka „Upravit“. Odtud pak můžete zadat její jméno a další relevantní informace. Veškeré fotografie, které s nimi máte, budou po přidání přiřazeny k jejich jménu, což usnadní jejich vyhledávání a uspořádání.

Závěrem lze říci, že existuje řada způsobů, jak někoho na snímku identifikovat. Tajemství spočívá v objevení strategie, která vám nejlépe vyhovuje, ať už jde o použití softwaru pro rozpoznávání obličeje, ruční přidávání jmen ke snímkům, zkoumání aplikací třetích stran nebo propojení jmen s kontakty v iPhonu. Pokud věnujete čas pojmenování osob na snímcích, můžete své vzpomínky jednoduše uspořádat, najít a těšit se z nich po mnoho let.

FAQ
Proč nemohu přidat jméno k fotografii na iPhonu?

Je možné, že na iPhonu nebudete moci přidat jméno k fotografii z několika důvodů. Těchto několik scénářů se může týkat: 1. Nevhodné nastavení: Zkontrolujte, zda možnost na vašem iPhonu umožňuje přidělovat obrázkům názvy nebo štítky. Zkontrolujte, zda je v části „Nastavení > Fotografie“ vybrána možnost „Lidé a místa“.

2. Aktualizace softwaru: Pokud používáte starší verzi systému iOS, je možné, že funkce přidávání názvů není přístupná. Chcete-li ověřit, zda to pomůže, zkuste aktualizovat software iPhonu na nejnovější verzi. 3. Omezené funkce organizace fotografií: Je možné, že aplikace Fotky od společnosti Apple pro iPhone výslovně nenabízí možnost pojmenovávat fotografie. Ačkoli můžete na snímcích označovat osoby a uspořádávat je podle obličejů, je možné, že k fotografiím nelze výslovně přidávat jména. 4. Aplikace třetích stran: Vezměte v úvahu použití aplikací třetích stran pro správu obrázků z obchodu App Store, které nabízejí propracovanější možnosti klasifikace a uspořádání fotografií. Tyto programy často nabízejí více možností přizpůsobení pro přiřazení názvů nebo značek fotografiím.

Mějte na paměti, že nastavení iPhonu, verze systému iOS a model zařízení mohou ovlivnit, proč nelze k fotografii přidat název. Chcete-li najít nejlepší řešení pro své potřeby, doporučujeme prozkoumat nastavení zařízení, aktualizovat software a prozkoumat další aplikace.

Lze v iPhonu pojmenovat jednotlivé fotografie?

V iPhonu lze jednotlivé snímky pojmenovat. Zde je návod, jak na to: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Fotky. 2. Najděte a vyberte obrázek, kterému chcete dát název.

3. Klepnutím na ikonu, což jsou obvykle tři vodorovné čáry nebo tužka, vyberte možnost „Upravit“. 4. Vyhledejte možnost „Přidat titulek“ nebo „Přidat popis“ a klepněte na ni.

5. Zadejte požadovaný název nebo popis obrázku. 6. Po dokončení klepněte na tlačítko „Hotovo“ nebo změny uložte.

Jednotlivé snímky můžete v iPhonu rychle vyhledat a identifikovat tak, že každé fotografii přidělíte název.

Jak označit kontakty v iPhonu?

K označení kontaktů na iPhonu můžete použít níže uvedené postupy: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Kontakty. 2. Vyhledejte kontakt, který chcete označit, nebo v případě potřeby vytvořte nový kontakt. 3. Klepnutím na jméno kontaktu získáte přístup k jeho informacím. 4. Přejděte dolů a klepněte na tlačítko „Upravit“ v pravém horním rohu. 5. Po dalším posunutí dolů klepněte na „add field“ (přidat pole) a přidejte nové pole. Ze seznamu dostupných polí vyberte pole, které nejlépe vyhovuje vašim potřebám označování. Můžete například zvolit „Přezdívka“, abyste kontaktu dali zvláštní jméno. 7. Po výběru požadovaného pole zadejte štítek nebo jméno, které chcete kontaktu přidělit. 8. Kliknutím na tlačítko „Hotovo“ uložte úpravy.

Podle těchto kroků můžete rychle označovat kontakty v iPhonu pomocí různých polí a měnit jejich názvy podle potřeby.