Jak připojit AirPods k jiným zařízením než Apple

Jak pripojit AirPods k jinemu zarizeni?
Ujistěte se, že je Bluetooth zapnutý. Vložte oba AirPody do nabíjecího pouzdra a otevřete víčko. Podržte tlačítko nastavení na zadní straně pouzdra, dokud stavová kontrolka nezačne bíle blikat. Pak v seznamu Zařízení vyberte AirPody a klikněte na Připojit.
Další informace najdete na support.apple.com

AirPods jsou jedny z nejoblíbenějších bezdrátových sluchátek na trhu a jsou proslulé snadným připojením k produktům Apple. Často je kladena otázka, zda lze sluchátka AirPods používat i s jinými zařízeními než Apple, například s telefony se systémem Android nebo s přístroji bez Bluetooth. V tomto článku prozkoumáme kompatibilitu sluchátek AirPods s jinými než Apple gadgety a provedeme vás procesem nastavení. Můžete AirPods spárovat se zařízením se systémem Android?

Dobrou zprávou je, že chytré telefony se systémem Android lze s AirPods spárovat. Sluchátka AirPods lze používat s chytrými telefony a tablety se systémem Android, přestože mají nejlépe fungovat s produkty Apple. I když se postup může mírně lišit od jejich připojení k zařízení Apple, je stále poměrně jednoduchý.

Připojení sluchátek AirPods k zařízení se systémem Android:

1. V zařízení se systémem Android vstupte do nastavení Bluetooth v nabídce Nastavení. 2. Zkontrolujte, zda je zapnuté Bluetooth a zda jsou sluchátka AirPods v nabíjecím pouzdře. 3. Otevřete kryt pouzdra AirPods a na zadní straně pouzdra uvidíte malé tlačítko.

4. Stiskněte a podržte tlačítko pouzdra AirPods, dokud nezačne blikat bílá kontrolka LED na přední straně zařízení. 5. V zařízení se systémem Android klepněte na název sluchátek AirPods v seznamu dostupných zařízení Bluetooth. 6. Dokončení postupu párování vyžaduje, abyste postupovali podle případných dalších pokynů na obrazovce.

Proč sluchátka AirPods nefungují s mým telefonem se systémem Android? Důvodů, proč se vám nedaří spárovat sluchátka AirPods s telefonem se systémem Android, může být několik. Nejprve se ujistěte, že máte v zařízení se systémem Android zapnuté Bluetooth a že jsou sluchátka AirPods zcela nabita. Kromě toho, protože sluchátka AirPods mohou být připojena vždy pouze k jednomu zařízení, zjistěte, zda již nejsou přiřazena k jinému zařízení. Pak je možná budete muset před spárováním s telefonem se systémem Android z druhého zařízení odpárovat.

Jak připojím sluchátka AirPods k zařízení, které nemá Bluetooth?

Pokud chcete sluchátka AirPods připojit k zařízení, které není Bluetooth, například k notebooku nebo stolnímu počítači, budete muset použít adaptér Bluetooth. Adaptér Bluetooth je pomůcka, která umožňuje bezdrátové připojení periferních zařízení Bluetooth ze zařízení, která nejsou Bluetooth. Jednoduše připojte adaptér Bluetooth k portu USB zařízení bez Bluetooth a poté postupujte podle výše uvedených pokynů a spárujte sluchátka AirPods s telefonem se systémem Android. Mohu k připojení použít cizí sluchátka AirPods?

Ačkoli je to technicky možné, nedoporučuje se připojovat se k AirPods, které nejsou vaše vlastní. Vzhledem k tomu, že každý AirPod je určen pro jednoho uživatele, představuje připojení k AirPods jiné osoby bez jejího souhlasu narušení soukromí. I když se vám podaří připojit se k AirPods někoho jiného, je možné, že je nebudete moci používat se svým vlastním zařízením, protože AirPods jsou spojeny s konkrétními zařízeními.

Na závěr dodejme, že sluchátka AirPods lze používat i s jinými zařízeními než Apple; nejoblíbenějšími zařízeními, která nelze spárovat se sluchátky AirPods, jsou telefony a tablety se systémem Android. I když nevlastníte chytrý telefon Apple, můžete podle výše uvedených jednoduchých pokynů využít kvality a pohodlí sluchátek AirPods. Jen mějte na paměti, abyste respektovali soukromí ostatních a připojovali se k AirPods určeným pouze pro vaše vlastní použití.

FAQ
Mohu AirPods připojit k počítači?

Sluchátka AirPods je možné připojit k počítači. S AirPods lze používat jakékoli zařízení, včetně počítačů se systémem Windows, které podporuje komunikaci přes Bluetooth. Pro připojení AirPods k počítači je třeba dodržet následující postupy: 1. Přejděte do nastavení Bluetooth v počítači. Tato možnost se obvykle nachází v nabídce nastavení nebo v systémové liště. 2. Aktivujte funkci Bluetooth a přepněte počítač do režimu zjišťování. 3. Aby kontrolka LED na přední straně pouzdra AirPods začala blikat bíle, otevřete víko a stiskněte a podržte tlačítko na zadní straně pouzdra. 4. Vyhledejte sluchátka AirPods v seznamu zařízení Bluetooth v počítači a kliknutím na ně je spárujte.

5. Dokončení postupu párování zahrnuje postup podle případných dalších pokynů na obrazovce.

Po dokončení procesu párování by měla být sluchátka AirPods propojena s počítačem a připravena k použití pro přehrávání zvuku nebo komunikaci.

Fungují sluchátka AirPods se zařízením Samsung?

Ano, zařízení Samsung a sluchátka AirPods jsou kompatibilní. Ačkoli jsou sluchátka AirPods primárně určena pro produkty Apple, lze je používat i s jinými zařízeními, například se smartphony Samsung. Při připojování AirPods k zařízení Samsung postupujte podle těchto pokynů: V prvním kroku otevřete víko pouzdra AirPods.

2. Stiskněte a podržte tlačítko pouzdra, dokud kontrolka LED na přední straně nezačne blikat bíle. 3. Přejděte do nabídky nastavení Bluetooth v zařízení Samsung. 4. Ujistěte se, že je aktivována funkce Bluetooth, a poté zvolte možnost „Scan“ (Prohledat) nebo „Pair new device“ (Spárovat nové zařízení) a vyhledejte kompatibilní zařízení. 5. Zkontrolujte seznam dostupných zařízení AirPods a jejich výběrem zahajte postup párování. 6. Dokončete proces párování podle všech pokynů na obrazovce.

Po úspěšném spárování a propojení se zařízením Samsung můžete sluchátka AirPods používat k poslechu zvuku, telefonování a přístupu k dalším službám stejně jako jiná sluchátka Bluetooth.

Lze AirPod připojit k zařízení Samsung?

Ano, zařízení Samsung se mohou připojit k AirPods. Zatímco chytré telefony a tablety Samsung patří mezi zařízení, která nejsou od společnosti Apple a ke kterým lze sluchátka AirPods připojit, sluchátka AirPods jsou primárně určena k použití se zařízeními Apple. Při připojování sluchátek AirPods k zařízení Samsung postupujte podle následujících pokynů: 1. Ujistěte se, že jsou sluchátka AirPods nabitá a uložená v pouzdře.

2. Odstraňte víko pouzdra AirPods. 3. Přejděte do části Nastavení v zařízení Samsung. 4. Otevřete nastavení Bluetooth a aktivujte funkci Bluetooth. 5. Stiskněte a podržte tlačítko zpět na pouzdře AirPods, dokud nezačne blikat bílá kontrolka LED. 6. Pomocí mobilního telefonu Samsung vyhledejte dostupná zařízení Bluetooth. 7. Když se sluchátka AirPods objeví v seznamu, klepněte na ně a připojte je.

Po propojení byste měli být schopni používat sluchátka AirPods se zařízením Samsung k uskutečňování hovorů, poslechu zvuku a přístupu k dalším službám. Nezapomeňte, že některé funkce specifické pro sluchátka AirPods nemusí dokonale fungovat s jinými zařízeními než Apple.