Jak skenovat z tiskárny do počítače

Jak skenovat dokumenty z tiskárny Canon do počítače?
  1. Zkontrolujte, zda jsou skener nebo tiskárna zapnuté.
  2. Umístěte položky na sklo skeneru nebo tiskárny. Umístění položek (při skenování z počítače)
  3. Spusťte nástroj IJ Scan Utility.
  4. Klepněte na tlačítko Automaticky (Auto). Spustí se skenování.
Další informace najdete na ij.manual.canon

Skenováním papírových dokumentů nebo digitálních obrázků z tiskárny do počítače lze snadno ukládat a distribuovat digitální kopie důležitých souborů. Postup skenování z tiskárny do počítače je pozoruhodně shodný bez ohledu na to, zda máte tiskárnu HP, Epson nebo jiného výrobce. Bez ohledu na to, jaký typ tiskárny máte, vás v tomto příspěvku provedeme postupem skenování z ní do počítače.

Na začátku se ujistěte, že je tiskárna správně propojena s počítačem prostřednictvím připojení USB nebo bezdrátové sítě. Zkontrolujte, zda je tiskárna zapnutá a zda je ve vstupním zásobníku papír. Nyní budou probrány podrobné pokyny pro skenování z tiskárny do počítače.

1. Chcete-li skenovat dokument nebo fotografii z tiskárny HP do počítače, položte ji lícem dolů na sklo skeneru nebo, je-li k dispozici, do automatického podavače dokumentů (ADF). Otevřete program nebo aplikaci tiskárny HP v počítači.

– Vyhledejte a vyberte možnost „Skenovat“. Vyberte typ skenování, které chcete provést, například skenování fotografií nebo dokumentů.

– Zvolte požadované parametry skenování, například barevný režim a rozlišení.

– Chcete-li zahájit proces skenování, klepněte na tlačítko „Scan“ nebo „Start“. Po dokončení skenování se naskenovaný soubor uloží do počítače na vámi zvolené místo.

2. Umístěte dokument, který chcete skenovat, na sklo skeneru nebo do podavače ADF. To vám umožní naskenovat jej z libovolné tiskárny do počítače.

– Spusťte program nebo aplikaci tiskárny v počítači.

– Najděte možnost „Skenovat“ a vyberte ji.

– Vyberte typ dokumentu a proveďte další potřebné úpravy.

– Chcete-li zahájit skenování, klepněte na tlačítko „Skenovat“ nebo „Spustit“.

– Po dokončení skenování se dokument uloží do počítače.

3. Chcete-li naskenovat dokument nebo fotografii z tiskárny Epson do počítače, položte ji na sklo skeneru nebo do podavače ADF.

– Spusťte software nebo aplikaci tiskárny Epson v počítači.

– Vyhledejte a vyberte možnost „Skenovat“.

– Upravte možnosti skenování podle svých potřeb.

– Chcete-li zahájit skenování, klepněte na tlačítko „Skenovat“ nebo „Spustit“.

– Po dokončení skenování se soubor uloží do počítače.

4. Vložte dokument, který chcete skenovat, na sklo skeneru nebo do podavače.

– Klikněte na tlačítko „Skenovat“.

– Spusťte program nebo aplikaci tiskárny počítače.

– Najděte možnost „Skenovat“ a vyberte ji.

– Ze seznamu dostupných formátů vyberte možnost PDF scan.

– Upravte všechny další možnosti, například velikost stránky nebo rozlišení.

– Chcete-li zahájit skenování, klepněte na tlačítko „Skenovat“ nebo „Spustit“.

– Po dokončení skenování se soubor PDF uloží do počítače.

Nezapomeňte vybrat nastavení a formát souboru, které nejvíce vyhovují vašim konkrétním požadavkům na skenování. Chcete-li přizpůsobit proces skenování, můžete obvykle zvolit rozlišení, barevný režim a cílovou složku.

Konečně, skenování z tiskárny do počítače je jednoduchý proces, který lze dokončit v několika snadných krocích. Bez ohledu na značku tiskárny, kterou vlastníte, můžete podle výše uvedených kroků snadno naskenovat dokumenty nebo obrázky a ihned je uložit do počítače.

FAQ
Jak skenovat z tiskárny do počítače Windows 10?

Pomocí těchto kroků můžete skenovat z tiskárny do počítače se systémem Windows 10: 1. Vložte tiskárnu do počítače. Zkontrolujte, zda je tiskárna zapnutá a propojená s počítačem.

2. V počítači vyberte možnost „Start“ z nabídky, která se zobrazí v levém dolním rohu obrazovky. 3. V nabídce Start otevřete složku „Příslušenství systému Windows“. Ve složce Příslušenství systému Windows vyhledejte a spusťte software „Windows Fax and Scan“. 5. Klepněte na tlačítko „Scan“ (Skenovat) na panelu nástrojů v horní části okna programu Windows Fax and Scan (Fax a skenování). 6. Nyní můžete v nově otevřeném okně vybrat skener nebo tiskárnu, kterou chcete použít. Po výběru tiskárny ze seznamu klikněte na tlačítko „OK“. Nyní můžete vybrat možnosti skenování, včetně barevného režimu, rozlišení a formátu souboru. Podle svého vkusu tyto parametry změňte. Po provedení potřebných úprav klikněte na tlačítko „Preview“ a zobrazte náhled naskenovaného dokumentu. Pokud se zdá být vše v pořádku, kliknutím na „Scan“ (Skenovat) spusťte postup skenování. 9. Po dokončení skenování se naskenovaný dokument zobrazí v okně Fax a skenování systému Windows. Výběrem možnosti „Uložit jako“ z nabídky „Soubor“ můžete dokument uložit.

10. Vyberte vhodný formát souboru (například PDF nebo JPEG), pojmenujte naskenovaný dokument a vyberte místo v počítači, kam jej uložíte. Nakonec stiskněte tlačítko „Uložit“.

Pomocí aplikace Fax a skenování systému Windows byste měli být schopni skenovat dokumenty z tiskárny do počítače se systémem Windows 10 podle těchto pokynů.

Jak mohu skenovat z tiskárny Canon do počítače?

Ke skenování dokumentů z tiskárny Canon do počítače můžete použít tyto metody: 1. Zkontrolujte, zda je tiskárna zapnutá a propojená s počítačem. 2. Umístěte papír nebo obrázek, který chcete naskenovat, na sklo skeneru nebo, je-li k dispozici, do automatického podavače dokumentů. 3. Spusťte v počítači program tiskárny Canon, který byl dodán s tiskárnou. Tento software můžete získat na webových stránkách společnosti Canon, pokud jej tam ještě nemáte. 4. V softwaru tiskárny vyhledejte možnost skenování, například „Skenovat“, „Skenovat do počítače“ nebo „Skenovat do počítače“. V závislosti na modelu tiskárny a verzi softwaru se přesné znění může měnit. 5. Vyberte možnost skenování a požadované možnosti, včetně rozlišení, formátu souboru, typu skenování (barevné nebo černobílé) a cílové složky v počítači. 6. Stisknutím tlačítka „Scan“ nebo „Start“ v softwaru zahájíte postup skenování. Počkejte na dokončení skenování. Naskenovaný soubor nebo obrázek se uloží do určené cílové složky počítače.

Nyní, když je naskenovaný soubor v počítači, jej můžete použít podle potřeby.