Jak zapnout mobilní data. Průvodce pro uživatele iPhonu

Jak spustit mobilní data?
Zkontrolujte mobilní data a datové připojení

  1. Otevřete aplikaci Nastavení a klepněte na Síť a internet nebo Připojení …
  2. Zapněte Mobilní data. …
  3. Zkontrolujte, zda se vedle ukazatele síly signálu v horní části obrazovky zobrazuje indikátor dat, například 2G, 3G, 4G nebo H .

Similar

Další informace najdete na support.google.com

Když není k dispozici Wi-Fi, mohou uživatelé iPhonů využívat mobilní data k přístupu na internet, posílání zpráv, volání a používání různých aplikací. V některých případech však mohou mít uživatelé potíže s aktivací mobilních dat nebo mohou narazit na problémy s jejich nesprávným fungováním. V tomto článku se postupně seznámíte s tím, jak zapnout mobilní data na iPhonu, s typickými důvody, proč se nemusí zapnout, a s tím, co dělat, pokud možnost mobilních dat není v zařízení dostupná.

Chcete-li na iPhonu zapnout mobilní data, postupujte podle těchto jednoduchých kroků:

1. Po odemknutí iPhonu přejděte na domovskou obrazovku.

2. Najděte aplikaci „Nastavení“ – znázorněnou ikonou ozubeného kola – a klepnutím na ni ji spusťte. 3. V části Nastavení si můžete vybrat z několika možností. Po jejich nalezení klepněte na „Cellular“ nebo „Mobile Data“. V nabídce „Cellular“ nebo „Mobile Data“ najdete přepínač vedle položky „Cellular Data“. Klepnutím na přepínač jednou aktivujte mobilní data, pokud jsou v současné době vypnutá. Přepínač by měl v tomto okamžiku zezelenat, čímž se mobilní data aktivují. 5. Pokud chcete spravovat, které aplikace mohou využívat mobilní data, přejděte dolů a zobrazte seznam aplikací v oblasti „Use Cellular Data For“. Přepínačem vedle jednotlivých aplikací povolte nebo zakažte přístup k mobilním datům.

Důvodů, proč vám iPhone neumožňuje aktivovat mobilní data, může být celá řada. Zde je několik typických příčin a možných způsobů nápravy:

1. Vypněte režim Letadlo tím, že se ujistíte, že je vypnutý. Všechna bezdrátová připojení, včetně mobilních dat, jsou při zapnutém režimu Letadlo zakázána. Přejetím prstem z pravého horního rohu obrazovky dolů se zobrazí Ovládací centrum, kde můžete zkontrolovat stav režimu Letadlo. Chcete-li režim Letadlo vypnout, klepněte na zvýrazněnou ikonu letadla.

2. Aktualizujte nastavení nosiče: V některých případech vyřeší problémy s mobilními daty aktualizace nastavení operátora iPhonu. Chcete-li zkontrolovat aktualizace, vyberte „Nastavení“, pak „Obecné“ a poté „O aplikaci“. Pokud je k dispozici aktualizace, zobrazí se výzva k její instalaci.

3. Aktualizace softwaru: Neaktualizovaný software může občas bránit používání mobilních dat. Přejděte do „Nastavení“, „Obecné“ a zvolte „Aktualizace softwaru“ a ujistěte se, že na iPhonu běží nejnovější verze systému iOS. Pokud je aktualizace k dispozici, nainstalujte ji podle pokynů na obrazovce.

Pokud jste si nedávno koupili nový iPhone a máte problémy s mobilním datovým tarifem, je možné, že na vině je postup aktivace. Obraťte se na svého poskytovatele mobilních služeb a ověřte si, zda je váš nový iPhone správně aktivován. Ten může zkontrolovat, zda je zařízení v jeho síti aktivní, a odstranit případné problémy s aktivací.

Uživatelům se občas může stát, že v nabídce nastavení iPhonu neuvidí možnost mobilních dat. To může mít řadu příčin, včetně hardwarových nebo softwarových závad. Pokud se vám možnost mobilních dat nezobrazuje, vyzkoušejte následující postupy řešení problémů:

Znovu spusťte iPhone: Někdy může drobné softwarové problémy vyřešit prostý restart. Když se zobrazí možnost „Posunutím vypnout“, stiskněte a podržte tlačítko napájení. Chcete-li iPhone vypnout, posuňte symbol napájení doprava. Po chvíli znovu stiskněte a podržte tlačítko napájení a iPhone se restartuje, jakmile se zobrazí logo Apple.

2. Obnovení konfigurace sítě: Nezobrazení možnosti mobilních dat je jedním z problémů se síťovým připojením, který lze vyřešit obnovením nastavení sítě. Přejděte do „Nastavení“, poté do „Obecné“ a poté do „Resetovat“ a vymažte nastavení sítě. Po výběru možnosti „Resetovat nastavení sítě“, pokud je to požadováno, zadejte svůj přístupový kód. Uvědomte si, že tato akce odstraní připojení Bluetooth a uložená hesla Wi-Fi.

Pokud se žádným z těchto opatření nepodaří problém vyřešit, doporučujeme kontaktovat podporu společnosti Apple nebo se obrátit na autorizovaný servis. Tam budou lépe vybaveni k identifikaci problému a poskytnou vám základní pokyny k odstranění problému s mobilními daty iPhonu.

FAQ
Jak opravit mobilní data bez služby?

Existuje několik věcí, kterými se můžete pokusit vyřešit problém „no service“, který má váš iPhone s mobilními daty: 1. Zkontrolujte sílu signálu a to, zda je mobilní síť dostupná. Žádná služba nebo nespolehlivé datové připojení může být důsledkem slabé síly signálu. Pokud chcete mít lepší příjem, zkuste opustit místnost nebo se projít venku. 2. Zapínání a vypínání režimu Letadlo: Chcete-li na iPhonu aktivovat režim Letadlo, otevřete Ovládací centrum přejetím prstem od spodního okraje obrazovky směrem nahoru. Po krátké prodlevě jej opět vypněte. Při tomto úkonu může dojít k občasnému obnovení připojení vašeho zařízení. Restartujte iPhone:

3. Když se zobrazí možnost „posunutím vypnout“, stiskněte a podržte tlačítko napájení. Po posunutí se iPhone vypne; chcete-li jej znovu zapnout, jednoduše ještě jednou stiskněte a podržte tlačítko napájení, dokud se nezobrazí logo Apple. Tento rychlý restart může pomoci při řešení přechodných potíží se sítí. Nastavení sítě resetujete tak, že na iPhonu přejdete do Nastavení, zvolíte Obecné a poté vyberete možnost Resetovat. Zadejte „Resetovat nastavení sítě“ a poté klikněte na „OK“. Vaše síťová nastavení – včetně mobilních dat, hesel Wi-Fi a nastavení VPN – budou následně resetována. Po dokončení tohoto kroku je třeba znovu zadat přihlašovací údaje Wi-Fi. Pokud máte problémy s mobilními daty, aktualizujte software iPhonu na nejnovější verzi.

5. Výběrem možnosti Aktualizace softwaru v nabídce Nastavení > Obecné můžete zkontrolovat všechny dostupné aktualizace. Pokud se objeví výzva k instalaci aktualizace, učiňte tak. 6. Obraťte se na svého operátora. Pokud výše uvedená opatření problém neodstraní, může být na vině váš operátor. Informujte o problému svého poskytovatele mobilních služeb tím, že se na něj obrátíte. Může vám nabídnout další pomoc, vyhledat selhání sítě ve vaší lokalitě nebo potvrdit, že příčinou výpadku služeb jsou problémy související s účtem.

Vždy se ujistěte, že je v nastavení iPhonu zapnutý přepínač pro mobilní data, a to tak, že přejdete do Nastavení, vyberete možnost Mobilní nebo Mobilní data a zkontrolujete ji.

Pokud žádná z těchto oprav nepomůže, bude možná nutné vzít iPhone do Apple Storu nebo k autorizovanému poskytovateli služeb a nechat jej zkontrolovat, zda nemá problémy s hardwarem.