Skriptování na iPhone. Komplexní průvodce

Jak skryt konverzaci iPhone?
Konverzaci v přímých zprávách, včetně skupinových konverzací se dvěma nebo více lidmi, můžete skrýt ze zobrazení Chatu či Gmailu.

  1. Spusťte aplikaci Chat nebo Gmail .
  2. Dole klepněte na ikonu chatu .
  3. Klepněte na jméno člověka nebo na skupinu.
  4. Nahoře klepněte na jméno člověka nebo na skupinu. Skrýt konverzaci.
Další informace najdete na support.google.com

Automatizace a skriptování jsou dnes zásadními nástroji pro zvýšení produktivity v dnešním rychle se měnícím světě. Mnoho uživatelů iPhonu si možná není vědomo skriptovacích schopností tohoto zařízení, přestože je známé především svým štíhlým designem a uživatelsky přívětivým rozhraním. V tomto příspěvku se podíváme na řešení často kladených otázek typu „Umí iPhone spustit JavaScript?“. „Jak na iPhonu vytvořím skriptovou zkratku?“. „Jak spustím automatizaci na iPhonu?“ a „Lze na iPhonu psát skripty?“. Lze na iPhonu spustit JavaScript?

Ano, JavaScript lze na iPhonu spustit. Pomocí JavaScriptu, flexibilního skriptovacího jazyka, lze vylepšit funkčnost webových stránek a vytvářet interaktivní aplikace. JavaScript je podporován prohlížečem Safari společnosti Apple, který je výchozím prohlížečem iPhonu. To znamená, že při prohlížení na iPhonu lze spouštět kód JavaScriptu obsažený ve webových stránkách. V App Store je také nabízeno několik aplikací, které umožňují psát a spouštět kód v jazyce JavaScript přímo v iPhonu. Jak mohu na svém iPhonu vytvořit skript zkratky?

Pomocí funkce Shortcuts v systému iOS 12 mohou uživatelé pro svůj iPhone navrhovat jedinečné automatizační pracovní postupy. K vytváření těchto pracovních postupů, běžně označovaných jako zkratky, lze použít aplikaci Shortcuts, která je v App Store zdarma. Při vytváření skriptu zkratek na iPhonu postupujte podle následujících kroků:

1. Stáhněte si aplikaci Shortcuts z obchodu App Store a spusťte ji. 2. Chcete-li přidat nového zástupce, klepněte na tlačítko „+“. 3. Klepněte na „Add Action“ (Přidat akci) v editoru zkratek a zahrňte do skriptu požadované akce. Lze provádět jednoduché akce, jako je odeslání textové zprávy, i složitější akce, jako je získání dat z webového rozhraní API. 4. Individualizujte každou operaci zadáním požadovaných vstupních parametrů. 5. Po zahrnutí všech požadovaných kroků klikněte na tlačítko „Přehrát“ a otestujte svůj skript zkratky. 6. Pokud vše proběhne podle plánu, můžete zástupce uložit a pro budoucí pohodlí jej pojmenovat. Jak mohu automatizovat úlohy na iPhonu?

Aplikace Zkratky slouží ke spuštění automatizace na iPhonu, jak bylo popsáno výše. Pomocí zkratek můžete automatizovat celou řadu operací, od odesílání zpráv a telefonování až po správu technologií chytré domácnosti a získávání dat z internetu. Podle výše uvedených kroků můžete právě vytvořenou zkratku spustit následujícím způsobem: 1. Spusťte na iPhonu aplikaci Zástupci.

2. V oblasti „Moje zkratky“ najděte zkratku, kterou chcete použít. 3. Klepnutím na podrobnosti zkratky je zobrazíte. Chcete-li zkratku použít, stiskněte čtyřikrát tlačítko „Přehrát“. 5. V závislosti na akcích zkratky může být nutné zadat další informace nebo potvrdit konkrétní akce během jejich provádění.

Je iPhone schopen psát skripty?

Ano, k vytváření skriptů na iPhonu můžete používat různé programy z App Store. Skripty můžete v zařízení psát a spouštět pomocí editoru kódu a běhového prostředí, které tyto aplikace nabízejí. Pythonista, Scriptable a Continuous jsou některé oblíbené aplikace pro psaní skriptů pro iPhone. Pomocí podpory mnoha programovacích jazyků, včetně jazyků Python, JavaScript a dalších, kterou tyto aplikace poskytují, můžete vytvářet skripty pro různé účely, včetně analýzy dat, automatizace a zpracování textu.

Shrneme-li to, iPhone disponuje řadou skriptovacích funkcí, které mohou zvýšit produktivitu a automatizovat monotónní činnosti. iPhone nabízí flexibilní platformu pro skriptování a automatizaci, která uživatelům umožňuje spouštět JavaScript v rámci webových stránek, vytvářet skripty na míru nebo psát a spouštět skripty pomocí specializovaných aplikací. Využitím těchto funkcí můžete maximalizovat svou každodenní rutinu a využívat iPhone na maximum.

FAQ
Jak začít vytvářet skript?

Skript na iPhonu můžete začít psát podle následujících pokynů: 1. Vyberte si skriptovací jazyk: Vyberte si skriptovací jazyk, který hodláte používat. JavaScript, Python, Ruby a Lua jsou některé z často používaných programovacích jazyků pro iPhone. Před výběrem vezměte v úvahu své potřeby a znalost jazyka. Nainstalujte si do iPhonu editor kódu nebo integrované vývojové prostředí (IDE) podle následujících pokynů. Obchod App Store nabízí řadu možností, například Textastic, Kodex, Pythonista a Scriptable. Tyto aplikace nabízejí jednoduché uživatelské rozhraní pro vytváření, úpravu a spouštění skriptů. 3. Naučte se základy: Seznamte se se základními pojmy vybraného skriptovacího jazyka. Rozpoznejte datové typy, řídicí struktury a syntaxi. Pro zvolený jazyk jsou k dispozici online průvodci, příručky a zdroje. 4. Začněte v malém. Pište jednoduché programy, abyste získali představu o jazyku a jeho možnostech. Soustřeďte se na automatizaci opakujících se činností nebo řešení drobných problémů. Tímto způsobem můžete získat jistotu a postupně rozvíjet svůj scenáristický talent. 5. Experimentujte a zlepšujte se: Jakmile získáte více zkušeností, zkuste experimentovat s různými vlastnostmi a funkcemi preferovaného skriptovacího jazyka. Prozkoumejte knihovny, rámce a rozhraní API, které jsou vhodné pro vaše aplikace. Zlepšujte výkon svých skriptů a používejte osvědčené postupy. Zapojte se do online fór, komunit nebo skupin na sociálních sítích věnovaných preferovanému skriptovacímu jazyku, abyste mohli spolupracovat a hledat pomoc. Mluvte s ostatními uživateli skriptů, sdílejte svou práci, pokládejte otázky a získávejte rady od ostatních. Díky spolupráci můžete získat důležité poznatky a rozvíjet svůj talent.

Nezapomeňte, že hardwarová a softwarová omezení iPhonu mohou mít za následek určitá omezení ve srovnání se skriptováním na počítači. Pokud však máte potřebné zdroje a dovednosti, můžete i na iPhonu psát efektivní a praktické skripty.