Jak nastavit hodiny na zamčené obrazovce. Přizpůsobení zařízení pro snadnou kontrolu času

Nastavení hodin na zamykací obrazovce může být opravdu užitečné, pokud patříte k těm, kteří neustále kontrolují čas na svém smartphonu nebo tabletu. Nejenže vám to ušetří práci s odemykáním mobilního telefonu jen proto, abyste zkontrolovali čas, ale také to dodá uzamčené obrazovce osobní ráz. V tomto článku vás provedeme procesem přidání hodin na uzamčenou obrazovku a budeme se zabývat všemi souvisejícími problémy.

Mohu si na zamykací obrazovku přidat widget hodin?

Ano, v závislosti na vašem zařízení a operačním systému můžete na zamykací obrazovku přidat widget hodin. Zatímco zařízení se systémem iOS mají jen málo možností přizpůsobení, většina zařízení se systémem Android je vybavena možností přidat na zamykací obrazovku widgety hodin. V zařízení se systémem Android proveďte následující akce pro přidání widgetu hodin: Nejprve dlouze stiskněte prázdnou oblast domovské obrazovky. Klepněte na možnost „Widgety“, která se zobrazí ve druhém kroku.

3. Najděte požadovaný widget hodin procházením různých widgetů. 4. Přetáhněte widget hodin na uzamčenou obrazovku a přitom nadále podržte stisknuté tlačítko. 5. Vyberte umístění widgetu hodin na zamykací obrazovce. 6. Pusťte tlačítko, čímž widget hodin přidáte na zamykací obrazovku. Možnosti přizpůsobení zamykací obrazovky v zařízeních se systémem iOS jsou poněkud omezené. Zamykací obrazovku si však přesto můžete přizpůsobit výběrem ciferníku hodin, který odpovídá vaší osobní estetice. V části „Nastavení“, „Displej a jas“ a „Zamykací obrazovka“ vyberte možnost „Zamykací obrazovka“. Poté si můžete vybrat z různých designů hodin, včetně analogových a digitálních možností. Jak si mohu přizpůsobit zamykací obrazovku?

Pro přizpůsobení zamykací obrazovky lze použít více než jen widget hodin. Přidáním preferovaných widgetů, změnou obrázku na pozadí nebo přidáním zástupců pravidelně používaných programů můžete svůj smartphone přizpůsobit. V zařízeních se systémem iOS a Android můžete uzamčenou obrazovku upravit následujícím způsobem: 1. V zařízení se systémem Android dlouze stiskněte prázdnou oblast domovské obrazovky. 2. Klepnutím na položku v kroku 2 vyberte možnost „Wallpapers“ (Tapety) nebo „Wallpaper & Themes“ (Tapety a motivy). 3. Buď vyberte obrázek ze své sbírky, nebo vyberte tapetu ze seznamu alternativ. 4. Klepněte a podržte kdekoli na domovské obrazovce před výběrem možnosti „Widgety“. 5. Prohlédněte si dostupné widgety a přetáhněte je na zamykací obrazovku. 1. V zařízení se systémem iOS vyberte v části „Nastavení“ položku „Tapeta“. 2. Vyberte obrázek ze své sbírky fotografií nebo vyberte novou tapetu ze seznamu alternativ. 3. Klepnutím na „Nastavit“ uděláte z vybrané tapety pozadí uzamčené obrazovky. 4. Přejetím prstu doprava na zamykací obrazovce nebo domovské obrazovce přidáte widgety. 5. Klikněte na tlačítko „Upravit“ v dolní části stránky. 6. Widgety můžete upravit přidáním nebo změnou jejich uspořádání podle vlastního uvážení.

Jak přimět uzamčenou obrazovku k zobrazení widgetů, které na ní chybí? Občas můžete zjistit, že widgety, které chcete nainstalovat, nejsou ve výchozím nastavení na zamykací obrazovce přítomny. Za těchto okolností můžete použít aplikace třetích stran, které nabízejí více možností widgetů. Do těchto aplikací můžete přidat různé widgety, například kalendáře, widgety počasí a widgety zpráv.

Různé možnosti najdete, když v obchodě Google Play vyhledáte položku „widget apps“ (aplikace widgetů) pro chytré telefony se systémem Android. Po instalaci otevřete aplikaci widget, vyberte požadovaný widget a podle pokynů na obrazovce jej přidejte na zamykací obrazovku.

V zařízeních se systémem iOS lze na zamykací obrazovku přidat pouze několik widgetů třetích stran. Některé widgety jsou však stále přístupné prostřednictvím zobrazení Dnes. Chcete-li se dostat do zobrazení Dnes, přejeďte na zamykací obrazovce nebo na domovské obrazovce doprava. Přejděte na spodní část a stiskněte tlačítko „Upravit“. V kompatibilních aplikacích, které widgety umožňují, zde můžete widgety přidávat a měnit jejich uspořádání.

Jak si mohu navrhnout vlastní widget na zamykací obrazovce?

Na všech zařízeních nemusí být možné vytvořit vlastní widget zamykací obrazovky, protože to vyžaduje určité technické znalosti. Možnost navrhovat a vytvářet vlastní widgety je k dispozici v aplikacích třetích stran pro systém Android, například KWGT a Zooper Widget. Pomocí těchto programů můžete přidat hodiny nebo libovolný jiný prvek a vybrat si z široké škály možností přizpůsobení.

Stáhněte si software z obchodu Google Play a podle pokynů na obrazovce vytvořte přizpůsobený widget zamykací obrazovky pomocí programů KWGT nebo Zooper Widget. Uživatelsky přívětivé rozhraní těchto programů často umožňuje přetahovat prvky, měnit barvy, písma a velikosti a konfigurovat widget podle svého vkusu.

Umístění hodin na zamykací obrazovku tedy může být snadnou a užitečnou metodou, jak zkontrolovat čas, aniž byste museli odemykat zařízení. Chytré telefony se systémem Android i iOS umožňují přizpůsobení zamykací obrazovky, i když možnosti se mohou lišit v závislosti na zařízení a operačním systému. Ujistěte se, že jste si vybrali widget, který nejlépe vyhovuje vašim preferencím a stylu, ať už se rozhodnete přidat widget hodin, nebo se poohlédnete po jiných widgetech a možnostech přizpůsobení.

FAQ
Jak si přizpůsobit zamykací obrazovku systému Android?

Pomocí těchto postupů můžete nastavit hodiny a upravit zamykací obrazovku systému Android: 1. V telefonu nebo tabletu se systémem Android spusťte aplikaci „Nastavení“. 2. V závislosti na nastavení smartphonu sjeďte dolů a klepněte na položku „Zamykací obrazovka“ nebo „Zabezpečení a zamykací obrazovka“. 3. Vyhledejte volbu s nápisem „Clock style“, „Clock and FaceWidgets“ nebo něco srovnatelného. Dotkněte se jí. 4. Zde si můžete vybrat několik designů a rozvržení hodin pro uzamčenou obrazovku. V závislosti na verzi systému Android a zařízení může být k dispozici celá řada alternativ. 5. Klepněte na styl hodin, který chcete vybrat, a vyberte jej. Můžete také dostat možnost změnit písmo, barvu nebo další možnosti. Před provedením konečných změn si je můžete prohlédnout. Jakmile jste se stylem hodin spokojeni, měli byste klepnout na tlačítko „Použít“ nebo „Uložit“. 7. Nyní byste měli mít možnost upravit hodiny na zamykací obrazovce podle svých představ. Způsoby se mohou poněkud lišit v závislosti na vašem zařízení a verzi systému Android. Pokud nemůžete najít přesně uvedené možnosti, prozkoumejte nastavení zamykací obrazovky nebo zobrazení a vyhledejte možnosti přizpůsobení hodin.