Jak vypálit soubor DMG na bootovací DVD

Jak vypálit boot DVD?
Stačí vložit do fyzické mechaniky prázdné CD/DVD. Kliknout na obraz disku pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vybrat možnost: "Vypálit bitovou kopii disku". Spustí se nástroj Windows pro vypalování bitových kopií. Pokud máte více fyzických mechanik, tak můžete vybrat, která bude použita. Cached
Další informace najdete na soubory.info

Potřebovali jste někdy vytvořit bootovací DVD ze souboru DMG? Postup je poměrně jednoduchý, bez ohledu na to, zda chcete vytvořit zaváděcí instalační soubor systému macOS nebo vypálit jakýkoli jiný soubor DMG na disk DVD. Tento článek vás provede postupem vytvoření bootovacího DVD v počítači Mac pomocí souboru DMG.

Než začneme, je nezbytné si uvědomit, že zde popsané řešení funguje se systémy macOS. Pro stejný výsledek budou uživatelé systému Windows možná muset použít alternativní nástroje nebo techniky.

K vytvoření bootovacího DVD ze souboru DMG budete potřebovat následující nástroje:

Prázdný disk DVD: Ujistěte se, že máte prázdné DVD, na které se vejde velikost souboru DMG, který chcete vypálit. Obvykle se pro toto použití doporučují disky DVD-R nebo DVD+R.

2. Nástroj Disk Utility: MacOS je vybaven integrovaným programem Disk Utility, který můžete použít ke správě jednotek, diskových oddílů a obrazů disků. Soubor DMG se vypálí na disk DVD pomocí nástroje Disk Utility.

Zde jsou uvedeny metody pro vytvoření zaváděcího disku DVD ze souboru DMG:

1. Vložte prázdný disk DVD do jednotky DVD počítače Mac.

Spusťte program Disk Utility. Vyhledejte ji pomocí vyhledávání Spotlight nebo přejděte do nabídky „Aplikace“ > „Nástroje“. 3. V programu Disk Utility klikněte na „File“ (Soubor) na panelu nabídek a vyberte „Open Disk Image“ (Otevřít obraz disku).

4. Najděte soubor DMG, který chcete vypálit, a vyberte možnost „Otevřít“. 5. Soubor DMG se nyní zobrazí v levém postranním panelu programu Disk Utility. Vyberte jej. 6. V horní části panelu nástrojů okna Disk Utility vyberte tlačítko „Vypálit“. 7. V rozevírací nabídce „Burn Disc“ (Vypálit disk) v dialogovém okně možností vypalování vyberte DVD vypalovačku. 8. Zvolte rychlost vypalování. Obecně se pro lepší výsledky doporučuje použít nižší rychlost vypalování. 9. Chcete-li zahájit proces vypalování, klepněte na tlačítko „Vypálit“.

10. Sledujte, zda program Disk Utility dokončí vypalování disku. V závislosti na velikosti souboru DMG a rychlosti vaší vypalovačky DVD to může nějakou dobu trvat.

Po dokončení vypalování bude váš soubor DMG úspěšně vypálen na disk DVD jako bootovací disk. Nyní můžete procházet obsah souboru DMG nebo pomocí tohoto DVD nainstalovat systém macOS.

Je důležité si uvědomit, že identické postupy popsané výše lze použít k vytvoření instalačního disku DVD se systémem macOS, který lze zavést. Po stažení instalačního souboru macOS z Mac App Store jej uložte jako soubor DMG. Poté se řiďte pokyny pro vytvoření zaváděcího DVD pomocí souboru DMG.

Závěrem lze říci, že je praktické vytvářet instalační soubory systému macOS nebo archivovat velká data vypálením souboru DMG na zaváděcí DVD. Tuto akci můžete v počítači Mac rychle dokončit pomocí nástroje Disk Utility. Stačí se ujistit, že je disk DVD prázdný, a postupovat podle pokynů v tomto článku. Šťastné tlení!

FAQ
Umožňuje vypálení souboru ISO na disk DVD jeho zavedení?

Ano, pokud soubor ISO obsahuje spustitelný operační systém nebo software, vypálení souboru ISO na disk DVD jej může učinit spustitelným. Při vypalování souboru ISO na disk DVD použijte správný program nebo nástroj, který umožňuje vytvářet zaváděcí disky DVD.

Je soubor DMG zaváděcí?

Soubor DMG (Disk Image) je možné zavést. V systému macOS je soubor DMG typickým formátem souboru obrazu disku. Kromě celého obsahu disku může obsahovat i systém souborů a spouštěcí data. Nastavením a vypálením souboru DMG na zaváděcí disk DVD můžete vytvořit zaváděcí disk, který lze použít k instalaci nebo spuštění operačního systému.

Je možné převést DMG na ISO?

Soubor DMG (Disk Image) lze převést do formátu ISO (International Organization for Standardization). Pro převod DMG na ISO existují různé dostupné techniky. Oblíbeným přístupem je využití softwarových řešení třetích stran vytvořených speciálně pro tento účel. Tyto programy mohou převzít obsah souboru DMG a přeměnit jej na nový soubor ISO.

PowerISO je oblíbený program pro převod DMG na ISO. Pouhými několika kliknutími můžete rychle převést soubory DMG na formát ISO. Další možnost nabízí program DMG2IMG, nástroj příkazového řádku přístupný v systémech Windows, macOS a Linux. Pomocí tohoto nástroje můžete převést soubory DMG na formáty IMG nebo ISO.

Je důležité mít na paměti, že postup převodu se může mírně lišit v závislosti na zvoleném nástroji. Vždy dbejte na to, abyste takový software stahovali pouze z renomovaných webových stránek, a dbejte zvýšené opatrnosti při nastavování nebo používání jakéhokoli softwaru třetích stran v počítači.

Jak vytvořím bootovací disk DVD pro systém Windows?

Chcete-li vytvořit bootovací DVD pro systém Windows, můžete se řídit těmito pokyny: Než začnete, ujistěte se, že máte prázdný disk DVD a počítač s vypalovačkou DVD. 2. Stáhněte si soubor ISO pro verzi systému Windows, pro kterou chcete vytvořit zaváděcí DVD. Tento soubor ISO je k dispozici ze spolehlivých zdrojů, například z oficiálních webových stránek společnosti Microsoft. 3. Vložte prázdný disk DVD do vypalovačky DVD v počítači. 4. Otevřete software vypalovačky DVD, což je obvykle buď vestavěný program, jako je Windows Disc Image Burner, nebo nástroj třetí strany, například Nero.

4. 5. V aplikaci vyhledejte položku nabídky s názvem „Vypálit ISO“ nebo „Vypálit obraz“. Proveďte tuto volbu. 6. Přejděte k souboru obrazu ISO systému Windows, který jste předtím stáhli. Při výběru souboru ISO vyberte možnost „Open“ (Otevřít) nebo „OK“. 7. V případě potřeby upravte nastavení vypalování, například rychlost vypalování. Pro zajištění větší kompatibility se často doporučuje zvolit nejnižší rychlost vypalování. 8. Ujistěte se, že je jako cílová jednotka vybrána DVD vypalovačka, a poté kliknutím na „Burn“ nebo „Start“ zahajte proces vypalování. Nyní začne aplikace vypalovat obraz ISO na disk DVD. Buďte trpěliví, protože tento proces může nějakou dobu trvat. Pokud jste zvolili tuto možnost, DVD se po dokončení vypalování automaticky vysune z DVD vypalovačky. Pokud se tak nestane, vyjměte disk DVD z mechaniky ručně. Gratulujeme vám! Úspěšně jste vytvořili zaváděcí disk DVD se systémem Windows. Nyní můžete pomocí tohoto DVD nainstalovat nebo opravit systém Windows ve svém počítači.