Jak podtrhnout v textové zprávě. Kompletní průvodce

Jak napsat podtržený text?
Podtržení textu nebo mezer

  1. Vyberte text, který chcete podtržení.
  2. Přejděte na Domů >Podtržení. Nebo stiskněte kombinaci kláves Ctrl+U.
Další informace najdete na support.microsoft.com

V současné digitální éře se textové zprávy staly jedním z nejpoužívanějších způsobů komunikace. V textových zprávách můžete občas potřebovat zvýraznit určitá slova nebo fráze, ať už používáte iPhone, Android nebo jakýkoli jiný chytrý telefon. Jednou z metod, jak toho dosáhnout, je podtržení vybraného textu. Tento článek se bude zabývat četnými technikami podtrhávání textu na různých zařízeních, včetně iPhonů a oblíbených služeb pro zasílání zpráv, jako je WhatsApp.

Když chcete upozornit na určitou informaci nebo zdůraznit nějaký bod, může být podtržení textu užitečným nástrojem. Může být užitečné zejména za okolností, kdy tón a kontext podléhají snadnému nepochopení. Pojďme se nyní seznámit s mnoha technikami, které můžete použít ke zvýraznění textu ve svých zprávách.

Podtržení textu ve zprávě na iPhonu je poměrně jednoduchý proces. Dodržením několika jednoduchých kroků při psaní textu můžete podtrhnout slovo nebo frázi. Otevřete aplikaci pro zasílání zpráv a ihned začněte psát zprávu. Po napsání požadovaného textu jej klepnutím a podržením prstu na obrazovce vyberte. Zobrazí se nabídka s několika možnostmi formátování. Klepněte nebo ťukněte na tlačítko „BIU“, což znamená „Tučné písmo, kurzíva, podtržení“. Po výběru možnosti „Podtržení“ bude zvolený text podtržen.

Jiné systémy nebo zařízení, včetně chytrých telefonů se systémem Android nebo webových programů pro zasílání zpráv, mohou text s podtržením zobrazovat mírně odlišným způsobem. Myšlenka je však stejná. V aplikaci pro zasílání zpráv vyhledejte možnosti formátování, které jsou někdy označeny ikonami nebo tlačítky, jež vypadají jako písmena „B“ pro tučné písmo, „I“ pro kurzívu nebo „U“ pro podtržení. Chcete-li formátování použít na vybraný text, klepněte na ikonu podtržení.

Nyní si povíme něco přesně o podtrhávání textu v aplikaci WhatsApp. Aplikace WhatsApp je známá svým snadným používáním a přímočarým rozvržením, k obojímu patří některé základní možnosti formátování textu. Otevřete aplikaci WhatsApp a přejděte do chatu, do kterého chcete poslat zprávu, a tam podtrhněte text. Při psaní přidejte podtržítko (_) před a za text, který chcete zvýraznit, například určité slovo nebo frázi. Chcete-li například podtrhnout slovo „ahoj“, napište do pole zprávy „_zdravím_“. Příjemce uvidí slovo „ahoj“ podtržené, jakmile stisknete tlačítko odeslat.

Závěrem lze říci, že v závislosti na platformě nebo programu pro zasílání zpráv, který používáte, existuje mnoho způsobů, jak text v textové zprávě podtrhnout. Výběrem textu a volbou možnosti „Podtrhnout“ v zařízení iPhone můžete použít vestavěné možnosti formátování. V jiných systémech vyhledejte ikonu formátování a výběrem možnosti „Podtržení“ text naformátujte. Chcete-li ve WhatsApp zobrazit text s podtržením, uzavřete jej podtržítkem (_). Vyzkoušejte tyto techniky, aby vaše textové zprávy byly jasnější a důraznější a aby byl účinně sdělen zamýšlený význam.

FAQ
Jak se textové zprávy zvýrazňují tučně a podtrhávají?

Pro tučné a podtržené textové zprávy musíte využít specifické možnosti formátování, které nabízí program nebo platforma pro zasílání zpráv, kterou používáte. Níže je uveden přehled, jak to udělat u oblíbených služeb pro zasílání zpráv:

1. iPhone/iMessage: V integrovaném programu pro zasílání zpráv v iPhonu bohužel nejsou k dispozici žádné možnosti pro tučné nebo podtržené písmo. Můžete však použít chatovací programy třetích stran, jako je Telegram nebo WhatsApp, které možnosti formátování nabízejí.

2. Zprávy pro systém Android: Stejně jako v iPhonu chybí i v základní aplikaci pro zasílání zpráv Android Messages možnosti formátování pro tučné písmo a podtržení. Formátování textu můžete přesto využít v alternativních chatovacích programech, jako je WhatsApp, Facebook Messenger nebo Google Hangouts.

3. WhatsApp: V textové zprávě odeslané pomocí aplikace WhatsApp můžete požadovaný text uzavřít hvězdičkami (*), aby byl tučný. Například zadáním *tučně* se něco ztuční. Text můžete podtrhnout tak, že jej uzavřete podtržítky (_).

4. Facebook Messenger: Pomocí hvězdiček (*) můžete zprávu v aplikaci Facebook Messenger ztučnit. Například zadáním *tučně* se vytvoří tučný text. Text můžete podtrhnout tak, že jej uzavřete podtržítky (_).

5. Telegram: Podobně jako aplikace WhatsApp a Facebook Messenger umožňuje Telegram používat hvězdičky pro tučné písmo a podtržítka pro podtržení textu. Napsáním *tučně* se text zobrazí jako tučný, zatímco napsáním _podtrženě_ se zobrazí jako podtržený.

Je důležité mít na paměti, že možnosti formátování textu se mohou měnit v závislosti na používané aplikaci nebo platformě pro zasílání zpráv. Pokud používaná aplikace formátování nepodporuje, budou vaše textové zprávy zobrazeny jako prostý text bez tučného písma nebo podtržení.

Jaký je příkaz společnosti Apple pro podtržení?

Pro podtržení textu ve zprávě neexistuje žádný příkaz Apple. V zařízeních Apple zatím neexistuje jednoduchý způsob, jak text v textové zprávě podtrhnout.

Jak se v telefonu podtrhává věta?

Pomocí sady symbolů známé jako „markdown“ můžete v telefonu zvýraznit větu v textové zprávě. Zde je uveden postup, jak na to:

1. Začněte psaním věty, kterou chcete zvýraznit. 2. Na začátek a konec každé věty přidejte podtržítko (_). Jako například: „_Toto je podtržená věta._“ 3. Symboly podtržítka budou po odeslání zprávy čteny jako příkaz k podtržení textu.

Upozorňujeme, že tento přístup nemusí fungovat ve všech systémech nebo aplikacích pro zasílání zpráv, protože závisí na podpoře formátování markdown v dané aplikaci.