Jak dostat Windows do iPadu. Komplexní průvodce

Jak propojit iPad s Windows?
Pomocí USB kabelu nebo adaptéru můžete iPad přímo připojit k Macu nebo k PC s Windows. Ujistěte se, že používáte některý z následujících počítačů: Mac s USB portem a systémem OS X 10.9 nebo novějším. PC s USB portem a systémem Windows 7 nebo novějším.
Další informace najdete na support.apple.com

iPad je flexibilní zařízení s řadou funkcí. Přestože primárním operačním systémem iPadu je iOS, může se stát, že na něm budete chtít spustit Windows. V tomto článku se podíváme na řadu přístupů, jak toho dosáhnout, a zodpovíme otázky s tím spojené, například jak nainstalovat Windows 11 na iPad Pro, jak používat Windows 365 na iPadu a jak používat Windows na iPhonu. 1. Otevření systému Windows na iPadu:

Operační systémy Windows nejsou na iPadech ve výchozím nastavení nainstalovány nativně. Existují i jiné možnosti, například použití virtualizačního softwaru pro spuštění systému Windows na iPadu nebo vzdálený přístup ke stolnímu počítači se systémem Windows. Využití softwaru pro vzdálenou plochu, jako je TeamViewer nebo Microsoft Remote Desktop, je běžnou volbou. Pomocí těchto aplikací se můžete vzdáleně připojit k počítači se systémem Windows a spravovat jej pomocí iPadu. Tímto způsobem můžete využívat možnosti systému Windows a zároveň mít přímý přístup k aplikacím a souborům Windows na iPadu. 2. Nastavení systému Windows 11 v zařízení iPad Pro: V současné době nelze systém Windows 11 na iPad Pro nainstalovat přímo. Zatímco zařízení iPad Pro používají procesory Apple založené na architektuře ARM, systém Windows 11 je navržen tak, aby fungoval na architektuře x86 nebo x64. V důsledku toho nelze Windows 11 na iPad Pro nainstalovat z důvodu hardwarové nekompatibility. Pro přístup k systému Windows 11 na vhodném počítači z iPadu Pro můžete přesto použít výše zmíněný software pro vzdálenou plochu. Využití systému Windows 365 na zařízení iPad:

Pomocí služby Windows 365 mohou zákazníci streamovat celou plochu systému Windows na mobilních zařízeních, včetně iPadů. Pomocí systému Windows 365 se může webový prohlížeč iPadu připojit k prostředí systému Windows. Díky tomu můžete používat programy Windows a spravovat soubory stejně jako na skutečném počítači se systémem Windows. K používání Windows 365 na iPadu potřebujete pouze spolehlivé připojení k internetu a kompatibilní webový prohlížeč, například Safari nebo Chrome. Používání Windows na iPhonu:

Instalace operačních systémů Windows není v iPhonech podporována, stejně jako není podporována v iPadech. Spustit na iPhonu plnohodnotnou pracovní plochu Windows není možné kvůli malé velikosti obrazovky a hardwarovým omezením. Přesto můžete pro přístup k programům a souborům Windows na iPhonu použít virtualizační software nebo programy pro vzdálenou plochu. Vzdáleným připojením k počítači se systémem Windows můžete ovládat a používat aplikace Windows z obrazovky iPhonu.

Závěr: Přestože není možné nainstalovat systém Windows přímo do iPadu nebo iPhonu, existují řešení, jak systém Windows v těchto zařízeních spustit. K pracovní ploše Windows můžete z iPadu nebo iPhonu přistupovat pomocí softwaru pro vzdálenou plochu, jako je TeamViewer nebo Microsoft Remote Desktop. Kromě toho můžete pomocí webového prohlížeče a služeb, jako je Windows 365, streamovat prostředí Windows do iPadu. Tyto možnosti nabízejí uživatelům, kteří potřebují na svých zařízeních Apple přistupovat k aplikacím a souborům Windows, funkční náhradu, i když nativní instalace systému Windows na iPadech a iPhonech není podporována.

FAQ
Jak nainstalovat Windows 365 do iPadu?

K instalaci systému Windows 365 do zařízení iPad lze použít následující kroky: 1. Na zařízení iPad spusťte obchod App Store a vyhledejte aplikaci „Windows 365“. 2. Jakmile aplikaci najdete, klepněte na ni a otevřete stránku aplikace. 3. Klepněte na tlačítko „Get“ (Získat) nebo „Install“ (Instalovat) a na požádání zadejte své Apple ID a heslo pro potvrzení své totožnosti. 4. Se stahováním a instalací aplikace do zařízení iPad počkejte. V závislosti na rychlosti vašeho internetového připojení to může chvíli trvat. 5. Po dokončení instalace vyhledejte na domovské obrazovce iPadu aplikaci Windows 365 a stisknutím ji spusťte. 6. Chcete-li nastavit účet Windows 365 a přihlásit se k němu, postupujte podle pokynů na obrazovce. Po úspěšném přihlášení budete moci systém Windows 365 na zařízení iPad používat a přistupovat k němu.

7.

Je důležité si uvědomit, že Windows 365 je cloudová služba, takže k jejímu efektivnímu využívání budete potřebovat spolehlivé připojení k internetu. Abyste zajistili bezproblémový provoz, zkontrolujte, zda váš iPad splňuje technické požadavky pro provoz Windows 365.

Lze na iPhonu spustit systém Windows?

Ne, na iPhonu nelze spustit operační systém Windows. Na iPhonu běží vlastní operační systém iOS společnosti Apple, zatímco Windows je speciálně vytvořen pro zařízení s architekturou x86 nebo x64.

Lze na tabletu spustit systém Windows 11?

Ano, systém Windows 11 lze spustit na tabletech. Společnost Microsoft vytvořila systém Windows 11 tak, aby fungoval na různých zařízeních, včetně tabletů. Ne na všech tabletech však bude možné systém Windows 11 spustit, protože musí být splněny určité hardwarové specifikace. Doporučujeme zkontrolovat oficiální systémové požadavky dodané společností Microsoft nebo se podívat do specifikací výrobce tabletu, abyste zjistili, zda na daném tabletu lze systém Windows 11 spustit.

Je MS Office pro iPad zdarma?

Aplikace MS Office pro iPad není zdarma. Existují sice bezplatné verze aplikací Microsoft Office pro iPad, ale mají omezené funkce a pro přístup ke všem funkcím a vlastnostem softwaru vyžadují členství v Microsoft 365 (dříve známé jako Office 365).