Jak funguje pojistkový článek?

Jak fungují pojistky v autě?
Funkční částí pojistky je tavný drátek. Průchodem proudu se drátek ohřívá. Při překročení násobku jmenovitého proudu pojistky se drátek již nestačí dostatečně ochlazovat. V závislosti na velikosti nadproudu se ve stanoveném čase drátek přetaví a přeruší obvod.
Další informace najdete na cs.wikipedia.org

Pojistková vložka je nezbytnou součástí elektrických obvodů a slouží k ochraně obvodu před nadproudem. V případě nadměrného průtoku proudu je určena k přerušení elektrického spojení, čímž chrání obvod a připojené zařízení. V široké škále aplikací, od automobilových systémů až po průmyslové stroje a elektrické přístroje, se pojistkové vložky často používají.

Základem fungování pojistkového spojení je koncept tepelné ochrany. Skládá se z tenkého drátu nebo pásku tvořeného slitinou, stříbrem nebo jiným materiálem s nízkým bodem tání. Vzhledem k odporu drátu vzniká při průchodu elektřiny pojistkovým spojem teplo. Množství produkovaného tepla roste s tím, jak proud překračuje jmenovitou kapacitu pojistkové vložky.

Pojistková vložka se roztaví a přeruší elektrické spojení, když teplo dosáhne rozhodující prahové hodnoty. Tok proudu je přerušen, což chrání obvod a propojené součásti před dalším poškozením. Při volbě teploty tavení pojistkové vložky se pečlivě zvažuje maximální proud, který může obvod bezpečně přenášet. Tím je zaručeno, že pojistkový spoj vyhoří dříve, než je obvod nebo jakékoli zařízení vystaveno nebezpečným úrovním proudu.

Pojistková vložka jako obětní prvek poskytuje obvodu základní ochranu. Přináší nejvyšší oběť, aby ochránila dražší a choulostivější součásti obvodu. Pojistková vložka chrání ostatní součásti, včetně vodičů, spínačů a elektronických zařízení, tím, že při detekci nadměrného proudu přeruší obvod. Slouží jako bezpečnostní zařízení, které pomáhá předcházet zkratům, požárům a dalším nebezpečným okolnostem vyvolaným nadproudem.

Nyní si povíme, jaký je rozdíl mezi pojistkou a pojistkovou vložkou. Přestože se tyto dva názvy občas používají jako synonyma, je mezi nimi rozdíl. Pojistka se často používá pro označení celé sestavy, která zahrnuje pouzdro, svorky a pojistkovou vložku. Když praskne, jedná se o vyměnitelnou součást, která se jednoduše vymění. Naproti tomu část pojistky, která se roztaví a přeruší obvod, se označuje jako pojistková vložka. Samotná ochranná součástka má na starosti zastavení toku proudu.

Výhodou pojistkové vložky je, že může chránit konkrétní obvody cílenou ochranou. Pojistkové vložky mohou být zabudovány přímo do kabelových svazků automobilů nebo strojů, na rozdíl od běžných pojistek, které jsou často uloženy v centrální pojistkové skříni a chrání několik obvodů. Existence samostatné pojistkové vložky pro každý obvod umožňuje přesnější ochranu. Pokud dojde k problému, bude ovlivněn pouze tento konkrétní obvod; všechny ostatní obvody budou nadále fungovat správně.

K vytvoření tavných pojistkových vložek se obvykle používají látky s nízkou teplotou tání, jako je měď, stříbro nebo slitiny jako nikl-chrom. Tyto látky byly vybrány proto, že účinně přenášejí elektrický proud a mají potřebné tepelné vlastnosti. Použití a potřebný jmenovitý proud určují přesné složení materiálu tavné vložky. Velikost, tvar a doba odezvy pojistkové vložky ovlivňují, jak velký proud může přenášet a jak rychle reaguje.

Pojistková vložka, která chrání před nadproudem, je nezbytnou součástí elektrických obvodů. Zabraňuje poškození obvodu a propojených zařízení tím, že přeruší obvod při průtoku nadměrného množství proudu použitím materiálu s nízkým bodem tání. Protože může být zabudován přímo do kabelových svazků, nabízí specializovanější ochranu pro konkrétní obvody než typická pojistka. Za účelem ochrany zbytku obvodu jsou tavné pojistky často vyrobeny z kovů, jako je měď nebo stříbro. V mnoha aplikacích mají zásadní význam díky své schopnosti odvrátit požár a další nebezpečné situace.

FAQ
Jak se testuje tavná pojistka?

Pomocí níže uvedených kroků můžete tavnou pojistku otestovat: Nejprve fyzicky zkontrolujte tavnou pojistku, zda nevykazuje známky poškození nebo změny barvy. Pokud zjistíte jakékoli fyzické poškození, například roztavenou izolaci nebo přetržený vodič, měli byste tavnou pojistku vyměnit, protože to znamená, že již nefunguje správně. Poté budete potřebovat také multimetr nebo zkoušečku spojitosti. Na multimetru nastavte režim odporu nebo spojitosti. 3. Pro zajištění bezpečnosti odpojte záporný pól baterie. Vyhledejte tavnou pojistku elektrického obvodu.

4. Obvykle se jedná o vodič, který spojuje zdroj napájení s chráněnou součástí a má o něco větší průměr než ostatní vodiče v obvodu. 5. Odpojte tavnou pojistku od konektorů, případně ji přestřihněte, abyste se jí z obvodu zbavili. Dávejte pozor, abyste nepoškodili okolní elektroinstalaci nebo hardware. 6. Připojte jednu sondu multimetru k jednomu konci tavné pojistky a druhou k druhému. Dbejte na to, aby sondy měly dobrý kontakt s kovovými svorkami tavné pojistky. 7. Pojistná vložka je neporušená a správně funguje, pokud multimetr vykazuje hodnoty blízké nule nebo spojitosti. Pojistná vložka musí být vyměněna, pokud není žádný údaj nebo pokud multimetr zobrazuje nekonečný odpor.

Mějte na paměti, že pokud si nejste jisti testováním nebo výměnou tavné pojistky, měli byste vždy nahlédnout do servisní příručky vozidla nebo se obrátit na odborného mechanika.