Jak změnit spořič obrazovky Apple TV. Průvodce krok za krokem

Uživatelé Apple TV mají díky jejímu širokému využití jako streamovacího zařízení přístup k různým alternativám zábavy. Kromě streamování má Apple TV také funkci spořiče obrazovky, který udržuje televizor vizuálně zajímavý, když se nepoužívá. Tento příspěvek vysvětluje, jak přepnout spořič obrazovky na Apple TV, a řeší různé související problémy.

Má Apple TV spořič obrazovky?

Ano, Apple TV má možnost spořiče obrazovky, který automaticky zobrazuje krásné obrázky na televizoru, když je vypnutý. Krásné letecké pohledy na města a krajiny a podmanivé podmořské snímky jsou jen některé z dostupných spořičů obrazovky. Funkce spořiče obrazovky promění televizor v estetický displej, který vám zlepší zážitek ze sledování. Jak mohu přepnout režim spořiče obrazovky?

Režim spořiče obrazovky na Apple TV upravíte podle následujících jednoduchých kroků:

1. Přejděte na domovskou obrazovku: Chcete-li vstoupit na primární domovskou obrazovku, stiskněte tlačítko Domů na dálkovém ovladači Apple TV.

2. Spusťte Nastavení: Pomocí dotykového panelu na dálkovém ovladači přejděte doprava a vyberte aplikaci Nastavení.

3. V aplikaci Nastavení vyberte položku Obecné: Přejděte dolů a zvolte „Obecné“.

4. V nabídce General (Obecné) vyberte Screensaver (Spořič obrazovky) posunutím dolů a výběrem položky „Screen Saver“ (Spořič obrazovky).

Zde jsou k dispozici tyto možnosti spořiče obrazovky: „Aerial“, který zobrazuje letecké pohledy na různá města a krajiny, a „Photos“, který zobrazuje obrázky z vaší osobní fotobanky.

6. Vyberte požadovaný spořič obrazovky: Vyberte možnost šetřiče obrazovky, kterou chcete použít, a případně upravte další parametry.

7. Přizpůsobte nastavení spořiče obrazovky a poté si je prohlédněte a uložte výběrem možnosti „Preview“. Jakmile jste s úpravami spokojeni, uložte nastavení stisknutím tlačítka „Menu“ na dálkovém ovladači. Jak mohu změnit spořič obrazovky zámku? Když je Apple TV uzamčena, zobrazí se spořič obrazovky známý jako spořič obrazovky zámku. Pomocí těchto postupů můžete změnit spořič obrazovky zámku:

1. Spusťte Nastavení: Na domovské obrazovce vyberte aplikaci Nastavení.

2. Klikněte na položku Obecné. Přejděte do aplikace Nastavení a vyberte možnost „Obecné“.

3. Vyberte spořič obrazovky: Jděte dolů po stránce a klikněte na „Spořič obrazovky“.

4. Přizpůsobte spořič obrazovky zámku: V nabídce Spořič obrazovky naleznete možnost „Start After“. Pokud chcete ovlivnit, kdy se při nečinnosti Apple TV spustí spořič obrazovky zámku, vyberte tuto možnost. Jak si mohu Apple TV přizpůsobit? Kromě dalších možností personalizace můžete na Apple TV změnit i možnosti spořiče obrazovky. Zde jsou uvedeny některé možnosti přizpůsobení Apple TV:

1. Rozložení aplikace: Na domovské obrazovce Apple TV lze změnit uspořádání aplikací. Přejděte na aplikaci, kterou chcete přenést, podržte touchpad na dálkovém ovladači a zároveň podržte stisknuté tlačítko, dokud se aplikace nezačne třást, a pak ji přetáhněte na nové místo.

2. obrázek na pozadí: Obrázek pozadí Apple TV můžete upravit. Na domovské obrazovce přejděte do nabídky Nastavení > Obecné > Spořič obrazovky > Tapeta. Chcete-li využít fotografii ze své sbírky, vyberte možnost „Fotografie“ nebo proveďte výběr ze seznamu možností.

3. Možnosti zpřístupnění: Apple TV obsahuje řadu možností přístupnosti, které lze přizpůsobit konkrétním požadavkům. Tyto možnosti najdete v nabídce Nastavení > Obecné > Zpřístupnění.

4. Rodičovská kontrola: Pokud máte děti nebo chcete omezit přístup k určitému obsahu, můžete na Apple TV nakonfigurovat rodičovskou kontrolu. Chcete-li tato nastavení povolit a změnit, přejděte do Nastavení > Obecné > Omezení.

Spořič obrazovky na Apple TV lze jednoduše změnit, což vám umožní přizpůsobit si zážitek ze sledování. Pomocí některého z mnoha krásných spořičů obrazovky a možností personalizace můžete televizor proměnit v poutavý displej. Pro zlepšení celkového uživatelského zážitku můžete změnit i další funkce Apple TV, například rozložení aplikací, tapetu a volby přístupnosti.

FAQ
Kdo střílí spořič obrazovky Apple TV?

Šetřiče obrazovky pro Apple TV natáčí skupina zkušených fotografů a kameramanů, které zaměstnává společnost Apple. Jezdí na výlety do různých koutů světa, aby získali úchvatné fotografie a videa, které jsou určeny výhradně pro kolekci spořičů obrazovky.

Proč se mi nemění spořič obrazovky?

Důvodů, proč se spořič obrazovky Apple TV nemění, může být celá řada. Jedná se o několik možných scénářů: Nastavení spořiče obrazovky: Nastavení spořičů obrazovky: Ujistěte se, že jste vybrali mnoho spořičů obrazovky a nastavili je tak, aby se přepínaly po uplynutí předem stanovené doby. Pokud jste vybrali pouze jeden spořič obrazovky a/nebo nenastavili interval, nemusí se spořič obrazovky změnit. 2. Aktualizace softwaru: Ujistěte se, že na Apple TV běží nejnovější verze softwaru. Spořič obrazovky se nemusí změnit kvůli chybám nebo omezením ve starších verzích softwaru. Zkontrolujte, zda v nastavení nejsou k dispozici aktualizace, a pak použijte všechny, které tam jsou. 3. Režim spánku: Pokud je Apple TV často v režimu spánku nebo vypnutá, nemusí mít spořič obrazovky dostatek času na změnu. Chcete-li odložit dobu spánku zařízení na delší intervaly, změňte nastavení režimu spánku. 4. Připojení k internetu: K aktualizaci a úpravě některých spořičů obrazovky pro Apple TV je nutné připojení k internetu. Pokud je připojení k internetu nepravidelné nebo nefunkční, nemusí se spořič obrazovky změnit. Zkontrolujte, zda je připojení k síti stabilní. Mezipaměť spořiče obrazovky se může občas poškodit, což by znemožnilo změnu spořiče obrazovky.

5. Přejděte do Nastavení > Obecné > Správa úložiště > Spořiče obrazovky a odstraňte mezipaměť a zkuste vymazat mezipaměť. Poté Apple TV restartujte a zkontrolujte, zda se spořič obrazovky změnil.

Pokud žádná z těchto oprav nezabere, bude možná vhodnější obrátit se na podporu společnosti Apple a požádat o další pomoc.