Jak aktualizovat z High Sierry na Monterey

Is it ok to upgrade from High Sierra to Monterey?
You need to get off of High Sierra, only because High Sierra is no longer receiving security updates. What you want to upgrade to, is up to you. Monterey is currently still receiving "feature" updates. Always make a current and full backup before doing any upgrade.
Další informace najdete na apple.stackexchange.com

Uvažujete o upgradu na Monterey, nejnovější verzi macOS, pokud aktuálně používáte High Sierru? Tento příspěvek vám poskytne všechny informace, které potřebujete k rozumnému rozhodnutí, a provede vás postupem aktualizace. Měl bych provést aktualizaci z Monterey na High Sierra?

Před rozhodnutím je důležité zvážit výhody a potenciální nevýhody aktualizace operačního systému. Přepracovaná verze prohlížeče Safari, vylepšené funkce FaceTime, režim Focus a Universal Control, který umožňuje bezproblémové ovládání mnoha zařízení Apple, jsou jen některé z nových funkcí a vylepšení, které Monterey přináší. Monterey také poskytuje lepší interoperabilitu s nejnovějšími službami a aplikacemi a nabízí tak bezproblémovější uživatelské prostředí. Je nezbytné mít na paměti, že některé starší modely Maců nemusí splňovat systémové požadavky Monterey, proto byste si před pokračováním měli ověřit kompatibilitu svého zařízení. Mohu provést upgrade z High Sierry na macOS Monterey?

Ano, systém High Sierra lze použít k okamžité instalaci macOS Monterey. Je však nezbytné se ujistit, že váš Mac splňuje nezbytné systémové požadavky. Monterey vyžaduje Mac s alespoň 64 GB úložného prostoru, 4 GB RAM a kompatibilní model z roku 2013 nebo novější. Abyste mohli stáhnout instalační soubory a vyhnout se případným pauzám během procesu aktualizace, budete také potřebovat připojení k internetu.

Jak mohu provést aktualizaci ze Sierry na macOS Monterey?

Pokud v současné době používáte macOS Sierra a chcete provést aktualizaci na Monterey, musíte nejprve provést přechodný krok. Nejprve musíte provést upgrade z macOS Sierra na macOS High Sierra. Chcete-li toho dosáhnout, proveďte následující kroky:

1. Zálohujte svá data: Obvykle se doporučuje zálohovat důležité soubory a data, abyste předešli jejich ztrátě před provedením jakýchkoli velkých úprav operačního systému.

2. Ověřte si kompatibilitu: Ujistěte se, že váš Mac splňuje systémové požadavky verze High Sierra. Pokud ano, přejděte k následující akci.

Stáhněte si systém High Sierra zde: 3. Na počítači Mac spusťte obchod App Store a vyhledejte macOS High Sierra. Po kliknutí na tlačítko Stáhnout vyčkejte na stažení instalačních souborů.

Instalace systému High Sierra: Po dokončení stahování se spustí instalační program. Chcete-li dokončit postup instalace, řiďte se pokyny na obrazovce. Buďte trpěliví, protože to může nějakou dobu trvat.

5. Aktualizace na Monterey: Po úspěšné instalaci softwaru High Sierra můžete nyní provést aktualizaci na Monterey. V obchodě App Store vyhledejte macOS Monterey. Chcete-li nainstalovat nejnovější operační systém, klikněte na tlačítko pro stažení a poté postupujte podle pokynů.

Aktualizace systému Sierra na Monterey je možná.

Monterey však nelze okamžitě upgradovat ze systému macOS Sierra. Před přechodem na Monterey musíte nejprve provést aktualizaci ze Sierry na High Sierra, jak bylo vysvětleno dříve. Aby byl zajištěn bezproblémový přechod na nejnovější verzi systému macOS, je to nezbytný krok.

A konečně, upgrade z verze High Sierra na Monterey přináší řadu výhod, například nové funkce, vyšší výkon a lepší kompatibilitu. Před instalací jakékoli aktualizace softwaru je zásadní ujistit se, že je s ní váš Mac kompatibilní, a zálohovat si data. Pokud už používáte Sierru, musíte před aktualizací na Monterey nejprve aktualizovat na High Sierru. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete svůj systém macOS úspěšně aktualizovat a využívat všechny nové funkce a vylepšení, které Monterey přináší.

FAQ
Jak aktualizovat Mac po vydání verze High Sierra?

Chcete-li aktualizovat svůj Mac po verzi High Sierra, můžete provést následující kroky: 1. Ověřte kompatibilitu: Zkontrolujte, zda váš Mac splňuje systémové požadavky nejnovější verze systému macOS. Tyto informace jsou k dispozici na webu společnosti Apple.

2. Zálohujte svá data: Před provedením jakékoli významné aktualizace softwaru je nezbytné vytvořit zálohu všech důležitých souborů a dat. K tomu lze použít Time Machine nebo jinou preferovanou strategii zálohování. Připojte se ke spolehlivému a stabilnímu připojení k internetu: Protože postup aktualizace vyžaduje stažení značného množství dat, ujistěte se, že je váš Mac připojen k důvěryhodnému a stabilnímu internetovému připojení. Otevření obchodu App Store je tak jednoduché, že kliknete na nabídku Apple v levém horním rohu obrazovky a z rozbalovací nabídky vyberete „App Store“. 5. Vyhledejte v App Store macOS Monterey zadáním „macOS Monterey“ do vyhledávacího pole. Chcete-li zahájit stahování a instalaci systému macOS Monterey, klikněte po jeho vyhledání na tlačítko „Get“ (Získat) nebo „Download“ (Stáhnout). 7. Postupujte podle pokynů na obrazovce: Instalační proces bude zahájen ihned po dokončení stahování. Chcete-li pokračovat, dodržujte pokyny na obrazovce.

8. Počkejte na dokončení instalace: Buďte trpěliví a nezasahujte do procesu instalace, protože může nějakou dobu trvat. V průběhu upgradu se může Mac několikrát restartovat. 9. Instalace systému macOS Monterey: Po dokončení instalace se váš Mac restartuje do systému macOS Monterey. Chcete-li nastavit předvolby a přihlásit se pomocí svého Apple ID, postupujte podle pokynů k instalaci.

10. Obnovení dat: Po úspěšné instalaci systému macOS Monterey můžete obnovit svá data a soubory do počítače Mac pomocí Time Machine nebo jiné zálohovací techniky.

Nezapomeňte, že před prováděním jakýchkoli významných aktualizací softwaru se doporučuje vždy se ujistit, že máte zálohu svých dat.