Jak uložit dokument v aplikaci Pages v iPadu

Jak dostat PDF do iPadu?
Na Macu otevřete aplikaci Knihy, najděte ve Finderu nebo na ploše soubor PDF a přetáhněte ho do knihovny. Váš PDF bude dostupný v aplikaci Knihy na jakémkoli iPhonu, iPadu nebo Macu, pokud jste přihlášeni ke stejnému Apple ID a máteiCloud Drive zapnutý pro Knihy.
Další informace najdete na support.apple.com

Pro použití v zařízeních Apple, včetně iPadu, je aplikace Pages silným programem pro zpracování textu. Má řadu funkcí, které usnadňují vytváření a úpravy dokumentů. Jak uložit dokument v aplikaci Pages na iPadu je jednou ze základních dovedností, které byste se měli naučit. V tomto článku vám vysvětlíme postup a odpovíme na některé související dotazy.

V aplikaci Pages je uložení dokumentu jednoduchým postupem. Zde je uveden postup, jak na to: V kroku 1 otevřete v zařízení iPad aplikaci Pages. Pokud ji ještě nemáte nainstalovanou, můžete ji získat z obchodu App Store. Vytvořte dokument, který chcete uložit, nebo otevřete již existující dokument. Stávající dokument můžete otevřít nebo vytvořit nový tak, že ze seznamu vyberete „Nový dokument“. 3. Jakmile je dokument připraven, klikněte na symbol „…“ (tři tečky) v pravém horním rohu obrazovky. Tím se zobrazí rozbalovací nabídka s mnoha možnostmi. 4. Z rozbalovací nabídky vyberte možnost „Uložit“ nebo „Uložit jako“. Výběrem možnosti „Uložit“ se pro uložení dokumentu použije jeho aktuální název a umístění. Vyberete-li možnost „Uložit jako“, budete vyzváni k zadání nového názvu a umístění dokumentu. Po výběru možnosti „Uložit“ nebo „Uložit jako“ bude dokument uložen do zařízení iPad.

5. Otevřete aplikaci Pages a vyberte dokument ze seznamu, abyste k němu měli přístup později.

Nyní, když víte, jak uložit dokument v aplikaci Pages v zařízení iPad, se budeme věnovat několika souvisejícím dotazům, které vás mohou napadnout:

1. Jak vytvářet a ukládat dokumenty v zařízení iPad? K vytváření a ukládání dokumentů v zařízení iPad můžete použít aplikaci Pages nebo jakýkoli jiný program pro zpracování textu, který najdete v obchodě App Store. Otevřete program, založte nový dokument nebo otevřete stávající, přidejte nebo změňte materiál a poté dokument uložte podle výše uvedených postupů.

2. Jak mohu v zařízení iPad uložit dokument aplikace Pages jako PDF?

Chcete-li v zařízení iPad uložit dokument aplikace Pages jako soubor PDF, dodržujte následující postupy: Otevřete aplikaci Pages a poté vyberte soubor, který chcete uložit jako PDF. V pravém horním rohu obrazovky klepněte na ikonu „…“ (tři tečky). – Klepněte na rozevírací nabídku a vyberte možnost „Exportovat“. Zadejte požadované volby, například rozsah stránek nebo kvalitu obrazu, a poté jako typ souboru vyberte „PDF“.

Klepnutím na „Uložit do souborů“ nebo na jinou kompatibilní aplikaci nainstalovanou v zařízení iPad vyberte preferované umístění pro uložení souboru PDF.

3. Kam Pages v zařízení iPad ukládají soubory?

V závislosti na vaší volbě ukládají Pages dokumenty buď do místního úložiště iPadu, nebo na iCloud. Nové dokumenty se automaticky ukládají do místního úložiště zařízení iPad. Pages však ukládají dokumenty na iCloud, pokud jste povolili iCloud Drive a nastavili jej jako výchozí úložiště. k dokumentům uloženým na iCloudu lze přistupovat prostřednictvím aplikace Soubory nebo otevřením aplikace Pages a výběrem dokumentu na kartě iCloud, zatímco k lokálně uloženým dokumentům lze přistupovat prostřednictvím aplikace Pages.

Postup ukládání dokumentu v aplikaci Pages v zařízení iPad je zjednodušeně řečeno jednoduchý. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete své dokumenty rychle ukládat, aktualizovat a prohlížet, kdykoli je budete potřebovat. Aplikace Pages poskytuje intuitivní rozhraní, které z ní činí užitečný nástroj pro uživatele zařízení iPad bez ohledu na to, zda jste student, profesionál nebo jen někdo, kdo chce vytvářet a ukládat dokumenty za pochodu.

FAQ
Jak uložím dokument v aplikaci Pages jako PDF?

Podle těchto pokynů uložíte dokument v aplikaci Pages jako PDF na zařízení iPad: Na iPadu otevřete aplikaci Pages a najděte dokument, který chcete uložit jako PDF. Klepněte na tlačítko „…“ (více) v pravém horním rohu obrazovky.

2. Následně se zobrazí rozbalovací nabídka. 3. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Exportovat“. 4. Objeví se nová nabídka s několika možnostmi exportu. Z nabídky vyberte možnost „PDF“. 5. Zobrazí se vám další možnosti PDF, včetně kvality dokumentu a zabezpečení heslem. Změňte tyto možnosti podle svého vkusu. 6. Po výběru preferovaných možností klikněte na tlačítko „Hotovo“. 7. Vyberte umístění, kam chcete soubor PDF uložit.

7. Můžete jej uložit lokálně do zařízení iPad, do služby cloudového úložiště, jako je iCloud Drive, nebo na jiné místo. 8. Chcete-li soubor uložit jako PDF na zvolené místo, použijte naposledy tlačítko „Exportovat“.

Vaše práce bude uložena jako soubor PDF, takže ji budete moci kdykoli snadno sdílet nebo k ní přistupovat.

Jak uložit soubor PDF v aplikaci Pages: Níže uvedené kroky slouží k uložení souboru PDF v aplikaci Pages na zařízení iPad: Na iPadu otevřete aplikaci Pages a najděte dokument, který chcete uložit jako PDF. 2. 3. Po otevření dokumentu klepněte na tlačítko „…“ (další možnosti) v pravém horním rohu obrazovky. 3. V otevřené nabídce možností vyberte možnost „Exportovat“.

4. V možnostech exportu vyberte jako typ souboru „PDF“. Poté lze upravit parametry PDF, včetně rozsahu stránek, kvality obrazu a zabezpečení heslem. 6. Vyberte své možnosti a poté stiskněte tlačítko „Další“. V kroku 7 vyberte umístění, kam chcete soubor PDF uložit. Lze jej uložit do aplikace Soubory, na disk iCloud nebo do jiné služby, která podporuje vhodné ukládání souborů. 8. Nakonec klikněte na tlačítko „Exportovat“ a uložte soubor jako PDF do vybraného umístění.

Upozorňujeme, že v závislosti na verzi systému iOS a aplikace Pages, kterou používáte, se tyto postupy mohou výrazně lišit.

Lze na iPadu uložit dokument aplikace Word?

Dokument aplikace Word lze do zařízení iPad uložit, ano. Pomocí programu pro zpracování textu Pages v zařízení iPad můžete ukládat dokumenty v různých formátech souborů, včetně formátu Word (.doc a.docx). Nový dokument lze do zařízení iPad uložit jako soubor aplikace Word nebo stávající dokument aplikace Pages změnit na soubor aplikace Word a uložit.