Jak skenovat dokumenty v telefonu

Jak skenovat dokument do mobilu?
Naskenování dokumentu

  1. Spusťte aplikaci Disk Google .
  2. Vpravo dole klepněte na ikonu plus .
  3. Klepněte na Naskenovat .
  4. Vyfoťte dokument, který chcete naskenovat. Upravte oblast skenování: Klepněte na Oříznout . …
  5. Vytvořte vlastní název nebo vyberte navrhovaný. …
  6. Hotový dokument uložte klepnutím na ikonu zaškrtnutí .
Další informace najdete na support.google.com

V současné digitální době je skenování dokumentů v telefonu velmi praktické a efektivní. Doby velkých skenerů a požadavků na počítačové programy jsou dávno pryč. Nyní můžete rychle skenovat a ukládat důležité dokumenty, účtenky nebo dokonce ručně psané poznámky pomocí pouhých několika dotyků na smartphonu. V tomto článku se podíváme na to, jak skenovat dokumenty v telefonu, především v chytrém telefonu se systémem Android, a také na to, jak odesílat e-mailem a skenovat již existující soubory PDF.

Skenování papíru pomocí chytrého telefonu se systémem Android je jednoduché. Prvním krokem je ujistit se, že je v zařízení nahrána aplikace pro skenování. Obchod Google Play nabízí širokou škálu aplikací pro skenování, včetně aplikací CamScanner, Adobe Scan a Microsoft Office Lens. Po instalaci otevřete svou oblíbenou aplikaci a povolte požadovaný přístup.

Před zahájením skenování zarovnejte dokument v hledáčku fotoaparátu skenovací aplikace. Ujistěte se, že je osvětlení vhodné a že je vidět celý dokument. Většina skenovacích programů automaticky detekuje okraje, což může pomoci při přesném zachycení stránky. Po správném umístění dokumentu jej vyfotografujte klepnutím na tlačítko snímání. Aplikace vás může požádat o pořízení dalšího snímku, pokud zaznamená rozmazání nebo problémy se zarovnáním.

Aplikace pro skenování obvykle po zachycení dokumentu nabídne různé možnosti úprav. Obrázek lze otočit, oříznout nebo změnit jeho jas a kontrast. Pokud je třeba dokument vylepšit, použijte tyto nástroje. Jakmile budete s upraveným obrázkem spokojeni, uložte jej do galerie telefonu nebo do cloudového úložiště pro pozdější snadný přístup.

Pro naskenování dokumentu do formátu PDF v telefonu použijte stejné postupy jako výše. Většina skenovacích programů nabízí možnost uložit obrázek dokumentu jako soubor PDF po zachycení a úpravě obrázku dokumentu. Chcete-li dokument uložit, stačí zvolit formát PDF. Vzhledem k tomu, že soubory PDF jsou kompatibilní s různými platformami, sdílení a tisk jsou snadné.

Postup je jednoduchý, pokud chcete dokument naskenovat a odeslat e-mailem z telefonu. Po naskenování dokumentu v aplikaci vyhledejte tlačítko pro sdílení nebo odeslání. Když na něj klepnete, můžete si vybrat z několika možností sdílení, včetně e-mailu. Vyberte možnost e-mail a poté preferovaného e-mailového klienta. Po sestavení e-mailu a přidání požadovaných příjemců odešlete naskenovaný dokument jako přílohu.

Postup se mírně liší, pokud již máte v telefonu soubor PDF, který chcete naskenovat. Místo aplikace pro skenování můžete použít aplikaci pro skenování PDF, například Adobe Acrobat Reader nebo Microsoft Office Lens in. Pomocí těchto programů můžete skenovat již existující soubory PDF za účelem jejich úpravy nebo sdílení. Otevřete preferovanou aplikaci pro skenování PDF, importujte soubor PDF a poté dokument naskenujte, upravte a uložte podle pokynů aplikace.

Díky dostupnosti aplikací pro skenování a skenování PDF nebylo skenování dokumentů v telefonu nikdy jednodušší. Existuje mnoho uživatelsky přívětivých nástrojů, které splní vaše požadavky, ať už chcete skenovat dokumenty jako fotografie nebo soubory PDF, okamžitě je odeslat e-mailem, nebo dokonce skenovat existující soubory PDF. Rozlučte se s bolestí hlavy s běžnými skenery a počítači a přijměte jednoduchost skenování dokumentů v telefonu.

FAQ
Jak zapnu skenování dokumentů?

Pro zapnutí funkce skenování dokumentů v telefonu můžete postupovat podle následujících obecných pokynů: 1. Spusťte aplikaci fotoaparátu v chytrém telefonu. 2. V aplikaci fotoaparátu vyhledejte režim nebo možnost s nápisem „Skenovat dokumenty“. Tento režim je obvykle reprezentován ikonou čtverce nebo obdélníku. 3. Klepnutím na režim skenování dokumentů jej aktivujte.

4. Po aktivaci režimu skenování dokumentů umístěte dokument do rámečku fotoaparátu. Pro dosažení optimálních výsledků se ujistěte, že je dokument dobře osvětlen a umístěn na rovném povrchu.

5. Držte telefon pevně a nechte jej zaostřit na dokument. Některé aplikace fotoaparátu automaticky detekují okraje dokumentu a podle toho upraví rámeček.

6. Jakmile je dokument zaostřen, klepněte na tlačítko snímání a pořiďte fotografii dokumentu. Pokud skenujete vícestránkový dokument, může být nutné zachytit více stránek.

7. Po zachycení dokumentu budete mít obvykle možnost sken zkontrolovat a provést případné úpravy nebo úpravy.

8. Jakmile jste se skenováním spokojeni, uložte jej do zařízení nebo jej odešlete na požadované místo, například do cloudového úložiště nebo do e-mailu.

Upozorňujeme, že jednotlivé kroky se mohou mírně lišit v závislosti na značce a modelu vašeho telefonu, protože různí výrobci mohou mít mírně odlišné aplikace fotoaparátu nebo funkce skenování dokumentů.

Mohu skenovat pomocí telefonu se systémem Android?

Ano, dokumenty můžete skenovat pomocí telefonu se systémem Android. V obchodě Google Play je k dispozici několik aplikací, které umožňují skenovat dokumenty pomocí fotoaparátu telefonu. Mezi oblíbené skenovací aplikace pro systém Android patří Adobe Scan, Microsoft Office Lens a CamScanner. Tyto aplikace využívají pokročilou technologii zpracování obrazu k zachycení a zvýšení kvality skenovaných dokumentů. Jednoduše si stáhněte jednu z těchto aplikací, otevřete ji a podle pokynů naskenujte dokumenty pomocí telefonu se systémem Android.

Mohu skenovat v telefonu Samsung?

Ano, dokumenty můžete skenovat v telefonu Samsung. Většina telefonů Samsung je vybavena vestavěnou funkcí nazvanou „Poznámky Samsung“, která umožňuje skenovat dokumenty přímo z aplikace. Chcete-li získat přístup k této funkci, postupujte podle následujících kroků:

1. Otevřete v telefonu aplikaci Samsung Notes.

2. Klepnutím na ikonu „Vytvořit“ (obvykle znaménko plus) vytvoříte novou poznámku.

3. Na panelu nástrojů v horní části najdete několik ikon. Vyhledejte ikonu „Skenovat“, která připomíná fotoaparát.

4. Klepněte na ikonu „Skenovat“ a otevře se fotoaparát telefonu.

5. Zarovnejte dokument, který chcete naskenovat, do rámečku fotoaparátu a ujistěte se, že je vidět celý dokument.

6. Aplikace automaticky rozpozná okraje dokumentu a pořídí snímek.

7. Po dokončení skenování můžete obrázek upravit, například oříznout nebo otočit, pokud je to nutné.

8. Nakonec naskenovaný dokument uložte do telefonu nebo cloudového úložiště klepnutím na ikonu „Uložit“ nebo „Sdílet“.

Je důležité si uvědomit, že dostupnost a funkčnost funkce skenování se může lišit v závislosti na modelu telefonu Samsung. Pokud váš telefon není vybaven aplikací Samsung Notes nebo funkcí skenování, můžete si vždy stáhnout skenovací aplikaci třetí strany z obchodu Google Play.