Jak vkládat symboly do e-mailu. Průvodce krok za krokem

Ať už chcete vyjádřit emoce, zdůraznit nějaký bod, nebo prostě jen učinit zprávu zajímavější, symboly mohou být skvělým způsobem, jak přidat do e-mailů vizuální aspekty. V tomto příspěvku se budeme výslovně zabývat e-mailem v aplikaci Outlook a zároveň se podíváme na několik způsobů, jak symboly začlenit. Projdeme si také, jak vkládat znaky v aplikaci Outlook a jak používat symboly na klávesnici.

Lze v e-mailu používat symboly?

V e-mailech můžete symboly bezpochyby používat. Efektivní použití symbolů může zlepšit e-mailovou konverzaci a dodat vaší komunikaci více emocí. Mohou podpořit emocionální obsah vaší komunikace, zdůraznit důležité body nebo dokonce vnést trochu originality. Je však nezbytné používat symboly střídmě, brát v úvahu preference příjemce a mít na paměti kontext vašeho sdělení.

Pokyny pro přidání symbolů do e-mailu aplikace Outlook: Otevřete aplikaci Outlook a začněte vytvořením nového e-mailu. 2. Umístěte kurzor na místo, kam chcete umístit symbol. 3. Otevřete pás karet aplikace Outlook a klepněte na kartu „Vložit“. 4. Ze skupiny „Symboly“ vyberte tlačítko „Symbol“ tak, že na něj kliknete. Objeví se rozbalovací nabídka. V kroku 5 vyberte z rozevírací nabídky položku „Další symboly“. Poté se zobrazí dialogové okno „Symbol“. 6. V rozevírací nabídce „Font“ v dialogovém okně „Symbol“ vyberte písmo, které chcete použít. Výběr správného písma je zásadní, protože symboly mají často zvláštní požadavky na písmo. 7. Po prolistování seznamu symbolů klikněte na požadovaný symbol. Symboly lze filtrovat také podle kategorií pomocí rozevírací nabídky „Subset“. 8. Po výběru symbolu jej přidejte do e-mailu kliknutím na tlačítko „Vložit“. Dialogové okno „Symbol“ lze zavřít výběrem tlačítka „Zavřít“, aniž byste přidali nějaké symboly. Jak používat klávesnici pro vkládání symbolů: Pokud potřebujete často vkládat symboly do e-mailů, naučení se klávesových zkratek vám ušetří čas a námahu. Zde je návod, jak na to: Otevřete aplikaci Outlook a začněte vytvořením nového e-mailu. 2. Umístěte kurzor na místo, kam chcete umístit symbol. 3. Na klávesnici podržte stisknutou klávesu „Alt“ a zároveň ji stiskněte.

4. Pomocí numerické klávesnice, nikoli čísel v horním řádku klávesnice, zadejte číselný kód symbolu a současně podržte stisknutou klávesu „Alt“. 5. Po uvolnění klávesy „Alt“ se symbol zobrazí v místě, kde se nyní nachází ukazatel.

Vkládání znaků v aplikaci Outlook:

Může se stát, že kromě symbolů budete potřebovat do e-mailů vložit také speciální znaky nebo písmena s diakritikou. Níže je uveden postup, jak to provést v aplikaci Outlook: Otevřete aplikaci Outlook a začněte vytvořením nového e-mailu. 2. Umístěte kurzor na místo, kde chcete znak zobrazit. 3. Otevřete pás karet aplikace Outlook a klepněte na kartu „Vložit“. 4. Ze skupiny „Symboly“ vyberte tlačítko „Symbol“ tak, že na něj kliknete. Objeví se rozbalovací nabídka. 5. Chcete-li otevřít dialogové okno „Symbol“, vyberte z rozevírací nabídky položku „Další symboly“. 6. V dialogovém okně „Symbol“ vyberte písmo, které obsahuje znak, který chcete vložit. Poté, co jste procházením seznamu symbolů našli potřebný znak, poklepejte na něj a přidejte jej do e-mailu.

Závěrem lze říci, že zařazení symbolů do e-mailů může přispět k jejich větší expresivitě a zajímavosti. Pomocí tlačítka „Symbol“ na kartě „Vložit“ v e-mailu aplikace Outlook můžete rychle vložit symboly. Případně můžete použít klávesové zkratky tak, že při zadávání číselného kódu symbolu stisknete a podržíte klávesu „Alt“. Kromě toho můžete zadávat neobvyklé znaky a písmena s diakritikou pomocí dialogového okna „Symbol“ aplikace Outlook. Symboly vždy používejte s rozmyslem, mějte na paměti preference příjemce a kontext zprávy. Užijte si symboliku!

FAQ
Povoluje Gmail speciální znaky v e-mailové adrese?

Ano, speciální znaky jsou v e-mailových adresách ve službě Gmail povoleny. Existují však určitá omezení. V e-mailových adresách Gmail připouští tečky (. ), podtržítka (_) a pomlčky (-). Gmail také nebere v úvahu nesrovnalosti v psaní velkých písmen a teček (.) v e-mailových adresách. Pokud je vaše e-mailová adresa například [email protected] nebo [email protected], můžete přijímat i e-maily zaslané na tyto adresy. Služba Gmail však nepovoluje speciální znaky v e-mailové adrese, jako jsou @,!, #, $,%, &, * atd.

K čemu slouží symbol @ v aplikaci Outlook?

Znak @ se v aplikaci Outlook používá k označování nebo zmiňování osob v e-mailech. Když za jméno nebo e-mailovou adresu osoby vložíte symbol @, aplikace Outlook automaticky vytvoří seznam kontaktů, které odpovídají zadání. Tato funkce je velmi užitečná pro upozornění nebo zahrnutí určených osob do konverzace v rámci e-mailového vlákna. Pomáhá zajistit, aby zprávě rozuměli ti, kterým je určena, a aby měli rychlý přístup k částem e-mailu, kde jsou zmíněni.

Jak můžete vkládat symboly nebo speciální znaky?

Chcete-li do e-mailu vložit symboly nebo jiné speciální znaky, můžete postupovat podle následujících postupů: Otevřete vybraný editor e-mailu nebo okno pro kompozici e-mailu. 2. Umístěte kurzor na místo, kam chcete symbol umístit. 3. Na panelu nabídek vyhledejte možnost „Vložit“ nebo „Symboly“. Obvykle ji najdete v horní části okna. 4. Výběrem možnosti „Vložit“ nebo „Symboly“ zobrazte nabídku výběru. 5. Pomocí nabídky vyhledejte symbol nebo jiný speciální znak, který chcete vložit. Symboly jsou obvykle klasifikovány, aby bylo jejich hledání jednodušší. 6. Klepnutím na požadovaný symbol jej po nalezení přidáte do e-mailu. Před vložením symbolu vám některé editory e-mailů mohou zobrazit také jeho náhled. 7. Pokud rozbalovací nabídka neobsahuje požadovaný symbol, zkuste kliknout na možnost „Další symboly“ nebo srovnatelnou možnost. Tím se otevře jiné okno s větším výběrem znaků a symbolů. 8. Chcete-li v okně „Další symboly“ objevit požadovaný symbol, použijte vyhledávací panel nebo si prohlédněte různé kategorie. 9. Po nalezení symbolu na něj klikněte a vložte jej do e-mailu na místo kurzoru.

10. Po vložení symbolu můžete pokračovat v sestavování e-mailu nebo podle potřeby přidávat další symboly.

Nezapomeňte, že v závislosti na používaném e-mailovém editoru nebo platformě se může dostupnost symbolů a speciálních znaků měnit.