Počet her o Batmanovi. Prozkoumání série Arkham a dalších

Legendární Temný rytíř Batman byl v herním světě adaptován mnoha různými způsoby. Fanoušci se mohou ponořit do ponurého prostředí Gotham City hraním nejrůznějších batmanovských her, které sahají od akčních dobrodružství až po stealth hry. V tomto článku bude rozebrána řada videoher s Batmanem, tři hlavní hry, obsah kolekce Batman Arkham Collection, hry s Batmanem od Rocksteady a rady, jak hry s Batmanem postupně hrát.

Na úvod je třeba říci, že videoher s Batmanem je k dispozici velké množství, a to na různých platformách a v různých obdobích. Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City a Batman: Arkham Knight jsou tři významné hry ze základní série videoher o Batmanovi, které si získaly srdce hráčů a fanoušků Batmana po celém světě.

Batman: Arkham Asylum, první titul slavné série Arkham, vyšel v roce 2009. Tato akční adventura vytvořená společností Rocksteady Studios se odehrává v Arkham Asylum, nechvalně proslulém psychiatrickém ústavu v Gothamu. Hráči se ujímají ovládání Batmana, který se pouští do boje s některými ze svých nejznámějších nepřátel, jako jsou Joker, Harley Quinn a Scarecrow. Hra si díky poutavému příběhu, přelomovému bojovému systému a náladovému prostředí získala mnoho chvály.

Další hrou je Batman: Arkham City, která vyšla v roce 2011. Hráči cestují po rozlehlých ulicích Gothamu v akční adventuře s otevřeným světem a rozšiřují tak arkhamský vesmír. Kromě podrobnějšího zkoumání komplikovaného vztahu mezi Batmanem a Jokerem se v Arkham City objevuje několik nových padouchů, včetně Two-Face, Penguina a pana Freeze. Hra rozšiřuje rámec vytvořený svým předchůdcem tím, že poskytuje vylepšené herní funkce, širší svět k prozkoumání a více pohlcující zážitek.

Hra Batman: Arkham Knight, která vyšla v roce 2015, slouží jako velké finále arkhamské ságy. Tato hra představuje Batmobil jako hratelné vozidlo, které obohacuje hratelnost o napínavé jízdní scény. Odehrává se rok po událostech hry Arkham City. Děj se soustředí na tajemného nového padoucha, Arkhamského rytíře, a Batmanovu horečnou snahu zachránit Gotham City před hrozícím zapomněním. Arkham Knight slouží jako důstojné zakončení trilogie díky velkolepému vizuálnímu zpracování, poutavému ději a dobře vybroušeným herním mechanikám.

Nyní si probereme, zda jsou součástí kolekce Batman Arkham všechny tři hry. Všechny tři hlavní hry série Arkham – Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City a Batman: Arkham Knight – jsou součástí Batman Arkham Collection. Nabízí fantastickou příležitost pro nováčky v sérii prozkoumat kompletní příběhový oblouk Arkhamu v jednom praktickém balení a pro fanoušky znovu prožít dobrodružství s vylepšenou grafikou a přidaným materiálem DLC.

Existují tři videohry o Batmanovi vyvinuté společností Rocksteady: Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City a Batman: Arkham Knight. Všechny tyto tři hry vytvořilo studio Rocksteady, které je známé tím, že znovuobjevilo žánr superhrdinských videoher díky pečlivému důrazu na detaily, poutavým příběhům a strhujícím herním mechanikám. Status studia Rocksteady jako jednoho z nejlepších herních vývojářů v oboru byl upevněn pozitivními recenzemi, které tyto hry získaly od kritiků.

A konečně, je nutné dokončit každou hru o Batmanovi postupně? I když lze každou hru v sérii hrát samostatně, jejich hraní v pořadí umožňuje důkladnější a poutavější pochopení děje. Díky vzájemným odkazům a vývoji postav od jedné hry ke druhé na sebe hry navazují. Hráči si mohou plně vychutnat rozvíjející se děj, interakce mezi postavami a herní mechanismy, pokud začnou hrou Batman: Arkham Asylum a postupují dál celou sérií.

Tři základní hry Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City a Batman: Arkham Knight vynikají jako nejlepší zážitky z videoher o Batmanovi, přestože je k dispozici mnoho různých videoher o Batmanovi. Všechny tři hry jsou součástí kolekce Batman Arkham Collection, která je skvělou volbou jak pro zkušené hráče, tak pro nováčky. Tyto hry z produkce Rocksteady Studios zanechaly trvalý dojem v herním průmyslu superhrdinů a jejich postupné hraní přináší uspokojivější zážitek. Nasaďte si plášť, zdokonalte své pátrací schopnosti a vstupte do světa Batmana, abyste zažili nevšední videoherní zážitek.

FAQ
Kterého Batmana mám hrát jako prvního?

Pokud s videoherní sérií Batman začínáte, doporučuji začít hrou „Batman: Arkham Asylum“. Je to první hra ze série Arkham a skvělý způsob, jak se seznámit s batmanovským světem. Definuje herní pravidla, tón vyprávění a představuje řadu známých postav z batmanovského univerza. Pokud si nejprve zahrajete tuto hru, můžete skutečně ocenit následující hry v sérii a sledovat zastřešující zápletky.

Kolik let je Batmanovi v Arkham Knight?

Postava Batmana ve videohře Batman: Arkham Knight je zobrazena ve věku kolem 30 let.

Kolik je Batmanovi let?

Batmanův věk je v různých adaptacích často prezentován různými způsoby, ale ve většině z nich je ukázáno, že je mu kolem dvaceti nebo třiceti let, když zpočátku přebírá identitu Batmana. Je důležité si uvědomit, že Batmanův věk není pevně daný a může se měnit v závislosti na ději nebo prezentaci.