Jak odstranit Secure-Surf.net a zakázat Secure Browser v systému Windows 10

Může být velmi nepříjemné zabývat se únosci prohlížeče, jako je Secure-Surf.net. Bez vašeho svolení může tento nežádoucí software změnit nastavení prohlížeče, změnit výchozí vyhledávač, který používáte, a zobrazovat vám invazivní reklamy. Tento článek vás provede procesem, jak se zbavit Secure-Surf.net z vašeho počítače, pokud jste s ním měli problémy. Budeme se také zabývat souvisejícími otázkami, například jak odinstalovat Secure z počítače a zakázat Secure Browser.

Odstranění Secure-Surf.net z vašeho prohlížeče vyžaduje použití ručních i automatických technik. Můžete provést následující akce:

1. Odstranit prohlížeč Secure Browser: Secure-Surf.net často obsahuje prohlížeč s názvem Secure Browser. Přejděte do Ovládacích panelů v počítači se systémem Windows 10 a odinstalujte jej. Vyhledejte Secure Browser v seznamu nainstalovaných programů otevřením sekce „Programy a funkce“ nebo „Přidat nebo odebrat programy“. Chcete-li se ho zbavit, proveďte kliknutí pravým tlačítkem myši a vyberte možnost „Odinstalovat“.

2. Obnovte nastavení prohlížeče: Po odstranění aplikace Secure Browser je nezbytné obnovit výchozí nastavení prohlížeče. Přejděte do nabídky nastavení svého oblíbeného prohlížeče (například Google Chrome, Mozilla Firefox nebo Microsoft Edge). Vyhledejte možnost „Obnovit“ nebo „Obnovit výchozí nastavení“. Obnovení nastavení potvrďte kliknutím na ni. 3. Odstraňte rozšíření Secure-Surf.net: Únosci prohlížeče často přidávají nežádoucí rozšíření, aby regulovali funkčnost vašeho prohlížeče. Otevřete nabídku nastavení prohlížeče a přejděte do sekce doplňků nebo rozšíření a vyhledejte případná rozšíření Secure-Surf.net. Vyhledejte všechna podivná nebo neobvyklá rozšíření související s Secure-Surf.net a kliknutím na tlačítko koše se jich zbavte.

4. Pomocí softwaru proti škodlivému softwaru prohledejte počítač: Doporučujeme provést úplnou kontrolu systému pomocí spolehlivého anti-malware softwaru, abyste se ujistili, že Secure-Surf.net byl z vašeho počítače zcela odstraněn. Existuje řada alternativních programů, které mohou pomoci s nalezením a odstraněním přetrvávajících škodlivých souborů nebo záznamů v registru, včetně programů Malwarebytes, Avast a Norton.

Nyní se věnujme příslušným dotazům:

1. Jak zakážu aplikaci Secure Browser?

K odstranění prohlížeče Secure Browser z počítače použijte stejné postupy, které jsou popsány výše. Vyhledejte Secure Browser v seznamu nainstalovaných programů tak, že otevřete Ovládací panely, přejdete na položku Programy a funkce nebo Přidat nebo odebrat programy a kliknete na tlačítko „Odinstalovat“.

2. Jak odinstalovat program Secure Browser ze systému Windows?

Otevřete Programy a funkce nebo Přidat nebo odebrat programy v Ovládacích panelech, v seznamu nainstalovaných programů vyhledejte položku Secure Browser a výběrem možnosti „Odinstalovat“ se jí zbavte.

3. Jak odinstaluji aplikaci Secure Browser z počítače?

Než budete moci odinstalovat program Secure Browser z počítače, musíte nejprve odinstalovat program Secure. Poté je rozhodující odinstalovat všechna rozšíření Secure-Surf.net a obnovit nastavení prohlížeče. Chcete-li zajistit úplné odstranění, proveďte kompletní kontrolu systému pomocí softwaru proti malwaru.

4. Jak mohu deaktivovat Secure v systému Windows 10? Chcete-li deaktivovat aplikaci Secure Browser ve Windows 10, musíte ji z počítače odebrat. Jakmile objevíte Secure Browser v seznamu nainstalovaných programů v okně Programy a funkce nebo Přidat nebo odebrat programy v Ovládacích panelech, klikněte na tlačítko „Odinstalovat“ a deaktivujte jej.

Podle těchto pokynů a při dodržení požadovaných bezpečnostních opatření byste měli být schopni odinstalovat Secure-Surf.net a zakázat Secure Browser v počítači s Windows 10. Chcete-li zlepšit ochranu před možnými útoky, buďte při procházení internetu vždy opatrní, nestahujte software z nespolehlivých zdrojů a udržujte svůj antimalwarový software aktuální.

FAQ
Jak vypnu zabezpečený přístup?

K vypnutí zabezpečeného přístupu můžete provést níže uvedené akce: Otevřete webový prohlížeč, například Chrome, Firefox nebo Edge.

2. 3. Kliknutím na ikonu v pravém horním rohu okna prohlížeče, což jsou obvykle tři tečky nebo čáry, vyberte možnost nabídky.

3. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Nastavení“ nebo „Možnosti“. 4. Na stránce nastavení/možností vyhledejte část s názvem „Zabezpečení“ nebo „Soukromí a zabezpečení“. Pod touto položkou vyhledejte možnost „Zabezpečený přístup“ nebo „Zabezpečené prohlížení“. 6. Přepněte přepínač naproti možnosti „Zabezpečený přístup“ nebo „Zabezpečené prohlížení“ do polohy vypnuto. Po vypnutí zabezpečeného přístupu zavřete stránku nastavení/možností. Upozorňujeme, že v závislosti na používaném webovém prohlížeči se přesné pokyny mohou výrazně lišit.

Jak odinstalovat zabezpečené aplikace?

Pro odinstalování zabezpečených aplikací můžete obecně provést následující postupy: 1. Vstupte do „Ovládacích panelů“ systému Windows 10 kliknutím na ně. 2. V závislosti na způsobu zobrazení Ovládacích panelů klikněte na položku „Programy“ nebo „Programy a funkce“.

3. V seznamu nainstalovaných programů vyhledejte zabezpečenou aplikaci, kterou chcete odebrat. 4. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na aplikaci vyberte z kontextové nabídky možnost „Odinstalovat“ nebo „Odinstalovat/změnit“. 5. Dokončení odinstalace vyžaduje, abyste postupovali podle pokynů.

Je nezbytné mít na paměti, že konkrétní postupy se mohou měnit v závislosti na aplikaci a způsobu její instalace. Některé bezpečné aplikace mohou být vybaveny vlastním odinstalátorem nebo je lze odebrat přímo z nabídky Start systému Windows. Kromě toho může být nutné otevřít nastavení nebo nabídku rozšíření prohlížeče, pokud je bezpečná aplikace rozšířením nebo doplňkem prohlížeče.

Pokud potřebujete pomoc s odstraněním konkrétní bezpečné aplikace, doporučuji nahlédnout do pokynů k programu nebo se obrátit na podporu dané aplikace.