Jak zjistit sériové číslo notebooku

Pokud chcete zjistit sériové číslo notebooku, můžete použít různé postupy. Následující pokyny vám pomohou při hledání sériového čísla, ať už ho potřebujete pro účely záruky, technické podpory nebo z jakéhokoli jiného důvodu.

1. Pomocí notebooku

Nejjednodušším způsobem, jak zjistit sériové číslo notebooku, je kontrola jeho spodní části. Sériové číslo je obvykle vytištěno na štítku nebo nálepce, která je připevněna na spodní straně počítačů. Obvykle se nachází v blízkosti čárového kódu a čísla modelu výrobku. Sériové číslo bude pravděpodobně tvořit směs písmen a číslic. Poznamenejte si ho nebo si ho případně vyfoťte pro pozdější použití.

2. Firmware, například BIOS nebo UEFI Firmware BIOS (Basic Input/Output System) nebo UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) lze získat v případě, že váš notebook není přístupný, pokud nemůžete najít sériové číslo na spodní straně. Chcete-li získat přístup k nastavení systému BIOS nebo UEFI, restartujte notebook a během spouštění stiskněte příslušnou klávesu (často uvedenou na obrazovce). Jakmile se tam dostanete, vyhledejte položku „System Information“ (Systémové informace) nebo její podobnou část, kde by mělo být zobrazeno sériové číslo.

3. Software pro produktivitu

Existuje software poskytovaný několika výrobci notebooků, který umožňuje přístup k mnoha údajům o systému, včetně sériového čísla. Například program HP Support Assistant je často předinstalován na noteboocích HP. Otevřením softwaru vyhledejte část pro zobrazení sériového čísla. Jiní výrobci mohou na svých oficiálních webových stránkách nabízet ke stažení totožný software.

4. Originální balení nebo faktury Sériové číslo je obvykle vytištěno na krabici nebo je obsaženo v nákupní dokumentaci, pokud máte stále originální balení nebo účtenky z doby, kdy jste notebook zakoupili. Prozkoumejte všechny účtenky, výpisy z účtu nebo záruční doklady, které byly dodány s notebookem. Spolu s názvem produktu a dalšími informacemi je často uvedeno i sériové číslo.

Nyní se věnujme příslušným dotazům: Jak zjistím sériové číslo svého notebooku, aniž bych ho zapnul? Pokud se počítač nezapíná nebo je jinak nedostupný, můžete zkusit hledat sériové číslo na spodní straně počítače. Pokud to nepomůže, hledejte sériové číslo na původním obalu, účtenkách nebo záručních dokladech. Jak vypadá sériové číslo notebooku? Ačkoli se formát sériových čísel notebooků může lišit, často obsahují písmena i číslice. V závislosti na výrobci a modelu mohou mít 8 až 25 znaků. Lze zkontrolovat sériové číslo počítače? V závislosti na výrobci můžete pomocí sériového čísla zjistit informace o svém notebooku. Sériové číslo lze zadat v online zdrojích nebo na stránkách podpory některých výrobců a získat tak přístup k informacím o vašem zařízení.

– Kde lze získat sériové číslo notebooku HP? Na spodní straně počítačů HP a také na originální krabici a účtenkách je často vytištěno sériové číslo. Program HP Support Assistant může potenciálně zobrazit sériové číslo, tak to zkuste.

Závěrem lze říci, že vyhledání sériového čísla notebooku je obvykle jednoduchá operace. Použijte software výrobce, podívejte se na spodní stranu zařízení, vstupte do systému BIOS nebo firmwaru UEFI nebo se podívejte do originální krabice a na faktury. Pokud máte stále potíže s nalezením sériového čísla, můžete získat další pomoc ze zdrojů podpory výrobce.

FAQ
Jaké je sériové číslo notebooku HP?

Sériové číslo notebooku HP lze zjistit některou z následujících technik: 1. Zkontrolujte, zda na spodní straně notebooku není nálepka: Většina notebooků HP obsahuje na spodní straně nálepku, na které je uvedeno sériové číslo a další informace.

2. Zkontrolujte nastavení systému BIOS: Restartujte notebook HP a kliknutím na správnou klávesu (často F2 nebo F10) přejděte do nastavení systému BIOS. Sériové číslo byste měli být schopni najít v nabídce systému BIOS buď v části system information (systémové informace), nebo system configuration (konfigurace systému). Použijte příkazový řádek na notebooku HP stisknutím kláves Windows + R, zadáním „cmd“ a stisknutím klávesy Enter.

3. Do okna příkazového řádku zadejte „wmic bios get serialnumber“. Zobrazí se sériové číslo vašeho notebooku HP. 4. Zkontrolujte balení nebo dokumentaci: Sériové číslo může být vytištěno na všech obalech nebo dokumentech dodaných s notebookem HP, pokud je ještě máte.

Mějte na paměti, že v závislosti na typu a stáří vašeho notebooku HP se může přesný postup pro získání sériového čísla změnit.

Je ID produktu stejné jako sériové číslo?

Ne, sériové číslo a ID produktu není totéž. Zatímco sériové číslo je jedinečný identifikátor dodávaný jednotlivým jednotkám daného produktu, ID produktu je jedinečná identifikace přidělená konkrétnímu modelu nebo druhu zboží. Zatímco ID výrobku slouží ke klasifikaci a identifikaci celkového druhu nebo modelu notebooku, sériové číslo pomáhá při identifikaci a sledování konkrétního notebooku.

Jaké je sériové číslo mého notebooku HP?

Sériové číslo notebooku HP můžete zkusit zjistit následujícími způsoby: 1. Zkontrolujte spodní část notebooku: Zkontrolujte spodní stranu notebooku, zda na ní nejsou nálepky nebo štítky. Tento štítek často obsahuje sériové číslo i další údaje. 2. Zkontrolujte nastavení systému UEFI nebo BIOS: Po spuštění notebooku HP stiskněte určitou klávesu (například F10 nebo Esc), abyste získali přístup k nastavení systému BIOS nebo UEFI. Po jejich zadání přejděte do oblasti systémových informací nastavení, kde byste měli vidět uvedené sériové číslo. 3. Zkontrolujte originální obal nebo účtenku: Pokud stále vlastníte obal nebo účtenku od notebooku v době nákupu, je na nich často vytištěno sériové číslo. 4. Využijte prostředí PowerShell nebo příkazový řádek: Chcete-li spustit dialogové okno Spustit, použijte klávesy Windows + R. Příkazový řádek nebo prostředí PowerShell otevřete zadáním „cmd“ nebo „powershell“ a stisknutím klávesy Enter. Poté po zadání zadejte příkaz „wmic bios get serialnumber“. Po jeho stisknutí by se mělo zobrazit sériové číslo vašeho notebooku HP.

Pokud žádný z těchto postupů nefunguje nebo pokud máte potíže s nalezením sériového čísla, můžete získat další pomoc od podpory společnosti HP.