Jak ovládat iPad z iPhonu

V současné digitální době je stále užitečnější a potřebnější ovládat jeden přístroj z druhého. Pro uživatele Apple, kteří chtějí ovládat svůj iPad z iPhonu, to platí obzvlášť. Existují různé způsoby, jak toho dosáhnout, ať už chcete na dálku ovládat iPad své matky, svůj iPad z telefonu se systémem Android, nebo dokonce jiné zařízení se systémem iOS. V tomto článku se budeme zabývat různými způsoby ovládání iPadu z iPhonu a také zodpovíme některé důležité dotazy.

1. Využití vestavěné funkce Apple Sidecar:

Pokud máte iPad a iPhone, můžete využít funkci Apple Sidecar. Pomocí funkce Sidecar můžete iPad využívat jako sekundární displej a ovládat jej z iPhonu a navíc na něj rozšířit displej svého Macu. V Ovládacím centru iPhonu otevřete nabídku AirPlay a pak se ujistěte, že jsou iPhone i iPad připojeny ke stejné síti Wi-Fi. Tam vyberte iPad a připojte se k němu. Nyní můžete iPad snadno ovládat pomocí iPhonu jako trackpadu.

2. Pomocí programů třetích stran, například TeamViewer a Splashtop:

Existují aplikace třetích stran, které vám mohou pomoci, pokud chcete iPad ovládat na dálku z iPhonu. Mezi oblíbené možnosti, které umožňují přístup k iPadu a jeho správu odkudkoli na světě, patří TeamViewer a Splashtop. Nainstalujte aplikaci do obou smartphonů, zaregistrujte si účet a poté svá zařízení propojte. Pokud mají iPad i iPhone připojení k internetu, můžete pak iPad ovládat pomocí iPhonu.

3. Pomocí aplikace Apple Remote:

Aplikace Apple Remote je užitečný nástroj pro ovládání jiných zařízení se systémem iOS, například iPadu vaší matky. Pomocí tohoto programu můžete spravovat iTunes v počítači i další produkty Apple, například iPad. Abyste mohli iPad své matky ovládat, ujistěte se, že je přihlášen ke stejné síti Wi-Fi jako váš iPhone. iPad patřící vaší matce můžete vybrat ze seznamu dostupných zařízení pomocí aplikace Apple Remote v iPhonu. Nyní, když můžete navigovat a spravovat její iPad na dálku, bude pomoc nebo řešení případných problémů jednodušší.

4. Rodičovské nastavení iPadu, které můžete použít ke správě iPadu svého dítěte: Pokud chcete iPad svého dítěte spravovat z iPhonu, nabízí Apple kompletní sadu rodičovských nastavení nazvanou „Čas u obrazovky“. Pomocí funkce Screen Time můžete na dálku ovládat iPad svého dítěte a stanovit mu omezení, jaké aplikace smí používat a k jakým informacím má přístup. Než začnete, ujistěte se, že je funkce Screen Time zapnutá a že obě zařízení používají stejné Apple ID. Přejděte do Nastavení na iPhonu, stiskněte jméno svého dítěte a zvolte „Rodinné sdílení“. Tam můžete nakonfigurovat rodičovskou kontrolu a dohlížet na používání iPadu svým dítětem na dálku, abyste mu poskytli bezpečné a dostupné digitální prostředí.

Souhrnně lze říci, že existuje několik způsobů ovládání iPadu z iPhonu, z nichž všechny jsou docela užitečné. Máte na výběr, ať už chcete dohlížet na používání iPadu svým dítětem, pomáhat s iPadem jiné osobě nebo vzdáleně ovládat svůj vlastní iPad. Existuje několik způsobů, jak ovládat iPad z iPhonu, včetně použití vestavěných funkcí společnosti Apple, jako je Sidecar a aplikace Apple Remote, a také programů třetích stran, jako jsou TeamViewer a Splashtop. Na iPad svého dítěte můžete vzdáleně dohlížet a regulovat jej pomocí rodičovské kontroly, jako je například Screen Time. S těmito prostředky, které máte k dispozici, je ovládání iPadu jednoduché a účinné.

FAQ
Jak mohu iPad na dálku vypnout?

K dálkovému vypnutí iPadu můžete použít iPhone podle následujících kroků: 1. Zkontrolujte, zda jsou iPad i iPhone přihlášeny ke stejné síti Wi-Fi. 2. Na obou zařízeních stáhněte a nainstalujte z App Store aplikaci pro vzdálené ovládání, například „TeamViewer“ nebo „VNC Viewer“. 3. Otevřete aplikaci pro vzdálené ovládání iPhonu a přihlaste se pomocí údajů o svém účtu. 4. Otevřete stejnou aplikaci na iPadu a přihlaste se pomocí stejných informací o účtu. 5. Jakmile jsou obě zařízení propojena, měl by iPhone zobrazit obrazovku iPadu. 6. V uživatelském rozhraní aplikace na iPhonu vyhledejte symbol nebo možnost tlačítka napájení. 7. Chcete-li otevřít nabídku s několika nastaveními, klepněte na symbol nebo možnost tlačítka napájení. 8. Chcete-li iPad vypnout na dálku, vyberte v nabídce možnost „Vypnout“ nebo „Vypnout“. 9. Pokud se zobrazí výzva, potvrďte akci a iPad se začne vypínat.

Upozorňujeme, že v závislosti na zvolené aplikaci dálkového ovládání se přesné postupy mohou měnit. Přesnější a vyčerpávající pokyny si určitě přečtěte v návodu k aplikaci nebo se podívejte na stránku podpory aplikace.

Jak mohu sledovat iPad své dcery?

Chcete-li sledovat iPad své dcery, můžete provést následující kroky: 1. Zkontrolujte, zda jsou váš iPad i iPad vaší dcery připojeny ke stejné síti Wi-Fi na vašem iPhonu.

2. Otevřete „Nastavení“ na iPadu své dcery a vyberte „Čas u obrazovky“. 3. Klikněte na „Zapnout čas u obrazovky“ a poté vyberte „Toto je iPad mého dítěte“. 4. Stanovte přístupový kód, který nikdo jiný nebude znát. Díky tomu nebude mít vaše dcera přístup k nastavení sledování ani je nebude moci měnit. 5. Klepněte na své Apple ID v horní části obrazovky „Nastavení“ na iPhonu. 6. Klepněte na „Rodinné sdílení“, po kterém byste měli zvolit „Nastavit čas u obrazovky pro rodinu“. 7. Ze seznamu vyberte jméno své dcery a poté klepněte na „Add Child“. 8. Chcete-li dokončit postup nastavení, dodržujte pokyny na obrazovce.

9. Nyní, když je zařízení nakonfigurováno, můžete pomocí iPhonu dohlížet na používání iPadu vaší dcerou, včetně používání aplikací, omezení času stráveného u obrazovky a omezení obsahu. Tyto metody vám pomohou sledovat používání iPadu vaší dcerou a zajistit, aby probíhalo zodpovědně a bezpečně.