Jak vytvořit navigační panel v Dreamweaveru CC

Pomocí efektivního nástroje pro tvorbu webu Dreamweaver CC můžete snadno a rychle vytvářet krásné webové stránky. Navigační panel, který pomáhá uživatelům při navigaci mezi mnoha částmi webu, je jedním z klíčových prvků každé webové stránky. V tomto příspěvku vás provedeme jednotlivými kroky tvorby navigačního panelu v aplikaci Dreamweaver CC. Nastavení navigačního pruhu nabídky: Níže uvedené kroky lze použít k sestavení navigačního pruhu nabídky v aplikaci Dreamweaver CC.

Otevřením programu Dreamweaver CC vytvořte nový dokument HTML. 2. V nabídce „Insert“ (Vložit) zvolte „Layout Objects“ (Objekty rozvržení) a poté „Div Tag“ (Značka Div). 3. Do pole „Tag Accessibility Attributes“ (Atributy přístupnosti značky) zadejte název navigační lišty, například „navbar“, a klikněte na tlačítko „OK“. 4. Nyní si všimnete, že váš dokument HTML obsahuje novou značku div. Navigační panel bude obsažen uvnitř tohoto tagu.

5. Navigační lištu můžete upravit pomocí stylů CSS. V panelu „Vlastnosti“ můžete změnit barvu pozadí, rámeček, písmo a další prvky vzhledu. 6. Navigační odkazy je pak třeba přidat do nabídky. To provedete tak, že z nabídky „Vložit“ vyberete možnost „Hypertextový odkaz“. 7. Uveďte cílovou adresu URL a zadejte text navigačního odkazu. Pro každou navigační položku, kterou chcete zahrnout, tento postup opakujte.

8. Pro každý navigační odkaz můžete použít vlastnost CSS „display: inline-block“, abyste odkazy horizontálně zarovnali. Nakonec můžete pomocí CSS a JavaScriptu navigační panel dále upravit zařazením hover efektů, rozbalovacích nabídek nebo jiných interaktivních prvků. Jak nainstalovat panel nástrojů Dreamweaveru: Při prvním spuštění Dreamweaveru CC by měl být panel nástrojů viditelný. Pokud je však pro vás panel nástrojů skrytý, můžete jej zviditelnit následujícím postupem:

1. Klepněte na položku „Panely nástrojů“ v části „Zobrazení“ na panelu nabídek.

2. Zkontrolujte, zda je v rozevírací nabídce vybrána možnost „Standardní“. Poté se zobrazí typický panel nástrojů. 3. Pokud se panel nástrojů stále nezobrazuje, zkuste ze stejné rozevírací nabídky vybrat možnost „Obnovit standardní panel nástrojů“. Tímto postupem se obnoví výchozí nastavení panelu nástrojů.

Vytvoření nabídky Dreamweaveru:

Existuje několik způsobů, jak vytvořit menu pro vaše webové stránky pomocí aplikace Dreamweaver CC. Jednou z typických technik je použití navigačního panelu nabídek, jak již bylo zmíněno dříve. Nabídky však můžete vytvářet také pomocí JavaScriptu nebo CSS.

K vytvoření nabídky CSS použijte integrovaný návrhář CSS v Dreamweaveru. Pomocí této robustní funkce můžete snadno vytvářet a měnit styly CSS pro menu. Vzhled, ovládání a chování nabídky lze snadno upravit.

Pomocí zobrazení kódu aplikace Dreamweaver můžete vytvořit menu v jazyce JavaScript. Chcete-li vytvořit dynamické a interaktivní nabídky, můžete buď napsat vlastní kód JavaScriptu, nebo použít předpřipravené šablony nabídek. Přidání spodního navigačního panelu: Pro přidání spodního navigačního panelu na webové stránky můžete použít stejný postup jako pro vytvoření horního navigačního panelu. Navigační panel můžete umístit do spodní části stránky, nikoli do její horní části.

Toho můžete dosáhnout vytvořením nového tagu div, jeho umístěním do spodní části stránky pomocí stylů CSS a vložením dříve popsaných navigačních odkazů. Umístění navigačního panelu je jedinou významnou odchylkou od standardního postupu.

Závěrem lze říci, že k jednoduchému vytvoření navigačního panelu lze použít vestavěné nástroje a funkce aplikace Dreamweaver CC. Pomocí pokynů uvedených v tomto příspěvku můžete pro své webové stránky vytvořit elegantní a užitečný navigační panel. Dreamweaver CC vám dává svobodu měnit a vylepšovat navigaci vašeho webu, ať už se jedná o horní nebo dolní navigační lištu.

FAQ
Jak vytvořím navigační lištu v aplikaci Elementor?

Pomocí nástroje Elementor můžete navigační panel vytvořit podle následujících kroků: Otevřete svůj web WordPress a přejděte do editoru Elementor, abyste mohli začít. 2. Po vstupu do editoru přetáhněte widget „Menu“ na preferované místo stránky. 3. Po přidání widgetu se na levé straně obrazovky zobrazí panel. V tomto panelu můžete upravit vzhled a funkce navigačního panelu. 4. Nabídku, kterou si přejete zobrazit na navigačním panelu, můžete vybrat na kartě „Obsah“ výběrem z rozbalovací nabídky. 5. Poté vyberte kartu „Styl“ a změňte vzhled navigačního panelu. Zde můžete změnit volby písma, barev, zarovnání a rozestupů tak, aby odpovídaly celkovému designu vašich webových stránek. Zapnutím přepínače „Rozbalovací menu“ na kartě „Obsah“ můžete do navigačního panelu přidat také rozbalovací menu. Tímto způsobem můžete do navigačního panelu přidat podnabídky. Pomocí karty „Upřesnit“ můžete do navigačního panelu přidat efekty, animace a další doplňkové možnosti, které dále zlepší jeho funkčnost. Klepnutím na tlačítko „Publikovat“ zprovozníte navigační panel na svých webových stránkách poté, co dokončíte jeho změny.

Podle těchto pokynů byste měli být schopni vytvořit navigační panel Elementor, který bude fungovat na vašich webových stránkách.

Co je navigační panel v jazyce HTML?

Část webové stránky, která obsahuje seznam odkazů nebo tlačítek, se v jazyce HTML nazývá navigační panel. Běžně se zobrazuje vodorovně přes horní část nebo svisle na boku webové stránky. Funguje jako vizuální nabídka, která uživatelům usnadňuje pohyb mezi mnoha stránkami nebo sekcemi webové stránky. Pomocí navigačního panelu mohou uživatelé rychle vyhledat požadovaný materiál na webové stránce a dostat se k němu.