Jak používat software Nero

Široce používaný a přizpůsobitelný software Nero lze použít k různým multimediálním úlohám, jako je správa multimediálních souborů, vytváření záloh a vypalování dat na disky CD a DVD. V tomto článku vám poskytneme návod na používání softwaru Nero krok za krokem. Budeme se také zabývat podobnými dotazy, včetně toho, jak využít Nero Express, jak vypálit ISO na DVD pomocí Nera a jak vypálit soubor v Neru.

1. Vypalování souboru v programu Nero:

Toto jsou postupy pro vypálení souboru pomocí programu Nero: Otevřete program Nero a vyberte druh disku – CD nebo DVD – který chcete vytvořit. 2. Vyberte soubory, které chcete vypálit, kliknutím na tlačítko „Add“ (Přidat) na kartě „Data“. 3. Uspořádejte soubory ve správném pořadí a v nabídce vyberte možnost „Next“ (Další).

4. Zvolte rychlost vypalování, a pokud si přejete zastavit další zápis na disk, zvolte možnost „Finalize disc“ (Dokončit disk). 5. Chcete-li zahájit proces vypalování, klepněte na tlačítko „Vypálit“. Nero vás bude informovat o dokončení postupu. 2. Využití programu Nero Express: Zjednodušený způsob vypalování souborů nabízí verze softwaru Nero Express. Při používání aplikace Nero Express postupujte podle následujících kroků: Nero Express otevřete tak, že jej vyberete z kolekce programů Nero. 2. 3. Rozhodněte se, jaký druh disku, například CD nebo DVD, chcete vypálit. 3. Přetáhněte počítačové soubory, které chcete vypálit, do okna programu Nero Express. 4. Uspořádejte soubory ve správném pořadí a v nabídce vyberte možnost „Další“. V kroku 5 zvolte rychlost vypalování a další parametry, které chcete použít. Chcete-li zahájit vypalování, vyberte v kroku 6 tlačítko „Vypálit“. 3. Použití programu Nero k vypálení souboru ISO na disk DVD Níže uvedené postupy popisují použití programu Nero k vypálení souboru ISO na disk DVD: Otevřete program Nero a v nabídce vyberte možnost „Vypálit obraz na disk“. 2. Vyhledejte soubor ISO, který chcete vypálit, a poté jej vyberte. 3. Vložte prázdný disk DVD do jednotky DVD počítače. 4. Zvolte preferovanou rychlost vypalování a stiskněte tlačítko „Vypálit“. 5. Nero zahájí proces vypalování a dá vám vědět, až bude dokončen. Konfigurace programu Nero:

Chcete-li nainstalovat program Nero, proveďte následující kroky: 1. Získejte nejnovější verzi programu Nero z oficiálních webových stránek a nainstalujte ji. Spusťte program Nero a podle pokynů na obrazovce dokončete instalaci. 3. Po instalaci otevřete program Nero a upravte nastavení podle svých představ. 4. Vytvořte si vlastní rozhraní výběrem rozvržení, motivů a voleb, které se vám líbí.

5. Chcete-li se s programem seznámit, vyzkoušejte mnoho funkcí a nástrojů Nero.

V neposlední řadě nabízí software Nero kompletní služby pro správu multimediálních souborů, vytváření záloh a vypalování dat. Podle pokynů uvedených v tomto článku můžete program Nero využívat k různým činnostem. Tento článek vám pomůže začít se softwarem pracovat, ať už chcete vypálit soubor, použít Nero Express pro zjednodušené ovládání, vypálit ISO na DVD nebo nastavit Nero.

FAQ
Jak otevřu soubor Nero?

Abyste mohli otevřít soubor Nero, musíte mít v počítači nainstalovaný software Nero. Postup pro otevření souboru Nero je následující: Spusťte program Nero poklepáním na jeho ikonu na ploše nebo jej vyhledejte v nabídce Start, jak je znázorněno na

obrázku 1. Po spuštění programu vyhledejte v liště nabídek v horní části obrazovky možnost „Otevřít“ nebo „Soubor“.

2. Chcete-li rozšířit možnosti, klikněte na ni. 3. V závislosti na typu souboru Nero, který se pokoušíte otevřít, vyberte z rozevírací nabídky možnost „Otevřít soubor“ nebo „Otevřít projekt“. 4. Objeví se okno pro průzkumníka souborů. Přejděte do umístění v počítači, kde je soubor Nero uložen. 5. Jednou klikněte na soubor Nero, abyste jej vybrali, a poté klikněte na tlačítko „Otevřít“. Soubor se nyní otevře v programu Nero a vy můžete podle potřeby zkontrolovat jeho obsah nebo s ním dále pracovat.

Upozorňujeme, že v závislosti na verzi softwaru Nero, kterou používáte, se mohou konkrétní pokyny výrazně lišit.

Je Nero Burning zdarma?

Software pro vypalování Nero není zdarma. Pomocí tohoto prémiového softwaru je k dispozici řada funkcí pro vypalování a kopírování disků CD, DVD a Blu-ray.

Jak vypálím soubor ISO do počítače?

Pomocí programu Nero vypálíte soubor ISO do počítače pomocí následujících kroků: 1. Spusťte program Nero v počítači. 2. V hlavní nabídce vyberte možnost „Data“. 3. Ze seznamu možností vyberte „Make Data Disc“ (Vytvořit datový disk). 4. V nově otevřeném okně vyberte možnost „Add“ (Přidat) a přidejte soubor ISO, který chcete vypálit. 5. Vyhledejte a vyberte soubor ISO ve svém počítači. Chcete-li soubor přidat do kompilace, klikněte poté na „Add“ (Přidat) nebo „Open“ (Otevřít). 6. Pokud jsou potřeba další soubory nebo složky, můžete je do kompilace přidat po přidání souboru ISO. 7. Dvakrát zkontrolujte, zda je vybrána možnost „Finalize Disc“ (Dokončit disk), protože tím bude vypalování disku CD dokončeno. 8. Vložte prázdný disk CD nebo DVD do diskové jednotky počítače. 9. Chcete-li zahájit vypalování, klepněte na tlačítko „Vypálit“ v pravém dolním rohu okna. Počkejte, až Nero dokončí vypalování souboru ISO na disk. Na obrazovce se zobrazí vývoj. Po dokončení vypalování Nero vysune disk CD z diskové jednotky. 12. Chcete-li vypalování ukončit, stiskněte naposledy tlačítko „Zavřít“.

Pomocí programu Nero jste nyní úspěšně vypálili soubor ISO v počítači.