Jak resetovat směrovač. Průvodce krok za krokem resetováním internetového připojení

Jak restartovat bezdrátový směrovač?
Postup, jak restartovat modem a směrovač, se může lišit, ale obecně vypadá takto:

  1. Odpojte napájecí kabel směrovače od zdroje napájení.
  2. Odpojte napájecí kabel modemu od zdroje napájení. …
  3. Počkejte alespoň přibližně 30 sekund. …
  4. Připojte modem zpátky ke zdroji napájení. …
  5. Připojte směrovač zpátky ke zdroji napájení.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Když máte problémy s internetovým připojením, může být resetování směrovače dobrou volbou. Reset routeru může často vyřešit problémy s nízkou rychlostí, přerušovaným připojením nebo jen touhou začít znovu. V tomto článku vám vysvětlíme, jak resetovat router, a budeme se zabývat některými často kladenými otázkami týkajícími se tohoto postupu.

Co se stane, když resetuju router?

Po resetování se váš směrovač vrátí do výchozího nastavení. Veškerá vlastní nastavení, včetně názvu sítě (SSID), hesla a nastavení přesměrování portů, budou tedy odstraněna. Ztratí se také veškeré aktualizace firmwaru nebo jiná nastavení, která jste provedli za účelem zlepšení výkonu nebo zabezpečení sítě. Je důležité si uvědomit, že resetování směrovače nemá žádný vliv na poskytovatele internetových služeb (ISP) ani na skutečné připojení k internetu. Vynutí si odpojení směrovače resetování?

Resetování směrovače nezahrnuje pouze jeho odpojení a opětovné zapojení. Pro odstranění drobných problémů s připojením nicméně může být užitečným krokem v procesu řešení potíží. Směrovač se může restartovat a znovu připojit k poskytovateli internetu prostřednictvím tohoto postupu, známého jako cyklování napájení. Pokud cyklování napájení problém nevyřeší, bude možná nutné provést úplný reset.

Jak lze resetovat můj směrovač 192.168?

Pro resetování směrovače s IP adresou 192.168 je třeba použít níže uvedené metody:

Jak najít tlačítko resetování: 1. Na spodní nebo zadní straně směrovače hledejte malé zapuštěné tlačítko. Obvykle je toto tlačítko označeno slovy „Resetovat“ nebo „Obnovit tovární nastavení“.

2. Pomocí kancelářské sponky nebo jiného malého špičatého předmětu stiskněte a podržte tlačítko resetování zhruba 10 až 15 sekund. Ujistěte se, že pokračujete v jeho stisknutí, dokud nezačnou blikat kontrolky směrovače. 3. Buďte trpěliví při restartování směrovače. Po uvolnění tlačítka resetování se směrovač restartuje. Buďte trpěliví; tento proces může trvat několik minut. Znovu nakonfigurujte směrovač:

4. Po dokončení restartu směrovače se musíte do jeho administrátorského rozhraní přihlásit pomocí výchozích přihlašovacích údajů. Výchozí uživatelské jméno a heslo naleznete na webových stránkách výrobce nebo v dokumentaci dodané se směrovačem. Poté můžete síť nakonfigurovat podle svých preferencí.

Má resetování směrovače vliv na IP?

Veřejná IP adresa přidělená poskytovatelem internetu zůstává po resetu směrovače nezměněna. Reset směrovače nemá žádný vliv na určení vaší veřejné IP adresy poskytovatelem internetových služeb. Reset routeru však změní vlastní místní IP adresu routeru. Většina směrovačů nastavuje svou místní IP adresu ve výchozím nastavení na 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1. Po resetu se směrovač vrátí ke své výchozí místní IP adrese.

V důsledku toho může být restartování směrovače úspěšnou metodou řešení problémů s připojením a obnovení nastavení sítě. Před provedením resetu nezapomeňte zálohovat všechny vlastní konfigurace a připravte se na následnou rekonfiguraci směrovače. Dalším užitečným krokem při řešení potíží je cyklus napájení směrovače, který můžete provést tak, že jej odpojíte ze zásuvky a poté opět zapojíte. Chcete-li resetovat směrovač s IP adresou 192.168, postupujte podle výše uvedených pokynů. Nezapomeňte, že resetování směrovače obnoví místní IP adresu na výchozí nastavení, ale neovlivní veřejnou IP adresu.

FAQ
Proč je třeba resetovat směrovače?

Příležitostně je nutné resetovat směrovače z řady důvodů, jako např: 1. Problémy s výkonem sítě: Jak se na směrovačích v průběhu času hromadí data, mohou začít mít problémy s výkonem. Restartováním směrovače můžete vyčistit jeho paměť a možná zvýšit stabilitu a rychlost sítě.

2. Problémy s připojením k síti: Resetování směrovače může pomoci vyřešit problémy s připojením, pokud máte potíže s připojením k internetu nebo vaše zařízení mají potíže s přístupem k síti. Může vyřešit případné momentální zádrhele nebo konflikty, které mohou být příčinou problémů s připojením. 3. Aktualizace firmwaru: Po aktualizaci firmwaru může být občas nutné router resetovat. Resetování směrovače po aktualizaci zaručuje, že jsou změny správně provedeny a směrovač funguje na maximum. Firmware je software, který běží ve směrovači. Resetování směrovače může také pomoci řešit problémy se zabezpečením, které jsou číslem čtyři. Reset vás může zbavit všech nelegálních konfigurací nebo přístupů a umožní vám znovu bezpečně nastavit směrovač, pokud se domníváte, že byl váš směrovač kompromitován, nebo pokud chcete začít znovu s výchozím nastavením.

Resetování směrovače je obecný proces řešení problémů, který může pomoci při řešení problémů souvisejících se sítí, zvýšit výkon a zaručit správnou funkci směrovače.

Je resetování Wi-Fi bezpečné?

Ano, resetování směrovače Wi-Fi je obvykle bezpečné. Pokud máte problémy s připojením, pomalou rychlostí internetu nebo selháváním sítě, může restartování směrovače pomoci. Je však nezbytné mít na paměti, že resetováním routeru se vrátí jeho původní tovární nastavení, čímž se vymažou veškerá osobní nastavení nebo konfigurace. Při resetování směrovače Wi-Fi si proto pečlivě poznamenejte všechny zásadní konfigurace nebo nastavení, které byste po resetování mohli potřebovat znovu provést.

Mám resetovat router při zapnutém nebo vypnutém napájení?

Obvykle se doporučuje resetovat směrovač při zapnutém napájení. Důvodem je možnost, že restartování směrovače při odpojeném napájení může zanechat některá nastavení a způsobit problémy při pokusu o opětovné připojení k internetu. Chcete-li se však ujistit, že postup pro resetování konkrétního modelu směrovače je správný, měli byste se řídit pokyny výrobce nebo dokumenty dodanými s vaším směrovačem.