Třídění Gmailu podle odesílatele. Komplexní průvodce

Jedním z nejpoužívanějších e-mailových systémů pro osobní i pracovní komunikaci je bezpochyby Gmail. Gmail poskytuje zákazníkům nástroje, které potřebují k efektivní organizaci a správě své elektronické pošty díky široké škále funkcí a vlastností. Gmail však nenabízí hned možnost třídit e-maily podle odesílatele. V tomto příspěvku se podíváme na to, proč Gmail nemá vestavěnou možnost třídění podle odesílatele, na některá řešení a na to, jak filtrovat e-maily podle odesílatele. Proč nemohu seřadit zprávy ve službě Gmail podle odesílatele?

Výchozí rozvržení služby Gmail nenabízí samostatnou možnost třídění podle odesílatele. Toto vyloučení může být způsobeno tím, že Gmail preferuje přístup k uspořádání e-mailů založený na konverzacích. Namísto uspořádání e-mailů podle odesílatele se platforma soustředí na shromažďování souvisejících e-mailů do jednoho vlákna. Ačkoli neexistuje nativní možnost třídění podle odesílatele, existují řešení, která umožňují tuto funkci implementovat.

Lze Gmail automaticky třídit podle odesílatele?

Ano, pomocí filtrů lze Gmail automaticky třídit podle odesílatele. Pomocí filtrů Gmail můžete automatizovat odpovědi na příchozí e-maily v závislosti na různých faktorech, včetně e-mailové adresy odesílatele. Požadovaného třídění můžete efektivně dosáhnout vytvořením filtru, který rozdělí e-maily od konkrétních odesílatelů do různých složek nebo štítků. Při konfiguraci filtru dodržujte následující kroky:

1. Otevřete službu Gmail a v rozbalovací nabídce kliknutím na symbol ozubeného kola v pravém horním rohu vyberte možnost „Nastavení“. Vyberte kartu „Filtry a blokované adresy“. Ve třetím kroku vyberte možnost „Vytvořit nový filtr“. 4. Do pole „Od“ zadejte e-mailovou adresu odesílatele, podle kterého chcete třídit.

Krok 5: Vyberte možnost „Vytvořit filtr“. 6. Vyberte akci, kterou chcete provést s ohledem na filtrované e-maily, například „Přeskočit doručenou poštu“ nebo „Použít štítek“. 7. Chcete-li nastavení uložit, klikněte na konci na tlačítko „Vytvořit filtr“.

E-maily od různých odesílatelů můžete automaticky zařadit do odlišných složek nebo štítků tím, že pro ně použijete filtry, což vám usnadní jejich vyhledávání a zpracování. Lze službu Gmail třídit v telefonu podle odesílatele?

Ačkoli mobilní aplikace Gmail neumí přímo třídit zprávy podle odesílatele, dříve zmíněná možnost filtrování přesto umožňuje získat srovnatelné výsledky. Otevřete aplikaci Gmail v telefonu a podle následujících kroků nakonfigurujte filtry.

2. Chcete-li vstoupit do nabídky, klepněte na tři vodorovné čáry v levém horním rohu. 3. Přejděte dolů a vyberte možnost „Nastavení“. 4. Vyberte e-mailový účet, pro který chcete nastavit filtry. 6. 5. Vyberte možnost „Spravovat štítky“. 5. Chcete-li vytvořit štítek pro odesílatele, podle kterého chcete třídit, klepněte v kroku 6 na možnost „Vytvořit nový štítek“. 6. Zpět na předchozím panelu vyberte možnost „Filtry a blokované adresy“.

7. 8. Vyberte možnost „Vytvořit nový filtr“ a do pole „Od“ zadejte e-mailovou adresu odesílatele. 9. Vyberte možnost „Vytvořit filtr“.

10. Vyberte filtry, které chcete použít, a klikněte na „Přeskočit doručenou poštu“ nebo „Použít štítek“. Nakonec vyberte možnost „Vytvořit filtr“ a klepnutím na ni uložte své výběry. Jakmile nakonfigurujete filtry telefonu, Gmail automaticky seskupí e-maily od vybraného odesílatele do příslušného štítku nebo složky. Lze e-maily filtrovat podle odesílatele?

Ano, e-maily můžete filtrovat podle odesílatele pomocí výkonné funkce filtrování služby Gmail. E-maily od konkrétních odesílatelů můžete pomocí filtrů automaticky kategorizovat a uspořádat, což vám usnadní správu doručené pošty. Pomocí filtrů lze kromě zařazování e-mailů do různých složek nebo štítků provádět různé úkoly, například označovat e-maily jako důležité, přeposílat je na jinou adresu nebo je archivovat.

Chcete-li v aplikaci Gmail nastavit filtr:

1. Otevřete službu Gmail a v rozbalovací nabídce kliknutím na symbol ozubeného kola v pravém horním rohu vyberte možnost „Nastavení“. Vyberte kartu „Filtry a blokované adresy“. Ve třetím kroku vyberte možnost „Vytvořit nový filtr“. 4. Zadejte kritéria filtru, například e-mailovou adresu odesílatele, předmět nebo seznam klíčových slov.

Krok 5: Vyberte možnost „Vytvořit filtr“. 6. Vyberte postup, který chcete použít na filtrované e-maily. 7. Chcete-li nastavení uložit, klikněte na závěr na tlačítko „Vytvořit filtr“.

Nastavením filtrů na základě informací o odesílateli můžete v Gmailu efektivně filtrovat a spravovat e-maily podle svých preferencí.

Závěrem lze říci, že i přes absenci nativní možnosti třídění odesílatelů v aplikaci Gmail můžete podobnou funkci implementovat pomocí filtrů. E-maily můžete automaticky třídit a řadit do různých kategorií nebo štítků nastavením filtrů na základě e-mailových adres odesílatele. Díky tomu lze e-maily od konkrétních odesílatelů snadněji vyhledávat a spravovat a lze je lépe organizovat. Pomocí nástroje filtru můžete efektivně třídit a filtrovat e-maily bez ohledu na to, zda používáte službu Gmail v počítači nebo v mobilním zařízení.

FAQ
Jak v aplikaci Gmail najdu nejčastější odesílatele?

K vyhledání nejčastějších odesílatelů v aplikaci Gmail můžete použít níže uvedené postupy: Otevřete Gmail a přihlaste se pomocí svých přihlašovacích údajů. 2. Chcete-li získat přístup k rozšířeným možnostem vyhledávání, klikněte na symbol šipky dolů v poli pro vyhledávání v horní části stránky. 3. Do sloupce „Od“ zadejte e-mailovou adresu odesílatele, kterého chcete vyhledat. Pokud chcete vyhledat odesílatele, kteří odesílají nejčastěji, ponechte tuto možnost prázdnou. 4. Vyhledávání zahájíte kliknutím na tlačítko „Search“ (Hledat) nebo stisknutím klávesy Enter. Seznam e-mailů, které odpovídají parametrům vyhledávání, zobrazí služba Gmail v kroku 5. Kliknutím na záhlaví sloupce „Odesílatel“ je seřadíte podle odesílatele. E-maily budou nyní seřazeny vzestupně nebo sestupně podle e-mailové adresy odesílatele. 7. Procházejte seznamem a vyhledejte odesílatele, kteří se objevují nejčastěji. Osoby s největším počtem e-mailů se zobrazí nahoře.

Podle těchto jednoduchých kroků můžete rychle zjistit nejčastější odesílatele svého účtu Gmail.