Jak vypnout režim spánku na iPhonu

Jak nastavit rezim spánku iPhone?
Na iPhonu

  1. Otevřete aplikaci Zdraví, klepněte dole na volbu Prohlížet a pak na Spánek. …
  2. Klepněte na Úplný rozvrh a volby.
  3. V části Další podrobnosti klepněte na Cíl nočního klidu nebo spánku.
  4. Upravte čas a poté klepnutím na možnost Cíl nočního klidu nebo spánku uložte změny.
Další informace najdete na support.apple.com

Už vás někdy naštvalo, když váš iPhone přešel do režimu spánku, zatímco jste pracovali na něčem důležitém? Pokud ano, možná vás bude zajímat, jak vypnout režim spánku na iPhonu. Užitečná funkce režimu spánku automaticky uspí vaše zařízení po určité době nečinnosti, což pomáhá zachovat výdrž baterie. Existují však okolnosti, za kterých byste mohli chtít tuto funkci dočasně nebo trvale vypnout. Četné způsoby vypnutí režimu spánku na iPhonu jsou popsány v tomto článku spolu s několika relevantními otázkami.

Lze vypnout automatický režim spánku iPhonu?

Ano, automatický režim spánku můžete na iPhonu vypnout. Váš iPhone je ve výchozím nastavení nakonfigurován tak, aby po předem stanovené době nečinnosti automaticky přešel do režimu spánku. Toto nastavení můžete upravit následujícími kroky: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Displej a jas“.

3. V části „Auto-Lock“ jsou uvedeny různé časové úseky pro režim spánku. Chcete-li automatický režim spánku zcela vypnout, zvolte možnost „Nikdy“. Uvědomte si, že ponechání neustále zapnuté obrazovky iPhonu způsobí rychlejší vybíjení baterie. Doporučujeme tuto funkci používat zřídka a pouze v nezbytně nutných případech. Jak mohu vypnout režim spánku? Aplikace Hodiny v iPhonu má funkci nazvanou „režim před spaním“, která vám umožňuje vytvořit pravidelný spánkový režim. Během předem stanovených nočních hodin uzamkne zařízení, ztlumí obrazovku, a pokud je povolena, ztiší oznámení. Co můžete udělat, abyste režim před spaním vypnuli, je následující: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Hodiny. V dolní části obrazovky klepnutím vyberte kartu „Bedtime“. 3. Klepněte na tlačítko „Options“ (Možnosti) v levém horním rohu. 4. Chcete-li vypnout režim večerky, vypněte přepínač „Bedtime Schedule“. Pokud režim večerky vypnete, váš iPhone již nebude přecházet do režimu spánku v určených hodinách.

Jak lze změnit režim spánku na iPhonu?

Nastavení režimu spánku na iPhonu, například časový limit automatického uzamčení, můžete změnit provedením níže uvedených akcí: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Displej a jas“. 3. V části „Auto-Lock“ (Automatické zamykání) zvolte preferovanou délku trvání režimu spánku. Mezi možnosti patří 30 sekund, 1 minuta, 2 minuty atd.

Výběrem jiného časového intervalu můžete zvolit dobu, kdy se iPhone po nečinnosti přepne do režimu spánku.

Kde je tlačítko pro režim spánku?

iPhony nemají zvláštní tlačítko režimu spánku jako některé jiné chytré telefony. Místo toho se po určité době nečinnosti režim spánku spustí automaticky. Pro přivedení iPhonu z režimu spánku stačí stisknout boční tlačítko nebo tlačítko Domů, v závislosti na modelu. Na iPhonu můžete také aktivovat Face ID pouhým pohledem na obrazovku, čímž jej probudíte.

Závěrem: Přestože je režim spánku iPhonu užitečnou funkcí pro zachování výdrže baterie, může se stát, že jej budete chtít dočasně vypnout nebo provést změny v jeho nastavení. Podle výše uvedených metod můžete rychle vypnout automatické uspávání, zakázat režim spánku, změnit nastavení režimu spánku a probudit iPhone z režimu spánku. Při používání těchto funkcí hledejte rovnováhu mezi pohodlím a zachováním výdrže baterie.

FAQ
Jak zabráním vypnutí telefonu?

Nastavení režimu spánku iPhonu můžete upravit tak, abyste zabránili automatickému vypínání telefonu. Postup je následující: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Displej a jas“. 3. Vyhledejte a vyberte možnost „Automatické zamykání“. 4. Zobrazí se seznam časových intervalů od 30 sekund do 5 minut. Pokud chcete, aby telefon zůstal trvale zapnutý, vyberte možnost „Nikdy“ nebo delší časový interval. 5. Po výběru preferovaného časového intervalu nebo možnosti „Nikdy“ ukončete aplikaci Nastavení.

Automatickému vypínání a přechodu iPhonu do režimu spánku můžete zabránit změnou nastavení funkce Auto-Lock. Doporučujeme najít rovnováhu mezi pohodlím a šetřením energie, protože by to mohlo snížit životnost baterie vašeho zařízení.

Můžete vypnout automatický režim spánku?

Automatický režim spánku můžete na iPhonu vypnout, ano. Můžete toho dosáhnout úpravou nastavení automatického zámku. Pomocí funkce Auto-Lock se váš iPhone po předem stanovené době nečinnosti automaticky přepne do režimu spánku. Zde je návod, jak ji deaktivovat: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. 2. Vyhledejte položku „Displej a jas“ (nebo „Displej a dotyk“ u dřívějších modelů iPhone) posunutím dolů a klepnutím na ni. 3. Vyhledejte možnost „Auto-Lock“ a vyberte ji. 4. Zobrazí se seznam časových intervalů mezi 30 a 5 minutami. Ve výchozím nastavení je funkce Auto-Lock nastavena na „2 minuty“.

5. Výběrem možnosti „Nikdy“ vypnete funkci automatického uspání. Uvědomte si, že ponechání zapnuté obrazovky iPhonu po delší dobu způsobí rychlejší vybíjení baterie. Pro úsporu životnosti baterie doporučujeme vypínat režim automatického spánku pouze v nezbytně nutných případech a nezapomenout fyzicky zamknout obrazovku, pokud ji nepoužíváte.

Kde se v nastavení nachází režim spánku?

Podle následujících kroků najdete v nastavení iPhone režim spánku: 1. Spusťte na iPhonu aplikaci „Nastavení“.

2. Přesuňte kurzor dolů a vyberte možnost „Nerušit“. 3. Na obrazovce „Nerušit“ lze nalézt možnost „Naplánováno“. Dotkněte se jí. 4. Možnost „Bedtime Mode“ (Režim před spaním) lze nalézt v možnostech „Scheduled“ (Naplánované). Zde můžete režim zapnout nebo vypnout, určit čas začátku a konce režimu a změnit další relevantní možnosti. Upozorňujeme, že v závislosti na verzi systému iOS, kterou používáte, se pozice možností „Bedtime Mode“ může výrazně změnit.