Jak získat pí na klávesnici iPhonu. Přidání matematických symbolů do zařízení

Jak změnit klávesnici na mobilu iPhone?
Přidání nebo změna klávesnic na iPhonu

  1. Přejděte do Nastavení > Obecné > Klávesnice.
  2. Klepněte na Klávesnice a potom proveďte kteroukoli z následujících akcí: Přidání klávesnice: Klepněte na Přidat klávesnici a poté vyberte klávesnici ze seznamu. Chcete‑li přidat další klávesnice, opakujte postup.
Další informace najdete na support.apple.com

Hledáte klávesovou zkratku pro číslo pí () na iPhonu? Pí sice nemá na klávesnici iPhonu vlastní tlačítko, ale přesto existuje řada způsobů, jak můžete tento a další matematické symboly rychle zadat do telefonu. Tento příspěvek se zabývá různými způsoby, jak přidat pí na klávesnici iPhonu, a řeší související dotazy.

Podporuje iPhone emoji pí?

Na iPhonu není k dispozici jedinečný emoji pí, což je nešťastné. Existují však další emoji související s matematikou, například Keycap: # emoji, které můžete použít jako symbol pí. K získání tohoto emoji použijte tyto metody:

1. Spusťte libovolnou aplikaci podporující psaní, například Poznámky nebo Zprávy. Chcete-li otevřít klávesnici, klepněte na pole pro zadávání textu v

2. 3. Klepněte na tlačítko . Klepnutím na ikonu usmívajícího se obličeje vedle mezerníku získáte přístup ke klávesnici emoji.

4. Klávesnice emoji má ve spodním řádku různé kategorie. Klepněte na kategorii Symboly a po přejetí prstem doleva ji najděte. 5. Vyhledejte emoji „Keycap: #Kromě toho jej můžete rychle vyhledat pomocí vyhledávacího pole v horní části zadáním „pí“ nebo „matematika“.

Jak lze na klávesnici napsat pí?

Pokud potřebujete místo emoji napsat skutečný symbol pí (), použijte funkci nahrazování textu na iPhonu. Zde je návod, jak ji nakonfigurovat:

1. Spusťte aplikaci Nastavení v iPhonu. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Obecné“. 3. Zvolte „Klávesnice“ a poté klikněte na „Náhrada textu“.

4. Chcete-li přidat novou náhradu textu, klepněte na symbol „+“ v pravém horním rohu. 5. Do pole „Phrase“ (Fráze) zadejte symbol pí (). Můžete použít následující klávesovou zkratku nebo ji zkopírovat a vložit z webové stránky: Pokud váš iPhone nemá fyzickou klávesnici, můžete:

– Chcete-li na iPhonu použít fyzickou klávesnici, stiskněte klávesy Option + P: Pořiďte si klávesnicový program třetí strany, například Gboard nebo SwiftKey, který podporuje znak pí.

6. Do oblasti „Zkratka“ zadejte řetězec znaků, který zadáte pro aktivaci náhrady, například „pí“. 7. Klepnutím na tlačítko „Uložit“ přidejte náhradu textu. Znak pí () bude nyní nahrazovat vámi nastavenou zkratku (například „pí“), kdykoli ji na iPhonu zadáte. Jak si mohu do iPhonu stáhnout matematické symboly?

Je možné, že kromě symbolu pí budete muset v iPhonu používat i jiné matematické symboly. Nejrychlejší přístup k těmto symbolům nabízí klávesnice emoji. Zde je návod, jak na to: 1. Spusťte libovolnou aplikaci podporující zadávání textu. Chcete-li otevřít klávesnici, klepněte na pole pro zadávání textu v

2. 3. Klepněte na tlačítko . Klepnutím na symbol usmívajícího se obličeje vedle mezerníku získáte přístup ke klávesnici emoji. 4. Přejeďte prstem doleva, dokud se nezobrazí kategorie Symboly, a potom na ni klepněte. V této kategorii můžete objevit řadu aritmetických symbolů, včetně,,,, a dalších. Chcete-li do textu přidat symbol, klepněte na některý z nich. Kde přesně se nachází tlačítko pí?

Klávesnice iPhonu nemá vyhrazené tlačítko pro pí (), jak již bylo zmíněno. Můžete však vytvořit zkratku, která okamžitě nahradí zvolený řetězec znaků symbolem pí pomocí výše popsané techniky nahrazování textu. To nabízí praktickou metodu přístupu ke klávese pí, aniž by bylo nutné používat speciální tlačítko na klávesnici.

Symbol pí a další aritmetické symboly jsou nicméně snadno dostupné prostřednictvím nahrazení textu a klávesnice emoji, přestože na klávesnici iPhone chybí tlačítko pí nebo jedinečné emoji pí. Symbol pí a další matematické konstanty můžete ve zprávách, poznámkách a dalších polích pro zadávání textu na iPhonu používat podle pokynů uvedených v tomto článku.

FAQ
Jaký je symbol pro pí?

Jako symbol pí se používá řecké písmeno „“.

Jaký je kód znaku pí?

Matematický symbol pí má kód znaku „.“ K jeho reprezentaci se často používá znak Unicode U+03C0.

Jak mohu získat emoji pro iOS?

Podle těchto pokynů můžete do klávesnice iPhonu přidat emotikony iOS: V kroku 1 otevřete na iPhonu aplikaci Nastavení. 2. Přejděte dolů a klikněte na položku „Obecné“.

3. V nabídce Obecná nastavení vyberte položku „Klávesnice“. 4. Klikněte na položku „Klávesnice“, po které byste měli kliknout na položku „Přidat novou klávesnici“. 5. V seznamu dostupných klávesnic najděte „Emoji“, přejděte dolů a klepnutím na ni ji přidejte.

Klávesnice Emoji je po přidání přístupná klepnutím na ikonu zeměkoule na klávesnici iPhonu. Přepínáním mezi klávesnicí Emoji a běžnou klávesnicí s ní můžete v konverzacích a dalších aplikacích využívat řadu emoji.