Jak vyrobit pochodně v Minecraftu. A Comprehensive Guide

Co se dá vyrobit v Minecraftu?
Aby něco mohl hráč vyrobit, musí těmi předměty posunout z inventáře do výrobního okénka. 2×2 výrobní okénka je dostupné v hráčově inventáři. 3×3 výrobní okénko se otevře kliknutím pravým tlačítkem na pracovní stůl. U některých předmětů nezáleží na uspořádání složek.
Další informace najdete na minecraft.fandom.com

Sandboxová videohra, jako je Minecraft, dává hráčům nespočet možností pro kreativitu a průzkum. Světlo je klíčovou součástí hry, která hráčům pomáhá osvětlovat jejich obydlí, procházet jeskyněmi a odrážet nepřátelské skupiny. Ve hře Minecraft jsou zásadním zdrojem světla pochodně, a proto je zvládnutí jejich konstrukce velmi důležité. V tomto příspěvku prozkoumáme, jak pochodně vyrobit, zvážíme alternativní způsoby jejich výroby bez uhlí, povíme si o myšlence zápalek v Minecraftu a krátce se budeme zabývat pochodněmi ve hře Minecraft Classic.

Obvyklý postup v Minecraftu vyžaduje k vytvoření pochodně uhlí a klacíky. Uhlí nejprve získáte jeho těžbou, a to buď z podzemních bloků uhelné rudy, nebo tavením dřeva či dřevěného uhlí. Jakmile uhlí získáte, zkombinujte ho s tyčinkami v řemeslné mřížce či tabulce nebo v inventáři. Umístěním jednoho klacku a jednoho uhlí do prostředního a horního pole vzniknou čtyři pochodně. Pochodně lze také získat vražděním čarodějnic nebo je najít v uměle vybudovaných stavbách, jako jsou důlní šachty a komunity.

Pokud vám však dojde uhlí, existují různé způsoby výroby pochodní. Alternativou je použití dřevěného uhlí. Dřevěná polena se roztaví na dřevěné uhlí v peci nebo v udírně. Do horního pole se vloží poleno a do spodního pole pece palivo, například dřevěná prkna nebo klacky. Po přetavení dřeva se z něj stane dřevěné uhlí, které lze použít k výrobě pochodní stejným způsobem jako uhlí.

Myšlenka zápalek v Minecraftu neexistuje. V Minecraftu je rozdělávání ohně jednoduchou operací a hráči nepotřebují k zapalování pochodní nebo vytváření zdrojů ohně sirky. Místo toho pochodně po instalaci okamžitě osvětlují oblast tím, že začnou automaticky hořet. Hráči se díky tomuto zjednodušení mohou soustředit na akci, aniž by museli podnikat další výrobní postupy.

Předchozí verze hry, Minecraft Classic, používá výrazně odlišné herní mechanismy než současná verze. V Minecraftu Classic nelze pochodně vytvářet, lze je pouze získat z inventáře. Pochodně by hráči museli ručně umístit do herního světa poté, co je najdou a získají z nabídky inventáře. Tento rozdíl je příkladem toho, jak se Minecraft v průběhu času vyvíjel, přičemž novější verze představují širší škálu možností výroby a herních prvků.

Pochodně se přirozeně nerodí, lze je však vyrobit nebo najít v uměle postavených strukturách. Hráči jsou také vybízeni k průzkumu a získávání zdrojů, pokud jsou pochodně přítomny v uměle vybudovaných strukturách, jako jsou důlní šachty nebo komunity. Pochodně jsou nezbytnou zbraní pro přežití ve hře, protože mohou být strategicky použity k zastavení nepřátelských tvorů, kteří se spawnují na tmavých místech.

Pochodně jsou důležitou součástí hry Minecraft, protože nabízejí klíčové zdroje světla pro průzkum, bezpečnost a kreativitu. Hráči si mohou jednoduše vyrobit pochodně k osvětlení svého okolí, a to buď pomocí dřevěného uhlí, nebo klasickým způsobem kombinací uhlí a klacků. Protože v Minecraftu nejsou žádné sirky, je rozdělávání ohně jednodušší, což hráčům umožňuje soustředit se na poutavou akci. Pochodně jsou stále zásadním zdrojem pro přežití a průzkum, ať už hrajete původní hru, nebo nejnovější aktualizaci.

FAQ
Jak si vyrobit pochodeň ve hře o přežití?

V režimu přežití ve hře Minecraft budete k výrobě pochodně potřebovat následující zásoby: 1. Tyč: Tyče si můžete vyrobit z prken nebo zlámat větve stromů, abyste je získali. Umístěte dvě dřevěná prkna svisle do mřížky výrobního stolu, abyste vytvořili klacky.

2. Uhlí nebo dřevěné uhlí: Zatímco dřevěné uhlí lze vyrobit tavením dřeva v peci, uhlí lze těžit z kusů uhelné rudy, které lze nalézt v podzemí.

Jakmile budete mít potřebné zásoby, postupujte následujícím způsobem a vytvořte pochodeň:

1. Otevřete řemeslný stůl: Chcete-li zobrazit řemeslnou mřížku 3×3, klikněte pravým tlačítkem myši na řemeslný stůl. 2. Uspořádejte materiály: V řemeslné mřížce vložte do středního spodního otvoru klacek a do středního horního otvoru uhlí nebo dřevěné uhlí. Při tomto uspořádání vzniknou čtyři pochodně. 3. Shromážděte pochodně. Chcete-li pochodně shromáždit, přetáhněte je do inventáře.

Nyní, když jste úspěšně vytvořili pochodně, je můžete využít v režimu přežití ve hře Minecraft k osvětlení svého okolí.

Kde v Minecraftu najít uhlí?

Uhlí můžete objevit na mnoha místech po celém světě Minecraftu. Zde je několik typických míst, kde lze uhlí najít: Nejčastěji se uhelná ruda nachází v podzemí, často v žilách nebo shlucích. Uhlí z nich lze vytěžit pomocí krumpáče. Průzkum jeskyní je skvělým přístupem k nalezení uhlí.

2. Dávejte pozor na černé bloky, které znamenají uhelnou rudu. 3. Hory: Horská pásma a s nimi spojené biomy mohou příležitostně obsahovat uhlí. Dávejte pozor na všechny odkryté bloky uhlí.

4. Vesnice: Příležitostně mohou truhly uvnitř vesnických budov obsahovat uhlí. Za prozkoumání stojí kovárna, protože v ní bývá často uloženo uhlí.

5. Opuštěné šachty: Pokud prozkoumáte opuštěné důlní šachty, můžete najít uhelnou rudu roztroušenou po chodbách nebo v truhlách s minami. Chcete-li těžit uhelnou rudu, nezapomeňte si vzít krumpáč. Jakmile ji získáte, můžete ji použít k výrobě pochodní a paliva do pecí ve hře Minecraft.

Jaký je nejjednodušší způsob získávání dřevěného uhlí ve hře Minecraft?

V Minecraftu je nejjednodušším způsobem, jak získat dřevěné uhlí, tavení polen v peci. Jednoduše nasbírejte polena ze stromů, vložte je do horního otvoru pece a poté naplňte spodní otvor uhlím nebo jinou látkou, která může hořet. Polena se již po krátké chvíli přemění na dřevěné uhlí, které lze použít jako palivo nebo k výrobě pochodní.