Hraní her Epic Games ve službě Steam Deck. Komplexní průvodce

Díky velkému výběru her a exkluzivním nabídkám se Epic Games stala oblíbenou herní platformou po celém světě. Mnoho hráčů zajímá, jak mohou hrát hry Epic Games na nově vydaném Steam Decku, mobilním herním zařízení od společnosti Valve. V tomto článku si projdeme, jak hrát Epic Games na Steam Decku, a odpovíme na některé související dotazy. 1. Návod na hraní her Epic Games na platformě Steam Deck: Abyste mohli hrát hry Epic Games na platformě Steam Deck, musíte provést několik jednoduchých úkonů. Nejprve se ujistěte, že je Steam Deck nakonfigurován a připojen k internetu. Po přípravě zařízení otevřete rozhraní Steam Deck a přejděte do obchodu Steam. Aplikaci Epic Games Launcher můžete najít a stáhnout z této stránky. Stáhněte si spouštěč a poté se přihlaste pomocí přihlašovacích údajů Epic Games. Nyní můžete hrát hry Epic Games ze své sbírky ve službě Steam Deck. Hraní her Epic Games s hráči ve službě Steam:

Jednou z nejlepších funkcí balíčku Steam Deck je možnost připojit se a hrát s ostatními hráči ve službě Steam. Při hraní her Epic Games s uživateli služby Steam však mohou existovat určitá omezení. V současné době různé hry umožňují multiplayer mezi platformami různými způsoby. Některé hry od Epic Games, například Fortnite, umožňují hrát s kamarády na mnoha platformách, včetně služby Steam. Chcete-li zjistit, zda je multiplatformní hraní podporováno, je nezbytné projít si funkce a systémové požadavky konkrétní hry. 3. Nastavení hry Fortnite na palubě služby Steam: Na platformě Epic Games lze Fortnite, jednu z nejoblíbenějších her, stáhnout a hrát na Steam Decku. Před instalací hry Fortnite je nutné stáhnout a nainstalovat na Steam Deck nástroj Epic Games Launcher. Po přihlášení vyhledejte Fortnite v knihovně spouštěče a zahajte postup instalace. Po dokončení instalace spusťte hru Fortnite a začněte ji hrát v nabídce Steam Deck. Instalace spouštěče Blizzard Launcher na Steam Deck:

Pokud máte rádi hry od společnosti Blizzard Entertainment, jako je World of Warcraft, Overwatch nebo Diablo, možná vás zajímá, zda si můžete do svého Steam Decku nainstalovat spouštěč Blizzard. Bohužel, v tuto chvíli Steam Deck oficiálně nepodporuje Blizzard Launcher. Stále však existují jiné způsoby, jak hrát hry Blizzard, například streamování z počítače nebo používání cloudových herních služeb, které akceptují software Blizzard.

5. Používání Steam Decku k hraní jiných her než Steam: Hrát výhradně hry ze služby Steam není jediným omezením nabídky Steam Deck. Vaši herní knihovnu výrazně rozšíří její schopnost spouštět i jiné než Steam hry. Nesteamové hry můžete přidat do své knihovny služby Steam jako „nesteamové hry“ podle několika jednoduchých kroků, abyste je mohli hrát na palubě Steam Deck. V počítači spusťte klienta služby Steam, přejděte do nabídky „Hry“ a vyberte možnost „Přidat do mé knihovny jinou než Steam hru“. V souborovém systému počítače vyhledejte a vyberte spustitelný soubor hry. Poté, co se hra objeví ve vaší knihovně služby Steam, ji můžete nainstalovat a hrát na palubě služby Steam.

Závěrem lze říci, že používání aplikace Steam Deck ke hraní her Epic je poměrně jednoduché. Přístup ke své knihovně her Epic Games a hraní oblíbených her získáte nainstalováním nástroje Epic Games Launcher na palubu služby Steam. Hry jako Fortnite umožňují kompatibilitu s hráči na platformě Steam, zatímco funkce multiplayeru napříč platformami se může lišit. Hry od společnosti Blizzard si můžete zahrát i alternativními způsoby, přestože Blizzard Launcher není oficiálně podporován. V neposlední řadě vám Steam Deck umožňuje hrát hry, které nejsou dostupné ve službě Steam, tím, že je přidáte do své sbírky. Užívejte si Steam Deck s radostí!

FAQ
Jak přidám hry Epic do odkazu služby Steam?

Chcete-li přidat hry Epic Games do své knihovny ve službě Steam, můžete provést následující akce: Spusťte klienta služby Steam na svém počítači v kroku 1.

2. V levém horním rohu klienta služby Steam vyberte záložku „Hry“. 3. Klikněte na rozevírací nabídku a vyberte možnost „Add a Non-Steam Game to My Library“. 4. Otevře se nové okno se seznamem programů, které máte v počítači nainstalovány. Chcete-li vyhledat program Epic Games Launcher, využijte vyhledávací panel nebo procházejte seznam. 5. Po nalezení programu Epic Games Launcher jej vyberte a v pravém dolním rohu okna zvolte možnost „Add Selected Programs“ (Přidat vybrané programy). 6. Vaše knihovna služby Steam bude nyní obsahovat program Epic Games Launcher. Přístup k němu získáte výběrem položky Epic titles Launcher ze seznamu titulů na kartě „Library“ (Knihovna) v klientovi služby Steam.

Přidáním nástroje Epic Games Launcher do knihovny služby Steam můžete jednoduše spouštět tituly Epic Games a přistupovat k nim prostřednictvím klienta služby Steam, čímž získáte jediný cíl pro všechny své herní požadavky.

Jak propojím své hry Epic Games s raketovou ligou Steam?

Pomocí těchto postupů můžete svůj účet Epic Games propojit s hrou Rocket League ve službě Steam: Spusťte aplikaci Epic Games Launcher a přihlaste se ke svému účtu Epic Games na počítači. Vyhledejte Rocket League ve své sbírce her kliknutím na záložku „Library“ (Knihovna) na kartě „Library“ (Knihovna). 3. Najeďte myší na symbol „…“ (tři tečky) přiléhající ke hře Rocket League a vyberte možnost „Manage Game“ (Spravovat hru). 4. Klikněte na pole „Additional Command Line Arguments“ (Další argumenty příkazového řádku) v možnostech hry Rocket League. Zadejte další příkaz:

5. -EpicPortal Chcete-li změny uložit, použijte v kroku 6 tlačítko „Apply“. Zavření programu Epic Games Launcher je sedmým krokem. 8. Otevřete klienta služby Steam a přihlaste se ke svému účtu služby Steam na počítači. Klikněte na ikonu „Add a Game“ (Přidat hru) v levém dolním rohu knihovny služby Steam a vyberte možnost „Add a Non-Steam Game“ (Přidat hru, která není součástí služby Steam).

9. 10. Otevře se okno se seznamem programů ve vašem počítači. Po vyhledání a výběru programu Epic Games Launcher ze seznamu klikněte na tlačítko „Add Selected Programs“. Program Epic Games Launcher se nyní zobrazí v knihovně služby Steam.

11. Po kliknutí pravým tlačítkem myši na program Epic Games Launcher vyberte možnost „Properties“ (Vlastnosti). V okně Vlastnosti klikněte na tlačítko „Nastavit možnosti spuštění“. 13. Do okna Možnosti spuštění zadejte následující příkaz: -EpicPortal 14. Chcete-li úpravy uložit, klikněte na tlačítko „OK“. Nyní lze hru Rocket League spustit pomocí služby Steam, která spustí nástroj Epic Games Launcher. Odtud můžete ke hře Rocket League přistupovat přihlášením ke svému účtu Epic Games.

Podle těchto pokynů můžete propojit svůj účet Epic Games se službou Steam Rocket League a hrát hru pomocí Steam Decku.