Jak instalovat aplikace na Android Wear a Wear OS

Jak stáhnout Google pay do hodinek?
Přidání karty do hodinek

  1. Na hodinkách spusťte aplikaci Google Pay .
  2. Klepněte na Začínáme.
  3. Nastavte si zámek obrazovky, pokud jste tak již neučinili.
  4. Přidejte kartu podle pokynů v telefonu. Tip: Tímto způsobem přidáte kartu pouze do aplikace Google Pay na vašich hodinkách, ne na telefonu.
  5. Karta se zobrazí v hodinkách.
Další informace najdete na support.google.com

Operační systémy vytvořené pro chytré hodinky a nositelné technologie, Android Wear a Wear OS, poskytují řadu aplikací, které zlepšují jejich výkon. Instalací aplikací do zařízení se systémem Android Wear můžete výrazně zlepšit svůj uživatelský zážitek, ať už chcete sledovat svou kondici, zůstat ve spojení s oznámeními nebo si přizpůsobit ciferník hodinek. Tento článek vás provede procesem instalace aplikací do zařízení Android Wear a poskytne odpovědi na některé často kladené otázky.

Jak do svých hodinek se systémem Android přidám aplikace?

Přidávání aplikací do hodinek se systémem Android je snadné. Zde je uveden postup, jak na to:

Krok 1: V telefonu se systémem Android spusťte obchod Google Play.

Krok 2: Pomocí vyhledávacího pole vyhledejte aplikaci, kterou chcete do hodinek stáhnout.

3. Jakmile aplikaci najdete, klepněte na ni a otevřete stránku aplikace.

Krok 4: Vyhledejte tlačítko „Instalovat“ a dotkněte se ho. Pokud je aplikace kompatibilní s hodinkami, měli byste mít možnost ji do hodinek nainstalovat.

Chcete-li zahájit postup instalace, vyberte v kroku 5 možnost „Instalovat na hodinky se systémem Wear OS“.

Krok 6: Vaše hodinky se systémem Android budou mít nyní nainstalovanou aplikaci. Můžete se k ní dostat pomocí zásuvky aplikací nebo přejetím prstem doleva na ciferníku hodinek.

Je v systému Wear OS možné stáhnout APK?

Programy pro systém Wear OS lze stahovat a instalovat především z obchodu Google Play, nicméně možnost je také sideloading souborů APK. Zde je uveden postup, jak na to:

Krok 1: Přejděte do Nastavení > O telefonu a sedmkrát se dotkněte čísla sestavení, čímž v zařízení se systémem Android povolíte možnosti pro vývojáře.

Krok 2: Po povolení vývojářských možností přejděte do Nastavení > Možnosti pro vývojáře a zapněte „Ladění ADB“ a „Ladění přes Wi-Fi“.

Krok 3: Pomocí kabelu USB připojte hodinky se systémem Android k počítači.

Krok 4: V počítači otevřete terminál nebo okno příkazového řádku a zadejte následující příkaz: adb gadgets

Krok 5: Vaše hodinky by se měly objevit v seznamu připojených zařízení. Pokud tomu tak není, ujistěte se, že jsou nastaveny potřebné ovladače.

V šestém kroku stáhněte soubor APK aplikace, kterou chcete do hodinek umístit.

Krok 7: Pomocí příkazového řádku nebo terminálového okna vyhledejte adresář obsahující soubor APK.

Krok 8: Spusťte následující příkaz pro instalaci souboru APK: adb install [název souboru.apk].

Krok 9: Vaše hodinky se systémem Android budou mít nyní nainstalovaný soubor APK a můžete k němu přistupovat prostřednictvím zásuvky aplikací.

Jak vložím soubor APK do zařízení Galaxy Watch?

Pro instalaci souborů APK do zařízení Galaxy Watch se systémem Tizen společnosti Samsung se používá poněkud odlišný postup. Zde je uveden postup, jak na to:

Krok 1: Přejděte do nabídky Nastavení > O zařízení Watch a opakovaným klepnutím na položku Verze softwaru povolte na zařízení Galaxy Watch režim pro vývojáře.

Krok 2: Po povolení režimu pro vývojáře přejděte do Nastavení > Možnosti pro vývojáře a zapněte „Ladění“.

Krok 3: Pomocí kabelu USB připojte zařízení Galaxy Watch k počítači.

Krok 4: Stáhněte si do počítače soubor APK aplikace pro hodinky. Spusťte aplikaci Galaxy Watch Designer v počítači a jako pátý krok vyberte propojené hodinky.

Přetáhněte soubor APK do aplikace Galaxy Watch Designer v kroku 6 a dokončete jej.

Krok 7: V zařízení Galaxy Watch bude nyní nainstalován soubor APK a budete k němu mít přístup prostřednictvím zásuvky aplikací.

Jak mohu v systému Wear OS přidávat aplikace?

Pro přidání aplikací do hodinek se systémem Wear OS můžete použít stejný postup, který byl popsán dříve pro přidání aplikací do hodinek se systémem Android. Instalace aplikace do hodinek je stejně jednoduchá jako její vyhledání v obchodě Google Play v telefonu se systémem Android, její vyhledání a klepnutí na možnost „Instalovat do hodinek Wear OS“. Poté bude aplikace přístupná v zařízení Wear OS.

Závěrem lze říci, že instalace aplikací do zařízení se systémem Wear OS a Android Wear je jednoduchá. Díky obchodu Google Play je přidávání aplikací jednoduché. Pokud dáváte přednost, je možné také sideloading souborů APK. Instalace aplikací do zařízení se systémem Android Wear může výrazně zlepšit celkový uživatelský zážitek bez ohledu na to, zda chcete rozšířit funkčnost hodinek nebo upravit jejich ciferník.

FAQ
Jak mohu do hodinek Galaxy Watch nainstalovat aplikace třetích stran?

Chcete-li do zařízení Galaxy Watch přidat aplikace třetích stran, můžete postupovat podle následujících kroků: 1. Ujistěte se, že je zařízení Galaxy Watch spárováno s vaším smartphonem a že jsou obě zařízení propojena prostřednictvím technologie Bluetooth.

2. Spusťte aplikaci Galaxy Wearable ve smartphonu. 3. Vyberte kartu „Aplikace“ ve spodní části displeje. 4. Chcete-li získat přístup do obchodu Galaxy Store, posuňte se dolů a klikněte na možnost „Objevit další aplikace“ nebo „Získat další aplikace“. 5. Pomocí vyhledávacího panelu projděte seznam dostupných aplikací nebo adresář aplikací a vyberte program, který chcete stáhnout pro zařízení Galaxy Watch.

6. Po vyhledání požadované aplikace ji stiskněte, abyste prozkoumali její podrobnosti, a poté klepněte na tlačítko „Instalovat“. 7. Splňte všechny pokyny nebo požadavky, které se mohou zobrazit na obrazovce smartphonu nebo zařízení Galaxy Watch. Poté zařízení Galaxy Watch aplikaci stáhne a nastaví. Po dokončení instalace můžete aplikaci objevit na domovské obrazovce zařízení Galaxy Watch nebo v zásuvce aplikací. Upozorňujeme, že ne všechny aplikace z obchodu s aplikacemi ve smartphonu mohou být v zařízení Galaxy Watch použitelné. V závislosti na kompatibilitě a podpoře vývojářů aplikací pro nositelnou technologii se může dostupnost některých aplikací lišit.

Proč nemohu do hodinek nainstalovat aplikace?

S instalací aplikací do hodinek můžete mít potíže z několika důvodů. Jedná se o několik možných scénářů: Zkontrolujte, zda je aplikace, kterou se snažíte nainstalovat, kompatibilní s modelem hodinek a operačním systémem, který používáte. Překontrolujte požadavky na kompatibilitu, protože ne všechny aplikace jsou vytvořeny tak, aby fungovaly na každé verzi systému Wear OS nebo Android Wear. 2. Omezení úložiště: Množství aplikací, které můžete do hodinek nainstalovat, může být omezeno velikostí jejich úložiště. Chcete-li ušetřit místo, ujistěte se, že máte k dispozici dostatek úložiště, a přemýšlejte o odstranění nepoužívaných aplikací. 3. Omezení týkající se aplikací: Některé hodinky, zejména ty se zastaralým nebo specializovaným operačním systémem, mohou mít omezení pro instalaci aplikací. Pokud vaše hodinky mají nějaká omezení týkající se instalace aplikací, podívejte se do uživatelské příručky nebo na webové stránky výrobce. 4. Připojení: Zkontrolujte, zda je mezi hodinkami a smartphonem správně nastavena technologie Bluetooth nebo Wi-Fi. Pokud je vaše internetové připojení nestabilní, můžete mít problémy se stahováním nebo instalací programů. 5. Aktualizace softwaru: Zkontrolujte, zda je operační systém hodinek aktuální. Problémy s kompatibilitou s konkrétními programy mohou občas způsobit zastaralé verze softwaru. Vyhledejte všechny dostupné aktualizace a v případě potřeby je nainstalujte.

Pokud jste vyzkoušeli tyto pokyny a stále máte problémy s instalací aplikací do hodinek, může být užitečné kontaktovat oficiální kanály podpory společnosti, která hodinky vyrobila.