Jak změnit uspořádání štítků v Gmailu

Jak nastavit pravidla v Gmailu?
Vytvoření pravidel pro filtrování e-mailů

  1. Otevřete Gmail.
  2. Ve vyhledávacím poli nahoře klikněte na Zobrazit možnosti .
  3. Zadejte kritéria vyhledávání. …
  4. V dolní části vyhledávacího okna klikněte na Vytvořit filtr.
  5. Vyberte akce, které má filtr dělat.
  6. Klikněte na Vytvořit filtr.
Další informace najdete na support.google.com

Jednou z nejpoužívanějších e-mailových služeb je Gmail, který je známý pro své jednoduché uživatelské rozhraní a robustní organizační nástroje. Štítky služby Gmail mají zásadní význam, protože umožňují užitečně třídit a organizovat e-maily. Abyste lépe vyhověli svým potřebám, můžete zjistit, že s rozšiřující se sbírkou e-mailů potřebujete štítky měnit. Organizací štítků, složek a složek doručené pošty se bude zabývat tento článek spolu s informacemi o tom, jak změnit uspořádání štítků v aplikaci Gmail.

1. Pokyny pro změnu uspořádání štítků ve službě Gmail:

V aplikaci Gmail je přesouvání štítků jednoduché. Chcete-li uspořádat štítky, postupujte podle následujících pokynů:

V prvním kroku otevřete službu Gmail a přihlaste se ke svému účtu.

Krok 2: V levé části obrazovky najděte část „Štítky“. Krok 3: Přetáhněte ukazatel myši na štítek, který chcete změnit. Vedle něj se zobrazí ikona tří teček. Krok 4: Klikněte na ikonu a přetažením přesuňte štítek na správné místo v seznamu. Krok 5: Po přetažení štítku na nové místo pusťte tlačítko myši.

Štítky můžete lépe uspořádat tak, že je přeskládáte a upřednostníte klíčové štítky, dáte k sobě štítky, které spolu souvisejí, nebo dokonce vytvoříte hierarchii štítků.

2. Uspořádání štítků v aplikaci Gmail:

Pokud často používáte mobilní aplikaci Gmail, můžete změnit pořadí štítků v chytrém telefonu nebo tabletu. Postup je následující:

V prvním kroku otevřete aplikaci Gmail a přihlaste se ke svému účtu.

V levém horním rohu obrazovky klepněte na symbol nabídky (tři vodorovné čáry). 3. Přejděte dolů a vyberte možnost „Nastavení“. 4. Krok: Klepněte na e-mail přidružený k vašemu účtu.

Poté v části „Štítky“ vyberte možnost „Spravovat štítky“.

Krok 6: Klepněte na štítek, který chcete přesunout, podržte jej na místě a poté jej přetáhněte na nové místo. Krok 7: Pusťte prst, aby štítek spadl na nové místo.

3. Pokyny pro přesouvání složek v aplikaci Gmail: Štítky slouží v aplikaci Gmail jako složky pro organizaci e-mailů. Tyto kroky je třeba dodržet, pokud chcete přesunout e-mail z jedné složky (štítku) do jiné:

V prvním kroku otevřete službu Gmail a přihlaste se ke svému účtu.

Najděte e-mail, který chcete přesunout, a zaškrtněte políčko vedle něj v kroku 2.

Krok 3: V horní části obrazovky vyberte tlačítko „Štítky“.

Krok 4: Vyberte štítek, do kterého chcete e-mail přesunout, zaškrtnutím políčka vedle něj. V kroku 5 zrušte zaškrtnutí políčka vedle štítku, ze kterého chcete e-mail odstranit.

Krok 6: Chcete-li změny uložit, klikněte na tlačítko „Použít“. Přesouvání e-mailů mezi složkami (štítky) vám pomůže udržet pořádek ve složce doručené pošty a usnadní vyhledávání konkrétních e-mailů.

4. Jak odstranit štítky ze služby Gmail:

Časem jste mohli nashromáždit mnoho štítků, které již nejsou použitelné nebo důležité. Chcete-li štítky v Gmailu uspořádat, proveďte následující akce:

Nejprve otevřete službu Gmail a přihlaste se ke svému účtu. Krok 2: V levé části obrazovky vyhledejte oblast „Štítky“.

Krok 3: Dole na stránce vyberte možnost „Spravovat štítky“. Krok 4: Vyhledejte štítek, kterého se chcete zbavit, a v zobrazené nabídce vyberte možnost „Odstranit“.

Krok 5: Klepnutím na tlačítko „Odstranit“ ve vyskakovacím okně potvrďte odstranění štítku. Uspořádáním štítků si můžete znepřehlednit rozhraní služby Gmail a zjednodušit práci s e-maily.

5. Pokyny pro uspořádání složek doručené pošty Gmail: Příchozí e-maily v aplikaci Gmail lze pomocí filtrů automaticky třídit do jednotlivých složek (štítků). Postup nastavení filtrů je následující:

V prvním kroku otevřete službu Gmail a přihlaste se ke svému účtu. Krok 2: Kliknutím na symbol ozubeného kola v pravém horním rohu obrazovky vyberte z rozevírací nabídky položku „Nastavení“. Ve třetím kroku přejděte na kartu „Filtry a blokované adresy“.

Čtvrtý krok: Vyberte možnost „Vytvořit nový filtr“.

Pátý krok: Stanovte požadavky na filtr, například konkrétní odesílatele, fráze nebo předměty. Chcete-li pokračovat, vyberte v šestém kroku možnost „Vytvořit filtr“.

Sedmý krok: Rozhodněte, jakou akci, například připojení štítku nebo přesunutí e-mailu do složky, má Gmail provést u všech odpovídajících e-mailů. Chcete-li nastavení filtru uložit, vyberte v osmém kroku možnost „Vytvořit filtr“. Složky doručené pošty Gmail lze uspořádat pomocí filtrů, abyste měli jistotu, že kritické e-maily budou automaticky seskupeny a snadno nalezeny.

Nakonec je úprava štítků v aplikaci Gmail jednoduchým krokem, který může výrazně zlepšit organizaci e-mailů. Můžete rychle přesouvat štítky, odstraňovat nepoužívané, přenášet e-maily mezi složkami a přidávat filtry, abyste správně uspořádali složky doručené pošty Gmail, ať už používáte webové rozhraní nebo mobilní aplikaci. Pomocí těchto nástrojů si můžete zjednodušit správu e-mailů a rychle vyhledat důležité zprávy.

FAQ
Jak přesunout složky v aplikaci Gmail?

Podle těchto pokynů můžete přesouvat složky (štítky) v aplikaci Gmail: 1. Otevřete aplikaci Gmail a v levém postranním panelu vyhledejte složku (štítek), kterou chcete přesunout. 2. Složku, kterou chcete přemístit, vyberte kliknutím a podržením a poté ji přetáhněte na zvolené místo postranního panelu. Při přesouvání složky uvidíte, že ostatní složky se automaticky přemístí tak, aby pro ni v novém umístění udělaly místo. 4. Po umístění složky na požadované místo pusťte tlačítko myši, aby složka zapadla na své místo.

Podle těchto pokynů můžete rychle změnit uspořádání štítků (složek) v aplikaci Gmail podle svého vkusu a organizačních požadavků.

Jak přesouvat e-mailové složky?

Při přesouvání složek e-mailů v aplikaci Gmail je třeba postupovat podle níže uvedených kroků: Spusťte webový prohlížeč, otevřete službu Gmail a přihlaste se ke svému účtu. 2. Seznam štítků nebo složek naleznete v levé části rozhraní služby Gmail. Vyhledejte složku, kterou chcete přesunout. 3. Chcete-li složku přemístit, klikněte na ni a podržte ji a zároveň ji přetáhněte nahoru nebo dolů v seznamu na požadované místo. Při přetahování složky se může zobrazit modrá čára, která ukazuje, kam složka po uvolnění dopadne.

4. Chcete-li složku přenést, jednoduše ji uvolněte na příslušném místě.

Složky elektronické pošty v aplikaci Gmail můžete rychle přeorganizovat a přemístit tak, aby vyhovovaly vašim preferencím v oblasti dostupnosti a organizace.