Jak zkopírovat PDF do Wordu. Řešení běžných problémů a zachování formátování

Jak vložit odkaz na PDF do Wordu?
Otevřete PDF, který obsahuje přiložený soubor PDF. Přejděte do místa, kde chcete vytvořit odkaz. Pokud je umístění v příloze souboru, vyberte na panelu Upravit možnost Soubor příloh a přidejte přiložený soubor. Vyberte možnost Upravit > Odkaz > Přidat nebo upravit odkaz a vyberte oblast pro odkaz.
Další informace najdete na helpx.adobe.com

Protože formát PDF (Portable Document Format) zachovává původní formátování v různých systémech a zařízeních, je často používán pro sdílení a distribuci dokumentů. Mnoho uživatelů však naráží na problémy, když se snaží upravit nebo zkopírovat materiál z PDF do dokumentu aplikace Word. V tomto článku probereme typické problémy a nabídneme řešení pro přenos PDF do Wordu bez ztráty formátování.

Proč nemohu zkopírovat text z PDF a vložit jej do Wordu?

Hlavní příčinou nemožnosti kopírovat a vkládat přímo z PDF do Wordu je samotný formát PDF. Text obsažený v souborech PDF je obvykle vnímán spíše jako grafický prvek než jako upravitelný text, protože se v podstatě jedná o obrázky dokumentů. Výsledkem je, že pokud se pokusíte zkopírovat a vložit text z PDF do dokumentu aplikace Word, výsledkem mohou být zkomolené nebo podivné znaky. Proč je tak obtížné vložit PDF do Wordu?

Dalším častým problémem je nemožnost okamžitého vložení souboru PDF do dokumentu aplikace Word. Na rozdíl od jiných typů souborů, jako jsou fotografie nebo grafy, soubory PDF nelze ve Wordu přidávat jako objekty. Přesto existují alternativní přístupy, jak dosáhnout požadovaného výsledku.

Lze kopírovat a vkládat text z PDF souboru?

Existují řešení, která můžete použít k extrakci obsahu z PDF a jeho přesunutí do dokumentu aplikace Word, i když přímé kopírování a vkládání z PDF do aplikace Word nemusí fungovat dokonale.

Pro začátek použijte nástroj „Výběr“: Pomocí nástroje „Select Tool“, který je k dispozici ve většině prohlížečů PDF, včetně Adobe Acrobat Reader, můžete zvýraznit a zkopírovat text z PDF. Stačí otevřít PDF, kliknutím vybrat příslušný text a poté vybrat možnost „Kopírovat“. Zkopírovaný text by se pak měl vložit do dokumentu aplikace Word. Tento přístup zajišťuje, že obsah lze ve Wordu upravovat, i když původní rozvržení nemusí být zachováno.

2. Převeďte soubor PDF do aplikace Word: Jednou z účinných technik, jak zachovat původní formátování, je převést celý soubor PDF do dokumentu aplikace Word. Mnoho webových zdrojů a softwarových programů, včetně Adobe Acrobat Pro, nabízí možnost převodu PDF do Wordu. Převod souboru PDF je stejně snadný jako jeho nahrání, výběr vhodného výstupního formátu (obvykle.doc nebo.docx) a kliknutí na tlačítko převést. Po převodu můžete materiál rychle zkopírovat a vložit při zachování formátování do jiného dokumentu aplikace Word.

Lze zkopírovat text ze souboru PDF a vložit jej do aplikace Word při zachování formátování?

Při kopírování a vkládání z PDF do Wordu se zachováním formátování se můžete držet níže uvedených metod:

1. Spusťte aplikaci Adobe Acrobat Reader nebo jinou čtečku PDF a otevřete soubor PDF.

2. Označte a zkopírujte příslušný text z PDF pomocí nástroje „Výběr“. 3. Spusťte nový nebo aktuální dokument aplikace Word. 4. Zkontrolujte, zda formátování dokumentu Word odpovídá původnímu souboru PDF. Například změňte rozložení stránek ve Wordu, pokud má PDF dokument mnoho sloupců. Zkopírujte informace a poté je vložte do dokumentu aplikace Word. Většina původního formátování textu, včetně stylů písma, velikostí a základních prvků rozvržení, by měla být zachována.

Je však nutné mít na paměti, že při kopírování a vkládání z PDF nemusí být zachováno složité rozvržení stránky, pokročilá grafika nebo složité formátování tabulek. Za takových okolností může být nezbytné formátování ve Wordu ručně obnovit nebo použít převodník PDF do Wordu.

Závěrem lze říci, že vzhledem k vnitřním vlastnostem formátu PDF může být převod materiálu z PDF do Wordu obtížný. Alternativní techniky, včetně použití „nástroje pro výběr“ nebo převodu celého PDF do dokumentu Word, mohou pomoci tyto nevýhody překonat, i když přímé kopírování a vkládání nemusí vždy fungovat dokonale. Pomocí uvedených metod můžete úspěšně kopírovat a vkládat materiál z PDF do Wordu při zachování formátování v maximální možné míře.

FAQ
Proč nemohu upravovat PDF ve Wordu?

Přímá úprava PDF ve Wordu nemusí být možná z několika důvodů: 1. Formát souboru: Word (Microsoft Word) a PDF (Portable Document Format) jsou dva odlišné formáty souborů, z nichž každý má své jedinečné vlastnosti a struktury. Je náročné přímo upravovat obsah ve Wordu, protože soubory PDF jsou navrženy tak, aby zachovávaly formátování dokumentu.

2. PDF jako obrázky: Některé soubory PDF ve skutečnosti neobsahují upravitelný text, ale jsou to vlastně obrázky textu. Za těchto okolností nemusí být Word schopen text rozpoznat a povolit jeho změnu.

3. Bezpečnostní omezení: Soubory PDF mohou mít bezpečnostní parametry, které zakazují změny. Bez odstranění případných omezení, jako je ochrana heslem nebo omezení kopírování obsahu, nebudete moci PDF ve Wordu upravovat.

4. Sofistikované formátování: Tabulky, obrázky a speciální písma patří mezi složité formátovací prvky, které se často vyskytují v souborech PDF, ale nemusí být ve Wordu plně podporovány. Z tohoto důvodu může být náročné změnit nebo upravit informace při kopírování souboru PDF do aplikace Word, protože formátování nemusí být přesně zachováno.

Abyste tato omezení překonali, můžete se pokusit převést PDF do formátu Word pomocí specializovaného softwaru nebo internetových převodníků. To by vám dalo nejlepší šanci upravovat převedený dokument Wordu při zachování původního formátování.

Jak otevřu PDF ve Wordu?

Pro otevření PDF ve Wordu můžete postupovat následovně: V kroku 1 spusťte v počítači aplikaci Microsoft Word. 2. V levém horním rohu okna aplikace Word klikněte na kartu „Soubor“. 3. V rozevírací nabídce vyberte možnost „Otevřít“. 4. Pomocí okna průzkumníka souborů, které se zobrazí, vyhledejte umístění, kde je soubor PDF uložen. 5. Změňte filtr typu souboru tak, aby se zobrazovaly soubory PDF, a to tak, že z rozevírací nabídky vedle položek „Soubory typu“ nebo „Všechny dokumenty Word“ vyberete položku „PDF“. 6. Po výběru souboru PDF, který chcete zobrazit, klikněte na možnost „Otevřít“. Je možné, že se otevře dialogové okno a vyzve vás k výběru možnosti „OK“, „Zrušit“ nebo „Převést“. Pokud je zde možnost převést soubor PDF na dokument Word, který lze upravovat, vyberte možnost „Převést“. Pokud tak učiníte, budete moci upravovat obsah při zachování formátování. Soubor PDF bude následně otevřen programem Word a převeden na upravitelnou verzi. V závislosti na velikosti souboru PDF může postup převodu chvíli trvat.

Po otevření souboru PDF v aplikaci Word můžete provést potřebné změny, soubor uložit jako dokument aplikace Word nebo jej v případě potřeby exportovat zpět do formátu PDF.