Jak dlouho vydrží Galaxy S8 pod vodou. Bližší pohled na voděodolnost Samsungu

Co je voděodolnost IP68?
IP68 je už velmi spolehlivá hodnota Stupeň krytí IP68 vám umožní i delší potopení s telefonem do hloubky větší než 1 metr (zde si to ale vždy pro jistotu ověřte u výrobce daného zařízení). Samozřejmostí je ochrana proti vniknutí prachu a nebezpečnému dotyku všeho druhu i proti stříkající vodě.
Další informace najdete na www.alza.cz

Debut Samsungu Galaxy S8 v roce 2017 přinesl do odvětví chytrých telefonů nový standard voděodolnosti. Tento vlajkový produkt má klasifikaci IP68, což znamená, že snese krátkodobé ponoření do vody. Přesto je třeba si uvědomit omezení a bezpečnostní opatření související s jeho voděodolností.

Odolá Samsung S8 vodě?

Galaxy S8 není zcela vodotěsný, ale je voděodolný. Díky klasifikaci IP68 vydrží ponoření do sladké vody po dobu až 30 minut v hloubce až 1,5 metru. Díky tomu vydrží nechtěné polití, postříkání a dokonce i rychlé ponoření do bazénu. Záměrné vystavení zařízení vodě na delší dobu nebo v jiných podmínkách než ve sladké vodě se nedoporučuje.

Umožňuje fotoaparát S8 fotografovat pod vodou?

Přestože je Galaxy S8 voděodolný, není určen k fotografování pod vodou. Společnost Samsung neslibuje, jak dobře bude výrobek fungovat pod vodou, a jeho používání by mohlo způsobit nenapravitelné škody. Mokrý dotykový displej navíc může přestat reagovat, takže ovládání fotoaparátu nebo procházení aplikací pod vodou může být náročné.

Úroveň voděodolnosti modelu S8 Active.

Ve srovnání s běžným modelem se odolný Galaxy S8 Active může pochlubit zvýšenou odolností proti vodě. Stejně jako model S8 má klasifikaci IP68 a odolá ponoření do sladké vody po dobu až 30 minut v hloubce až 1,5 metru. S8 Active je odolnější vůči náročnějším podmínkám, protože splňuje i vojenské standardy odolnosti. Je vyroben tak, aby vydržel zátěž, vibrace, extrémně vysoké nebo nízké teploty, a dokonce i ponoření do slané vody.

Jak dostanu telefon S8 z vody?

Pokud se telefon Galaxy S8 nechtěně dostane do kontaktu s vodou, měli byste podniknout několik kroků, abyste snížili pravděpodobnost poškození. Nejprve zařízení okamžitě vyjměte z vody a poté jej vypněte. Pokud je přístroj mokrý, nepokoušejte se jej nabíjet ani používat. Jemným osušením zařízení měkkým hadříkem nebo ručníkem se ujistěte, že v nabíjecím portu telefonu, konektoru pro sluchátka nebo jiných otvorech nezůstala žádná voda. Fén nebo třesení telefonem může způsobit vniknutí vody do vnitřních součástí; vyvarujte se těchto činností.

Po vysušení zkuste zařízení znovu zapnout. Pokud se telefon nechce zapnout nebo se chová podivně, doporučujeme kontaktovat zákaznickou péči společnosti Samsung nebo zajít do autorizovaného servisního střediska pro další pomoc. Je důležité jednat rychle a přijmout opatření k ochraně zařízení, protože na poškození vodou se nemusí vztahovat záruka.

Samsung Galaxy S8 vydrží náhodné polití a krátké ponoření do sladké vody díky pozoruhodné úrovni voděodolnosti. Není však určen k fotografování pod vodou a dlouhodobé ponoření do vody nebo používání v jiném než sladkovodním prostředí může zařízení poškodit. Pokud zařízení S8 neúmyslně ponoříte do vody, postupujte podle pokynů k jeho vysušení a v případě potřeby vyhledejte odbornou pomoc. Vždy mějte na paměti, že pokud jde o elektronická zařízení, je vždy lepší prevence než oprava.

FAQ
Co se stane, když mi zařízení Samsung S8 spadne do vody?

Pokud vám telefon Samsung Galaxy S8 nechtěně spadne do vody, můžete být do jisté míry v klidu, protože je vyroben tak, aby byl voděodolný. Díky klasifikaci IP68 vydrží Galaxy S8 ponořený do vody až 30 minut v hloubce 1,5 metru.

Je důležité si uvědomit, že voděodolnost je něco jiného než vodotěsnost. Přestože Galaxy S8 vydrží krátké náhodné ponoření do vody, dlouhodobé ponoření nebo vystavení vodě se nedoporučuje.

První věc, kterou byste měli udělat, pokud telefon Galaxy S8 spadne do vody, je okamžitě jej z vody vyndat. K osušení vnější strany použijte jemný hadřík nebo ručník. S telefonem by se nemělo třást ani na něj foukat, protože by to mohlo způsobit vniknutí většího množství vody do telefonu.

Abyste předešli případnému zkratu, doporučujeme před zapnutím nebo nabíjením telefonu počkat, až bude zcela suchý. Místo toho, pokud je to možné, opatrně vyjměte paměťovou kartu, kartu SIM a další vyjímatelné součásti. Poté přístroj uložte na teplé a suché místo alespoň na 24 hodin, aby vyschl na vzduchu.

Po vysušení můžete telefon opět složit a pokusit se jej zapnout. Pokud byl telefon Galaxy S8 pouze krátce ponořen do vody, pokud nebyla ovlivněna odolnost proti vodě, měl by obvykle stále účinně fungovat.

Je důležité mít na paměti, že poškození vodou není vždy zřejmé hned a neexistuje žádná jistota, že telefon bude i po vystavení vodě normálně fungovat. Doporučujeme kontaktovat společnost Samsung nebo renomovanou opravárenskou agenturu, pokud máte jakékoli problémy nebo pokud telefon po vysušení stále funguje nesprávně.

Jak dlouho vydrží telefon Samsung ve vodě?

Jak dlouho vydrží Galaxy S8 pod vodou? uvádí. Podle článku „A Closer Look at Samsung’s Water Resistance“ má telefon Samsung Galaxy S8 stupeň voděodolnosti IP68. To znamená, že vydrží maximálně 30 minut ponořený ve vodě do hloubky 1,5 metru. Voděodolnost se však může časem zhoršit v důsledku opotřebení, proto se doporučuje zabránit delšímu kontaktu s vodou a před ponořením zařízení se ujistit, že jsou všechny porty a kryty zcela utěsněné.