Jak najít sluchátka AirPods. Komplexní průvodce

How do I find my AirPods?
Find your AirPods nearby If you have AirPods Pro (2nd generation), you can find the precise location of each of your AirPods and the charging case. Open the Find My app on an iPhone or iPad that you previously paired with your AirPods. Tap Devices, tap the name of your AirPods, then tap Find.
Další informace najdete na support.apple.com

AirPods jsou mezi zákazníky Apple oblíbeným příslušenstvím, protože nabízejí bezdrátový a praktický poslech. Mohou se však ztratit nebo ztratit stejně snadno jako jakýkoli jiný drobný předmět. Zde je podrobný výklad o tom, jak najít ztracená sluchátka AirPods, včetně toho, co dělat, když jsou offline a mrtvá, jak daleko je lze vystopovat, jak zjistit, zda byla odcizena, a zda váš iPhone dokáže najít mrtvá sluchátka AirPods.

1. Využití funkce Najít můj iPhone: První a nejjednodušší způsob, jak najít sluchátka AirPods, je použití funkce Najít můj iPhone v zařízení Apple. Uděláte to následovně: Otevřete aplikaci Najít můj iPhone na iPadu nebo iPhonu nebo přejděte na stránku iCloud.com a přihlaste se pomocí svého Apple ID.

– V seznamu zařízení připojených k vašemu účtu vyberte sluchátka AirPods klepnutím na kartu „Zařízení“. Poloha vašich sluchátek AirPods se zobrazí na mapě, pokud jsou v dosahu Bluetooth některého z vašich zařízení Apple. Aplikace pak umožní přehrát zvuk na vašich AirPods, který vám pomůže je najít.

2. Sledování neaktivních a mrtvých AirPods: Pokud jsou AirPods offline nebo mají vybitou baterii, nebudete je moci pomocí funkce Najít můj iPhone v reálném čase vyhledat. Poslední známou polohu vašich AirPods v době, kdy byly připojeny k vašemu zařízení, však funkce Find My iPhone zaznamená. To může být stále užitečné pro jejich dohledání a sledování vašich akcí.

3. Dosah sledování AirPods je stejně jako u jiných Bluetooth gadgetů omezený. Na otevřeném prostranství může aplikace Find My iPhone sledovat AirPods do vzdálenosti asi 100-150 stop (30-45 metrů). V závislosti na překážkách, jako jsou zdi nebo jiné věci, které mohou rušit signál Bluetooth, se však tento dosah může výrazně snížit.

4. Příznaky krádeže zařízení AirPod: Pokud se domníváte, že vaše sluchátka AirPods byla ukradena, existuje několik příznaků, které mohou vaše podezření potvrdit:

– Zkontrolujte v aplikaci Najít můj iPhone, zda se poloha vašich AirPods náhle nezměnila. Pokud začnou opouštět vaše typická místa, může to být známkou krádeže. Pokud byla vaše sluchátka AirPods odpojena od smartphonu Apple a v aplikaci Najít můj iPhone už nejsou k dispozici, mohla být odpojena a odcizena někým jiným.

Může iPhone najít pár mrtvých AirPods? Pokud jsou sluchátka AirPods vybitá a vybitá, iPhone je bohužel pomocí funkce Najít můj iPhone nenajde. Je důležité mít na paměti, že pokud jsou vaše sluchátka AirPods poblíž a vy otevřete pouzdro vedle iPhonu, na telefonu se zobrazí vyskakovací okno s informací, kolik baterie v AirPods ještě zbývá.

Na závěr: Ztráta nebo ztráta sluchátek AirPods může být nepříjemná, ale pomocí aplikace Najít můj iPhone a několika bezpečnostních opatření můžete zvýšit své šance na jejich znovuzískání. Nezapomeňte AirPods pravidelně nabíjet, připojovat je k zařízením Apple a případnou krádež nahlásit příslušným úřadům.

FAQ
Mají AirPods v sobě GPS?

Ne, sluchátka AirPods nemají integrovaný systém GPS. K určení polohy používají GPS v připojeném zařízení, jako je iPhone. Pokud sluchátka AirPods ztratíte, můžete je najít na mapě pomocí aplikace „Najít moje“ v iPhonu nebo na webu iCloud.com, nicméně to vychází z poslední polohy, kde se nacházela, když byla připojena k vašemu zařízení.

Můžete sledovat AirPods podle sériového čísla?

Odpověď zní, že sluchátka AirPods můžete sledovat pomocí jejich sériového čísla. Ke sledování každé sady AirPods lze použít individuální sériové číslo. Tuto funkci však můžete použít pouze v případě, že jste již v zařízení Apple nakonfigurovali aplikaci Find My a povolili funkci Find My network. Pomocí aplikace Find My můžete na mapě zobrazit, kde se vaše sluchátka AirPods nacházejí, přehrát zvuk, který vám je pomůže najít, nebo spustit režim Ztráta a zabezpečit data v iPhonu. Mějte na paměti, že funkce sledování AirPods závisí na zařízení se spuštěnou aplikací Find My a na aktivním připojení k internetu.

Budou AirPods přehrávat zvuk, když jsou mrtvé?

Ne, mrtvý pár AirPods nebude přehrávat žádnou hudbu. Sluchátka AirPods nedokážou přehrát žádná oznámení ani vydat žádný zvuk, když je jejich baterie příliš slabá.

Co se stane, když AirPods někdo ukradne?

V případě krádeže sluchátek AirPods můžete udělat několik věcí: K vypátrání místa, kde se ztracená sluchátka AirPods nacházejí, lze použít funkci „Najít moje“, pokud je v iPhonu nebo iPadu povolena.

1. Zapněte funkci „Najít moje“. To vám umožní zjistit, zda se nacházejí poblíž, nebo zda byly přemístěny.

2. Podejte policejní zprávu a oznamte krádež místním orgánům činným v trestním řízení. Poskytněte jim všechny požadované informace, včetně jedinečných identifikátorů vašich sluchátek AirPods a data, času a místa krádeže. Deaktivujte odcizená sluchátka AirPods: V aplikaci Najít moje můžete tento postup provést, pokud nemůžete sluchátka AirPods najít pomocí aplikace Najít moje nebo se domníváte, že mohla být odcizena: Vyberte sluchátka AirPods v oblasti „Zařízení“ v aplikaci Najít moje a poté v rozevírací nabídce vyberte možnost „Odstranit toto zařízení“. Zloděj díky tomu nebude moci používat vaše sluchátka AirPods se svými vlastními zařízeními. 4. Změna hesla k Apple ID: Doporučujeme, abyste si heslo ihned změnili a zabránili tak zloději získat přístup k vašemu Apple ID. Díky tomu nebude moci váš účet použít k propojení ukradených AirPods s jinými zařízeními. 5. Vezměte v úvahu zavolání na podporu společnosti Apple: Pokud potřebujete další pomoc, obraťte se na podporu společnosti Apple. Pokud mají přístup k internetu, možná vám budou schopni poradit, navrhnout možnosti výměny nebo pomoci při hledání ztracených AirPods.

Připomeňme, že základem je prevence. Abyste snížili možnost krádeže, je rozumné uložit sluchátka AirPods na bezpečné místo a při jejich používání na veřejnosti dbát zvýšené opatrnosti.