Jak používat HomePod. Průvodce chytrým reproduktorem od Applu

Co všechno umí HomePod?
Bezdrátový reproduktor Apple HomePod přehrává hudbu ze služby Apple Music. Díky integrované WiFi podporuje také systém AirPlay 2. Pokud do jedné místnosti přidáte další Apple HomePod, dokáže se s druhým reproduktorem propojit a nastavit tak, aby byl zvuk v prostoru rovnoměrný.
Další informace najdete na www.alza.cz

Chytrý reproduktor HomePod od Applu kombinuje vestavěnou virtuální asistentku Siri s vysoce kvalitním zvukem. Nabízí řadu funkcí a možností, které mohou zlepšit váš hudební požitek a pomoci vám při správě chytrých domácích přístrojů. V tomto článku prozkoumáme různá využití HomePodu a odpovíme na některé často kladené otázky.

Jak HomePod funguje a co to je? Společnost Apple vytvořila bezdrátový reproduktor známý jako HomePod. Má elegantní válcovitý tvar a látkový síťový potah s různými barevnými variantami. Jeho vnitřek je vybaven řadou reproduktorů a několika mikrofony, díky čemuž nabízí pohlcující zvuk a reaguje na mluvené příkazy. Hudbu, podcasty a další obsah můžete s HomePodem snadno streamovat pomocí produktů Apple, jako je iPhone, iPad a Mac. Jak mohu HomePod připojit k reproduktoru Bluetooth? Výchozí funkcí reproduktoru HomePod je spolupráce výhradně s ekosystémem společnosti Apple a využití technologie AirPlay k bezdrátovému vysílání zvuku ze zařízení Apple. Apple však s vydáním iOS 13.2 představil aktualizaci, která umožňuje používat HomePod jako reproduktor Bluetooth. Stačí na zařízení zapnout Bluetooth a přejít do nastavení Bluetooth, abyste toho dosáhli. HomePod se zobrazí jako dostupné zařízení a můžete se k němu připojit stejným způsobem jako k jakémukoli jinému reproduktoru Bluetooth. Pomocí této možnosti lze nyní HomePod používat i se zařízeními, která nejsou od společnosti Apple. Jak k zařízení HomePod něco připojím? HomePod je kromě reproduktoru také rozbočovač pro správu vašich chytrých domácích zařízení. Pomocí aplikace Domácnost v iPhonu můžete HomePod propojit s dalšími chytrými zařízeními, jako jsou chytrá světla, termostaty a dveřní zámky. Díky tomu může Siri v zařízení HomePod přijímat hlasové příkazy pro ovládání těchto zařízení. Řekněte například „Hey Siri“, „vypni světla“ nebo „Hey Siri, nastav teplotu na 72 stupňů“. Používání HomePodu jako centrálního příkazového místa usnadňuje správu ekosystému chytré domácnosti.

Vyžaduje HomePod, abyste řekli „Hey Siri“? Ano, pro aktivaci Siri musíte na zařízení HomePod říci „Hey Siri“ a následně svůj pokyn. HomePod bude poslouchat a reagovat pouze tehdy, když to budete chtít pomocí tohoto slova probuzení. Mikrofony zařízení HomePod zachytí váš hlas, když řeknete „Hey Siri“, a odešlou jej Siri k analýze. Poté můžete Siri požádat, aby přehrávala hudbu, odpovídala na dotazy, zapisovala poznámky, spravovala chytrá zařízení a podobně. Je důležité poznamenat, že HomePod je vybaven funkcí nazvanou „Rozpoznávání hlasu“, která dokáže identifikovat různé hlasy ve vaší domácnosti a přistupovat k uživatelským nastavením a zároveň přizpůsobovat odpovědi.

Závěrem lze říci, že HomePod je chytrý reproduktor se spoustou funkcí, který poskytuje vynikající kvalitu hudby a snadné propojení s produkty Apple. Funguje jako reproduktor Bluetooth, rozbočovač pro správu chytrých domácích zařízení a hands-free asistent Siri. HomePod je multifunkční gadget, který může zlepšit váš každodenní život, ať už chcete poslouchat oblíbenou hudbu, nebo spravovat svou chytrou domácnost. Chcete-li objevit nesčetné možnosti, které HomePod nabízí, nastavte jej, řekněte „Hey Siri“ a pak tak učiňte.

FAQ
Umí HomePod přehrávat Spotify?

HomePod umí přehrávat Spotify, ano. Spotify můžete na HomePodu streamovat pomocí AirPlay i přesto, že je primárně vytvořen pro spolupráci s Apple Music. V zařízení se systémem iOS otevřete aplikaci Spotify, vyberte skladbu nebo seznam skladeb, které chcete poslouchat, stiskněte ikonu AirPlay a poté vyberte svůj HomePod ze seznamu dostupných přehrávacích zařízení. Tímto postupem můžete chytrý reproduktor Apple používat k poslechu svých oblíbených skladeb ze služby Spotify.

Můžete HomePod používat jako externí reproduktor?

HomePod lze použít jako externí reproduktor, ano. Kromě toho, že je HomePod inteligentní, je vyroben tak, aby produkoval vynikající zvuk. Pomocí AirPlay můžete propojit svůj iPhone nebo iPad s HomePodem a vysílat hudbu nebo jiné zvukové soubory přímo do reproduktoru. Díky svým schopnostem můžete HomePod používat jako samostatný reproduktor pro všechny své zvukové potřeby.

Může se k HomePodu připojit jakýkoli telefon?

Ne, ne každý telefon může používat HomePod. HomePod je vyroben speciálně pro fungování s produkty Apple, včetně iPhonů, iPadů a iPodů touch. K těmto zařízením se připojuje a streamuje zvuk do reproduktoru pomocí technologie AirPlay. V důsledku toho nebudete moci k reproduktoru HomePod přímo připojit telefon se systémem Android nebo jiný telefon, který není od společnosti Apple.