Automatické mazání nevyžádané pošty. Průvodce zefektivněním vaší e-mailové schránky

Jak se zbavit nevyžádané pošty?
Nejednodušším řešením pro blokaci doručování zpráv z konkrétních e-mailových adres je funkce Blokované adresy. Naleznete ji v e-mailové schráne v části Nastavení > Spam. Do seznamu blokovaných kontaktů se přidá každý odesílatel, jehož zprávu přesunete do složky Spam (ať už přes Označit jako spam nebo funkcí Přesunout).
Další informace najdete na napoveda.seznam.cz

Nevyžádané e-maily a nevyžádaná pošta mohou být opravdu nepříjemné, protože zahlcují vaši schránku a ztěžují identifikaci důležitých sdělení. Naštěstí existují techniky, jak se těchto nepotřebných e-mailů automaticky zbavit a zachovat čistotu doručené pošty. Tento článek se zabývá funkcemi automatického odstraňování nevyžádané pošty v různých e-mailových klientech a zařízeních.

Odstraňuje Apple Mail nevyžádanou poštu sám?

Ano, Apple Mail má funkci, která umožňuje automatické filtrování a odstraňování nežádoucí pošty. Otevřete aplikaci Mail v počítači Mac a v horní nabídce vyberte možnost „Předvolby“, abyste tuto možnost aktivovali. V okně Předvolby vyberte kartu „Nevyžádaná pošta“. Zde máte možnost „Povolit filtrování nevyžádané pošty“. Chcete-li proces filtrování dále přizpůsobit, můžete také změnit úroveň citlivosti. Je-li tato funkce povolena, Apple Mail rozpoznanou nevyžádanou poštu rychle přesune do složky s odpadky přístupné z postranního panelu.

Jak se mohu trvale zbavit nevyžádané pošty?

Nejúčinnějším způsobem, jak trvale odstranit nevyžádanou poštu, je kombinace vestavěných nástrojů filtrování e-mailového klienta s dalšími kroky. Před čímkoli dalším dbejte na to, abyste všechny nevyžádané nebo nevyžádané e-maily označili jako „Nevyžádaná pošta“ nebo „Spam“ pomocí možností, které nabízí váš e-mailový software. Tímto postupem můžete naučit spamový filtr e-mailového klienta, aby podobné zprávy v budoucnu automaticky rozpoznával a filtroval. V e-mailovém softwaru můžete také nastavit pravidla nebo filtry pro automatické mazání zpráv od určitých odesílatelů nebo zpráv obsahujících určité fráze. Tímto způsobem můžete upravit postup filtrování podle svého vkusu a snížit možnost, že zásadní e-maily budou nesprávně klasifikovány jako spam. Jak lze v aplikaci Outlook nastavit automatické odstraňování spamu a jiných nežádoucích e-mailů?

V aplikaci Outlook je k dispozici několik nástrojů pro automatické vyřazování spamu nebo nežádoucích e-mailů. Nejprve přejděte na kartu „Domů“ a výběrem rozbalovací nabídky „Nevyžádaná pošta“ zapněte vestavěný filtr nevyžádané pošty. Vyberte možnost „Možnosti nevyžádané pošty“ a poté se rozhodněte, jakou úroveň prověřování požadujete. Můžete také nastavit pravidlo pro automatické mazání nevyžádaných e-mailů. To provedete tak, že na panelu nabídek vyberete položku „Soubor“, poté „Správa pravidel a upozornění“ a přidáte nové pravidlo. Nastavte akci na „Odstranit“ a zadejte kritéria pro identifikaci nevyžádaných e-mailů, například konkrétní klíčová slova nebo odesílatele. Všechny e-maily, které odpovídají zadaným kritériím, Outlook po vytvoření pravidla automaticky odstraní. Zbavuje se iPhone nevyžádané pošty?

Ano, nevyžádanou poštu můžete v iPhonu automaticky vymazat pomocí aplikace Pošta. Chcete-li tuto funkci nakonfigurovat, otevřete v iPhonu aplikaci Nastavení a sjeďte dolů, dokud neuvidíte možnost „Pošta“. Klepněte na ni a poté vyberte možnost „Účty“. Rozhodněte se, pro kterou e-mailovou adresu chcete povolit filtrování nevyžádané pošty. V nabídce nastavení účtu vyberte položku „Mail“ a poté „Junk Mail“. Zde lze zapnout možnost „Přesunout do nevyžádané pošty“, která rozpoznanou nevyžádanou poštu automaticky přesune do složky Nevyžádaná pošta. Po návratu do aplikace Pošta vyberte v levém horním rohu položku „Poštovní schránky“ a dostanete se do složky Nevyžádaná pošta.

Závěrem lze říci, že nevyžádanou poštu můžete automaticky eliminovat a udržovat si schránku bez nepořádku využitím možností filtrování, které nabízí váš e-mailový klient, a zavedením pravidel nebo filtrů. Využití těchto funkcí vám pomůže optimalizovat práci s elektronickou poštou a zajistit, aby důležité zprávy nebyly pohřbeny pod horou nevyžádané pošty, ať už používáte Apple Mail, Outlook nebo aplikaci Mail v iPhonu.

FAQ
Proč mi na iPhone chodí tolik nevyžádané pošty?

Do iPhonu můžete dostávat velké množství nevyžádané pošty z několika důvodů: 1. E-mailové odběry: Pokud jste svou e-mailovou adresu použili k přihlášení k odběru řady zpravodajů, propagačních akcí nebo online služeb, je možné, že nyní v důsledku toho dostáváte nevyžádanou poštu. Některé firmy navíc mohly prodávat své e-mailové seznamy, což vedlo k nárůstu nevyžádaných zpráv.

2. Narušení ochrany osobních údajů: Pokud byla vaše e-mailová adresa odhalena v důsledku úniku dat, spammeři nebo podvodníci mohli získat vaše osobní údaje. Na základě těchto údajů by vám pak mohli zasílat nevyžádanou poštu. 3. Pokusy o phishing: Phishingové e-maily se často tváří jako skutečná sdělení od bank, online obchodníků nebo jiných důvěryhodných zdrojů. V důsledku pokusů těchto e-mailů oklamat vás a přimět vás k prozrazení osobních údajů nebo kliknutí na škodlivé odkazy můžete obdržet více nevyžádané pošty. Slabé e-mailové filtry nemusí úspěšně zachytit a odfiltrovat nevyžádanou poštu a umožnit jí, aby se dostala do vaší schránky, pokud nejsou filtry nevyžádané pošty vašeho poskytovatele e-mailu dostatečně robustní. 5. Malware nebo adware: Pokud byl váš iPhone infikován malwarem nebo adwarem, může to být důvod, proč dostáváte velké množství nevyžádané pošty. Bez vašeho vědomí může některý nebezpečný software získat přístup k vašemu e-mailovému účtu a odesílat nevyžádané e-maily.

Problém můžete vyřešit následujícími způsoby: 1. Zrušte odběr: Zkontrolujte své odběry e-mailů a odstraňte všechny zpravodaje nebo služby, o které již nemáte zájem nebo je nepotřebujete. 2. Při zadávání e-mailové adresy buďte opatrní: Při zadávání e-mailové adresy se raději zdržte zveřejňování své e-mailové adresy na otevřených fórech nebo webových stránkách, protože tak můžete zvýšit pravděpodobnost, že vám přijde nevyžádaná pošta. Při registraci nebo transakcích online přemýšlejte o nastavení jiné e-mailové adresy. 3. Posilte zabezpečení instalací spolehlivého bezpečnostního programu a prováděním běžných aktualizací softwaru na iPhonu, abyste se vyhnuli virům a adwaru. Při odesílání e-mailů s osobními údaji nebo klikání na odkazy buďte opatrní. 4. Upravte filtry nevyžádané pošty: Zkontrolujte nastavení svého poskytovatele e-mailu a ujistěte se, že jsou filtry spamu správně nastaveny. Kromě toho můžete nevyžádanou poštu označit jako odpadní poštu, což pomůže s tréninkem filtrů. 5. Používejte e-mailové aplikace třetích stran: Pokud jsou funkce filtrování spamu ve vašem současném e-mailovém programu slabé, zvažte přechod na software třetí strany.

Zavedením těchto strategií do praxe můžete uspořádat svou e-mailovou schránku a snížit množství nevyžádané pošty, kterou váš iPhone dostává.