Jak získat nový iPhone. Průvodce upgradem a pořízením nejnovějšího modelu

Jak udělat nový iPhone?
Vraťte se do Nastavení a klepněte na Obecné > Přenést nebo resetovat [zařízení] > Smazat data a nastavení. Pokud máte zapnutou funkci Najít [zařízení] možná budete muset zadat své Apple ID a heslo. Pokud se v zařízení používá eSIM, vyberte na požádání možnost vymazat zařízení a profil eSIM.
Další informace najdete na support.apple.com

iPhone od společnosti Apple si s každou novou verzí získává zákazníky po celém světě. Pokud chcete aktualizovat svůj současný telefon nebo jste připraveni pořídit si nejnovější model iPhonu, jste na správném místě. V tomto článku se podíváme na různé způsoby, jak získat nový iPhone, jako jsou předobjednávky, upgrady, bezplatné alternativy, a zda se vyplatí koupit nejnovější model, například tolik očekávaný iPhone 14.

1. Výměna iPhonu: Upgrade na nový model iPhonu je jednoduchý, pokud již iPhone máte. Díky programu upgradu společnosti Apple můžete vyměnit svůj starý iPhone za kredit na nový. Další informace o možnostech upgradu získáte v prodejně Apple Store nebo na webových stránkách společnosti Apple. Další možností, kterou nabízí mnoho mobilních operátorů, je výměna starého iPhonu a využití jeho hodnoty na nákup nového. Nezapomeňte, že způsobilost a podmínky se mohou měnit, proto je nejlepší ověřit si podrobnosti u svého operátora nebo přímo u společnosti Apple.

2. Nákup nejnovějšího iPhonu: Předobjednávky často začínají brzy po zářijovém oznámení nových modelů iPhonu společností Apple. Díky předobjednávce můžete mít svůj zbrusu nový iPhone ještě před jeho uvedením na trh, čímž si zajistíte, že jej získáte v den vydání nebo v jeho blízkosti. K zadání předobjednávky můžete použít aplikaci Apple Store nebo webové stránky společnosti Apple. Abyste nepropásli možnost získat nejnovější iPhone mezi prvními, sledujte oznámení týkající se předobjednávek a nastavte si upomínky.

3. Bezplatné alternativy pro iPhone: Přestože se získání iPhonu zdarma může zdát lákavé, je nutné při zvažování takových tvrzení postupovat obezřetně. Obecně platí, že neexistují žádné legální způsoby, jak získat zbrusu nový iPhone zadarmo. Nabídky iPhonu zdarma jsou často falešné, žádají vás o vyplnění průzkumů nebo o připojení ke službám, které jsou zpoplatněny dalšími poplatky. Je rozumné brát všechna taková prohlášení s rezervou a při sdělování osobních údajů na internetu postupovat obezřetně.

4. Vyplatí se iPhone 14 koupit? O tom, zda se vyplatí zakoupit nejnovější iPhone, například iPhone 14, rozhodnou vaše vlastní zájmy a požadavky. S každou novou iterací společnost Apple neustále přidává nové funkce, zvyšuje výkon a zlepšuje možnosti fotoaparátu. Nákup iPhonu 14 se vám může vyplatit, pokud kladete velký důraz na to, abyste poznali nejnovější inovace a měli přístup ke špičkovým technologiím. Pokud jste se svým stávajícím iPhonem spokojeni a necítíte potřebu okamžité aktualizace, může být rozumnější počkat na nadcházející modely nebo se poohlédnout po jiných možnostech.

Závěrem lze říci, že existuje několik způsobů, jak získat nový iPhone, včetně aktualizací, předobjednávek a přímých nákupů. Nejpraktičtější alternativou je upgrade vašeho stávajícího iPhonu prostřednictvím společnosti Apple nebo vašeho operátora a předobjednávka vám umožní získat nejnovější model dříve, než bude k dispozici. Nabídkám iPhonu zdarma byste se měli vyhnout, protože se často jedná o podvody. Volba nákupu nejnovějšího iPhonu, například iPhonu 14, nakonec závisí na vašich osobních preferencích a požadavcích. Před nákupem vezměte v úvahu funkce a vylepšení obsažené v novém modelu, abyste se ujistili, že splňuje vaše potřeby.

FAQ
Kdy byl iPhone 14 vydán?

Pokud je mi známo, iPhone 14 ještě nebyl oficiálně vydán. Nejnovější informace o uvedení iPhonu na trh doporučuji konzultovat s oficiálními webovými stránkami společnosti Apple nebo s renomovanými zpravodajskými zdroji, protože informace, které mám k dispozici, nemusí být přesné.

Co se stane s vaším starým iPhonem, když si pořídíte nový?

Existují různé alternativy, co můžete dělat se svým starým iPhonem poté, co si pořídíte nový. Jednou z oblíbených možností je jeho prodej nebo výměna. Starý iPhone můžete vyměnit za kredit na nákup nového v mnoha prodejnách elektroniky, včetně samotné společnosti Apple. Případně jej můžete prodat sami prostřednictvím internetových bazarů nebo zájemcům z řad přátel či členů rodiny.

Další možností je opětovné využití vašeho zastaralého iPhonu. Stále jej můžete používat k různým účelům, i když už nemusí být vhodné používat jej jako primární zařízení. Můžete jej použít jako dálkové ovládání pro chytré domácí přístroje, specializovaný hudební přehrávač, přenosný herní systém, domácí bezpečnostní kameru atd. Kromě toho jej můžete používat jako záložní zařízení pro případ, že by se s vaším novým iPhonem stalo něco, co by vyžadovalo opravu.

Pokud starý iPhone již nepotřebujete, zvažte jeho recyklaci. Svůj starý přístroj můžete zdarma odeslat nebo odevzdat v Apple Store v rámci recyklačního programu společnosti Apple. Ti se postarají o správnou recyklaci gadgetu, čímž sníží jeho negativní dopady na životní prostředí.

Jak se rozhodnete se starým iPhonem naložit, záleží nakonec na vašich preferencích. Chcete-li ze svého zařízení vytěžit co nejvíce a zároveň snížit množství odpadu, je důležité vzít v úvahu jeho stav a dostupné možnosti, ať už se rozhodnete pro výměnu, prodej, opětovné použití nebo recyklaci.

Můžete vyměnit dva iPhony?

Dva iPhony lze vyměnit, ano. K výměně iPhonů můžete použít několik technik: 1. Přímá výměna: Pokud je přítel, příbuzný nebo spolupracovník ochotný vyměnit si s vámi iPhony, můžete mu své zařízení prostě předat. Než někomu předáte svůj starý iPhone, nezapomeňte se odhlásit z iCloudu a vymazat všechna jeho data. Druhou možností je trade-in, kdy můžete svůj starý iPhone vyměnit za kredit na nový prostřednictvím programů, které nabízí řada prodejců a poskytovatelů bezdrátových služeb. Přineste svůj zastaralý iPhone k prodejci, vyplňte požadované dokumenty a využijte kredit na nový iPhone.

3. Online tržiště: Případné šance na výměnu iPhonu můžete hledat také na online tržištích, jako je eBay nebo Craigslist. Před zapojením do jakýchkoli transakcí je nezbytné dbát zvýšené opatrnosti a potvrdit platnost a stav zařízení.

Ať už zvolíte jakýkoli přístup, vždy je dobré před výměnou iPhonů zálohovat data a odhlásit se z iCloudu. Ujistěte se, že položka, kterou obdržíte při výměně, je funkční a vyhovuje i vašim potřebám.