Hootsuite Auto Schedule. Funkce pro správu sociálních médií, která šetří čas

What is the purpose of Hootsuite?
Hootsuite is a social media management platform that handles pretty much everything a social media manager does on a day-to-day basis. You can do everything from curating content and scheduling and publishing posts to managing teams and measuring ROI, all with just one platform.
Další informace najdete na help.hootsuite.com

Každá úspěšná marketingová strategie dnes zahrnuje sociální média, ale udržování mnoha kanálů může být náročné. Zde přichází ke slovu nástroj Hootsuite Auto Schedule, který byl vytvořen s cílem zjednodušit proces plánování a sdílení obsahu na několika sociálních sítích. Tento článek se bude zabývat funkcemi nástroje Hootsuite Auto Schedule, dostupnými možnostmi plánování a automatizačními funkcemi platformy.

Na začátek uveďme, že nástroj Hootsuite Auto Schedule je vytvořen tak, aby vám pomohl efektivně načasovat zveřejňování příspěvků na sociálních sítích. Algoritmus Hootsuite vyhodnocuje vzorce interakce vašeho publika a doporučuje nejlepší časy pro váš obsah, aby se dostal k největšímu počtu diváků, místo abyste museli ručně vybírat přesný čas pro každý příspěvek. Tím se eliminuje prvek náhody při plánování a zaručuje se, že vaše příspěvky uvidí příslušné publikum ve vhodnou chvíli.

Hootsuite dává uživatelům možnost naplánovat si kalendář obsahu předem. Máte tak volnost při plánování a uspořádání své prezentace na sociálních sítích, protože můžete plánovat příspěvky až 30 dní dopředu. Tuto funkci ocení zejména firmy a jednotlivci, kteří chtějí dodržovat pravidelný plán zveřejňování příspěvků, aniž by museli každý den vstupovat do svých účtů.

Hootsuite dává uživatelům možnost plánovat kromě jednorázových příspěvků i ty opakované. To je obzvláště užitečné pro kampaně na sociálních sítích nebo opakující se obsah, který vyžaduje opakující se vzorce zveřejňování. Nastavením pravidelných příspěvků můžete ušetřit čas a námahu tím, že proces zautomatizujete. Hootsuite vám dává úplnou kontrolu nad distribucí obsahu tím, že umožňuje zvolit frekvenci a délku opakujících se příspěvků.

K plánování příspěvků na Hootsuite lze použít část platformy Publisher. V této části můžete vytvářet a spravovat naplánované příspěvky a také sledovat, jak si vedou. Můžete si zde vybrat platformy, na které chcete příspěvky sdílet, nahrát obsah a přidat popisky. Máte možnost automaticky optimalizovat čas příspěvků, pokud během postupu plánování vyberete nástroj automatického plánování.

Instagram je oblíbená sociální síť, kterou používá spousta lidí i firem. Hootsuite zahrnul možnost automatického odesílání příspěvků na Instagram, protože uznává hodnotu této platformy. Je důležité si uvědomit, že automatické odesílání příspěvků na Instagram vyžaduje jak dodržování pokynů API Instagramu, tak účet Instagram Business. Propojením účtu Instagram s aplikací Hootsuite můžete využít funkci automatického plánování a urychlit proces odesílání příspěvků na Instagram.

Závěrem lze říci, že funkce automatického plánování aplikace Hootsuite je účinným nástrojem pro správu sociálních médií. Uživatelé mohou vylepšit své rozvrhy zveřejňování příspěvků a oslovit větší publikum využitím síly automatizace. Hootsuite nabízí kompletní řešení pro zjednodušení přítomnosti na sociálních sítích s možností plánování příspěvků až na 30 dní dopředu, možností volby opakovaných příspěvků a schopností automatického publikování na Instagramu. Pokud tedy chcete ušetřit čas a zvýšit efekt své strategie sociálních médií, vyzkoušejte funkci automatického plánování Hootsuite.

FAQ
Zveřejňuje aplikace Hootsuite příspěvky přímo na Instagram?

Pomocí aplikace Hootsuite je možné zveřejňovat příspěvky přímo na Instagramu.

Jaká jsou omezení aplikace Hootsuite?

Navzdory mnoha výhodám má Hootsuite několik nevýhod, které by si spotřebitelé měli uvědomit. Mezi omezení patří např: Hootsuite nabízí pouze základní statistiky; na rozdíl od několika jiných řešení pro správu sociálních médií nenabízí hloubkový přehled. Pro důkladnější analýzu se uživatelé možná budou muset spolehnout na další nástroje nebo platformy.

2. Omezené funkce Instagramu: Možnosti Hootsuite pro plánování a publikování příspěvků na Instagramu jsou omezeny omezeními rozhraní API Instagramu. Uživatelé musí ručně publikovat naplánované příspěvky v mobilní aplikaci Instagram, i když si je mohou předem naplánovat. Hootsuite má řadu cenových možností, nicméně některé sofistikovanější funkce jsou zahrnuty pouze v dražších předplatných. Pro lidi nebo organizace operující s omezeným rozpočtem to může být překážkou.

4. Křivka učení: Hootsuite má robustní sadu funkcí, proto si začínající uživatelé mohou chvíli zvykat, než pochopí a využijí všechny funkce. Uživatelské rozhraní Hootsuite je obvykle uživatelsky přívětivé, i když pro některé lidi může být nepřehledné nebo zahlcující, zejména pokud spravují několik účtů sociálních médií.

5. Může chvíli trvat, než si na rozhraní platformy zvyknete a přizpůsobíte ho svému vkusu.

I přes tyto nevýhody je Hootsuite stále oblíbeným a užitečným nástrojem pro správu sociálních médií, který poskytuje jednoduchost a efektivitu lidem i firmám.

Co je pravidlo 80 20 v aplikaci Hootsuite?

Myšlenka vyváženosti materiálů pro sociální média se v aplikaci Hootsuite označuje jako „pravidlo 80/20“. Podle tohoto pravidla by 80 % vašich materiálů mělo být poučných, zábavných nebo instruktážních a zbylých 20 % může být propagačních nebo samoúčelných. Toto pravidlo vám umožní zaměřit strategii sociálních médií na poskytování hodnoty vašemu publiku, nikoli pouze na propagaci vlastního zboží nebo služeb. Tento koncept lze uvést do praxe pomocí funkce Auto Schedule aplikace Hootsuite, která automaticky optimalizuje načasování vašich článků v závislosti na trendech zapojení vašeho publika.