Jak používat funkci Sdílení v blízkosti ve Windows 10

Nová funkce Sdílení v blízkosti ve Windows 10 umožňuje snadno přenášet soubory, odkazy, obrázky a další typy obsahu mezi blízkými zařízeními. Chcete-li sdílet papír se spolupracovníkem nebo přenést obrázky z telefonu do počítače, použijte funkci Sdílení v blízkosti, která nabízí jednoduchý a efektivní způsob, jak to provést. Používání funkce Sdílení v blízkosti ve Windows 10 se budeme věnovat v tomto příspěvku, včetně toho, jak ji povolit, přenášet soubory mezi počítačem a zařízením se systémem Android a využívat ji v počítači. Mohu používat funkci Sdílení v blízkosti v počítači?

Ano, počítače se systémem Windows 10 verze 1803 nebo novější mohou používat funkci Sdílení v blízkosti. Vzhledem k potřebě vhodného hardwaru, jako je Bluetooth 4.0 nebo novější, však nemusí tuto možnost podporovat všechny počítače. Přejděte do Nastavení > Systém > Sdílené zkušenosti a zjistěte, zda váš počítač umožňuje sdílení v blízkosti. Pokud se zobrazí možnost povolit sdílení v blízkosti, je váš počítač kompatibilní. Jak mohu využívat sdílení v blízkosti?

Aby bylo možné používat funkci sdílení v blízkosti, musí být na obou zařízeních aktivována technologie Bluetooth a Wi-Fi. Chcete-li používat a aktivovat sdílení v blízkosti v počítači se systémem Windows 10, postupujte podle následujících kroků:

1. Spusťte aplikaci Nastavení stisknutím kláves Windows + I nebo výběrem možnosti Nastavení v nabídce Start. 2. V nabídce vyberte možnost Systém > Sdílené zkušenosti.

3. V části Sdílení v blízkosti přepněte možnost na Zapnuto.

4. Vyberte možnost sdílení, kterou upřednostňujete: Všechny blízké strany nebo pouze moje zařízení. Zatímco druhá možnost omezuje sdílení na zařízení přihlášená ke stejnému účtu Microsoft, první možnost umožňuje jakémukoli blízkému zařízení najít a přenést soubory do vašeho počítače. Pokud si přejete, aby se přijaté soubory automaticky ukládaly do cloudového úložiště OneDrive, můžete také přepnout přepínač Uložit přijaté soubory do OneDrive.

Sdílení souborů mezi kompatibilními zařízeními můžete zahájit ihned po aktivaci funkce Sdílení v blízkosti. Jak mohu používat funkci Sdílení v blízkosti v systémech Windows a Android?

Chcete-li používat funkci Nearby Sharing mezi telefonem se systémem Android a počítačem se systémem Windows, postupujte podle následujících kroků: 1. Otevřete materiál nebo soubor, který chcete sdílet, v zařízení se systémem Android. 2. Vyhledejte tlačítko sdílení a klepněte na něj. Toto tlačítko je obvykle reprezentováno nabídkou se třemi tečkami nebo ikonou sdílení.

3. Ze seznamu dostupných alternativ vyberte možnost Sdílení v blízkosti. 4. Zařízení se systémem Android vyhledá blízká zařízení se systémem Windows, která mají povoleno sdílení v blízkosti. 5. Klepněte na počítač, jakmile se objeví v seznamu, a spusťte přenos. Na počítači se systémem Windows se zobrazí oznámení s dotazem, zda si přejete přijmout příchozí soubor. Chcete-li soubor přijmout a uložit do vybraného umístění, klepněte na oznámení. Jak sdílet soubory mezi systémem Android a počítačem? Před pokusem o výměnu souborů mezi počítačem a zařízením se systémem Android se ujistěte, že je na obou zařízeních povoleno sdílení v blízkosti. poté proveďte následující akce: 1. Vyhledejte soubor, který chcete sdílet, v počítači se systémem Windows.

2. Sdílejte soubor pomocí nabídky pravého tlačítka myši. Po výběru možnosti Sdílení v blízkosti ze seznamu možností začne počítač vyhledávat okolní zařízení, která mají zapnuté sdílení v blízkosti.

3. 5. Na zařízení se systémem Android se zobrazí oznámení informující o tom, že se blízký počítač pokouší sdílet soubor. Chcete-li soubor přijmout, klepněte na oznámení. 6. Soubor bude uložen do výchozího umístění zařízení Android, obvykle do složky Stažené soubory.

Závěrem lze říci, že funkce Sdílení v blízkosti systému Windows 10 je silná funkce, která usnadňuje sdílení souborů mezi zařízeními. Ať už chcete přesouvat obsah mezi počítači se systémem Windows nebo sdílet soubory se zařízením se systémem Android, funkce Sdílení v blízkosti poskytuje praktickou a efektivní možnost. Tuto funkci můžete povolit a používat k rychlému sdílení souborů, odkazů a dalších položek se zařízeními v blízkosti pomocí několika jednoduchých kroků.

FAQ
Jak mohu sdílet telefon se systémem Android s počítačem?

Ke sdílení telefonu se systémem Android s počítačem můžete využít funkci Sdílení v blízkosti systému Windows 10. Zde je návod, jak postupovat: 1. Ujistěte se, že jsou v počítači a telefonu se systémem Android povoleny funkce Bluetooth a Wi-Fi. 2. Otevřete aplikaci Nastavení v zařízení se systémem Android a do vyhledávacího pole zadejte „Nearby Share“ nebo „Share“. 3. Klepnutím na možnost Nearby Share (Sdílení v blízkosti) ji vyberte a zapněte. Aby funkce fungovala, bude možná nutné udělit požadovaná oprávnění. 4. Chcete-li otevřít Centrum akcí v počítači se systémem Windows 10, klepněte na ikonu Centra akcí na hlavním panelu nebo stiskněte klávesy Windows + A. 5. Klepněte na ikonu . V Centru akcí vyberte ikonu Sdílení v blízkosti. Pokud je nevidíte, kliknutím na tlačítko Rozbalit zviditelněte všechny možnosti. Po kliknutí na tlačítko sousedního sdílení se zapne a váš počítač bude zjistitelný pro sousední zařízení.

6. 7. Přejděte na informace nebo soubor, který chcete sdílet v telefonu se systémem Android. Chcete-li například sdílet fotografii, spusťte aplikaci Galerie. 8. Po výběru souboru, který chcete sdílet, stiskněte možnost Sdílet. V nabídce sdílení vyhledejte možnost Sdílení v blízkosti a dotkněte se jí. Váš telefon se systémem Android začne vyhledávat blízká zařízení na adrese

9. Klikněte na tlačítko . Po vyhledání počítače se systémem Windows 10 na něj klepněte a spusťte postup sdílení. V počítači se systémem Windows 10 se zobrazí oznámení s výzvou k přijetí příchozího souboru. Chcete-li získat přístup ke sdílenému materiálu, klepněte na tlačítko Přijmout. Soubor bude přenesen z telefonu se systémem Android do počítače prostřednictvím rozhraní Bluetooth a Wi-Fi současně. Po dokončení přenosu najdete sdílený soubor v zadaném umístění v počítači.

12.

Pomocí funkce sdílení v blízkosti můžete rychle přenášet soubory a materiály mezi telefonem se systémem Android a počítačem se systémem Windows 10 podle následujících pokynů.