Jak pořizovat snímky obrazovky na Nexusu 7 a dalších zařízeních se systémem Android. Průvodce krok za krokem

Snímky obrazovky se stávají důležitou součástí naší online existence, ať už jde o dokumentování důležitých informací, pobavení ostatních nebo řešení technických problémů. Možná vás zajímá, jak pořídit snímek obrazovky, pokud vlastníte Nexus 7 nebo jiné zařízení se systémem Android, jako je například Asus Zenfone nebo Pixel 7. Nebojte se, máme pro vás řešení. V tomto článku vám ukážeme, jak přesně pořídit snímek obrazovky na zařízení Nexus 7, a také se budeme zabývat podobnými dotazy týkajícími se zařízení Asus a Pixel.

1. Jak pořídit snímek obrazovky na zařízení Nexus 7:

Pořízení snímku obrazovky na smartphonu se systémem Android, jako je Nexus 7, je poměrně snadný proces. Zde je návod, jak na to:

Krok 1: Na zařízení Nexus 7 najděte tlačítka Napájení a Snížení hlasitosti. Tlačítko snížení hlasitosti se často nachází vlevo, zatímco tlačítko napájení je obvykle vpravo.

Krok 2: Najděte obrázek nebo obrazovku, kterou chcete zachytit.

Krok 3: Na několik sekund současně stiskněte a podržte tlačítka Napájení a Snížení hlasitosti. Podržení obou tlačítek po dobu přibližně dvou sekund by mělo obvykle fungovat, ale možná budete muset s načasováním experimentovat.

Krok 4: Po úspěšném pořízení snímku obrazovky se zobrazí oznámení nebo uslyšíte zvuk závěrky fotoaparátu.

Krok 5: Otevřete aplikaci Obrázky nebo galerii v zařízení a získejte přístup ke snímku obrazovky. V závislosti na vašem zařízení by měl být snímek obrazovky uložen ve složce Obrázky nebo Snímky obrazovky.

2. Asus Zenfone Postup pořízení snímku obrazovky:

Pořizování snímku obrazovky v zařízení Asus Zenfone je docela podobné jako v zařízení Nexus 7.

Krok 1: Najděte na telefonu Asus Zenfone tlačítka napájení a snížení hlasitosti.

Krok 2: Proveďte následující kroky.

Krok 2: Najděte obrazovku nebo obrázek, který chcete zachytit.

Krok 3: Na několik sekund současně stiskněte a podržte tlačítka Napájení a Snížení hlasitosti.

Krok 4: Po pořízení snímku obrazovky uslyšíte zvuk spouště fotoaparátu nebo obdržíte oznámení.

Krok 5: Otevřete aplikaci Obrázky nebo galerii v zařízení a zobrazte snímek obrazovky. Pořízený snímek vyhledejte ve složce Snímky obrazovky nebo Obrázky.

3. Jak pořídit snímek obrazovky na zařízení Pixel 7:

Postup pořízení snímku obrazovky je pro uživatele zařízení Pixel 7 trochu odlišný. To, co musíte udělat, je následující:

Krok 1: Na zařízení Pixel 7 najděte tlačítka Napájení a Snížení hlasitosti.

Přejděte na obrázek nebo obrazovku, kterou chcete v kroku 2 zachytit.

Krok 3: Stiskněte a podržte současně tlačítka snížení hlasitosti a napájení.

Krok 4: Na obrazovce se zobrazí malá animace nebo oznámení, že byl pořízen snímek obrazovky.

Krok 5: Otevřete aplikaci Obrázky nebo galerii v zařízení a získejte přístup ke snímku obrazovky. Uložený snímek vyhledejte ve složce Snímky obrazovky nebo Obrázky.

4. Jak pořídit snímek obrazovky v tabletu Asus se systémem Android: Postup pro pořízení snímku obrazovky v tabletu Asus se systémem Android jiném než Zenfone je stejný jako v případě tabletu Nexus 7. Pokud chcete pořídit snímek obrazovky v tabletu Asus se systémem Android, můžete jej pořídit i v tabletu Zenfone. Chcete-li pořídit snímek obrazovky na tabletu Asus Android, postupujte podle výše uvedených pokynů pro tablet Nexus 7.

Nakonec je pořízení snímku obrazovky na tabletu Nexus 7, Asus Zenfone, Pixel 7 nebo jakémkoli jiném tabletu Asus se systémem Android jednoduché. Snímky obrazovky můžete pořizovat a zpřístupňovat pro četné účely podle výše popsaných postupů. Vytvoření snímku obrazovky v zařízení se systémem Android tedy vyžaduje pouze několik stisknutí tlačítka, ať už chcete uložit důležitá data, sdílet vtipný mem nebo vyladit problém!

FAQ
Kde najdu nastavení snímku obrazovky?

V zařízení Nexus 7 nebo v jakémkoli jiném zařízení se systémem Android můžete pomocí těchto metod najít nastavení snímku obrazovky: 1. V telefonu nebo tabletu spusťte aplikaci „Nastavení“. Často se pro její znázornění používá ikona ozubeného kola.

2. Vyhledejte část „Systém“ posunutím dolů. Chcete-li zobrazit další možnosti, klepněte na položku „Systém“. 3. V části „Systém“ byste měli najít položku nabídky s názvem „Gesta“ nebo „Gesta a pohyby“. Chcete-li získat přístup k nastavení gest, klepněte na ni.

4. V nabídce „Gesta“ nebo „Gesta a pohyby“ pravděpodobně najdete nastavení snímání obrazovky. V popisku může být uvedeno „Snímek obrazovky třemi prsty“ nebo něco podobného. 5. Vyberte možnost nastavení snímku a poté ji podle potřeby zapněte nebo vypněte.

Upozorňujeme, že v závislosti na výrobci zařízení a verzi systému Android se může přesná pozice nastavení snímku obrazovky poněkud lišit. Ačkoli většina zařízení se systémem Android nabízí srovnatelné možnosti, použití výše uvedených obecných postupů by vám mělo pomoci najít nastavení snímku obrazovky.

Jak pořídit snímek obrazovky na zařízení Asus bez tlačítka napájení?

Níže uvedené kroky lze použít k pořízení snímku obrazovky, i když vaše zařízení Asus nemá funkční tlačítko napájení:

1. Chcete-li otevřít oznamovací panel, přejeďte prstem od horního okraje obrazovky směrem dolů.

2. Vyhledejte ikonu „Upravit“ nebo „Tužka“ v části „Rychlá nastavení“ nebo „Dlaždice“. 3. Vyhledejte dlaždici „Screenshot“ a přetáhněte ji do oblasti s aktivními dlaždicemi. 4. Nyní můžete dlaždici „Screenshot“ využít k pořizování snímků obrazovky, aniž byste po jejím vložení museli stisknout tlačítko napájení. 5. Jednoduše klepněte na ikonu „Screenshot“ a pořiďte snímek obrazovky. Pořídí se snímek obrazovky zařízení a uloží se do galerie zařízení nebo do složky snímků obrazovky.

Uvědomte si, že přístupnost dlaždice snímku obrazovky se může lišit v závislosti na typu zařízení Asus a verzi systému Android, kterou používáte.

Jak pořídím snímek obrazovky na telefonu Asus bez tlačítka napájení?

Podle těchto pokynů můžete pořídit snímek obrazovky na telefonu Asus bez stisknutí tlačítka napájení: 1. Zapněte funkci Assistive Touch tak, že v telefonu přejdete do Nastavení a vyhledáte volby „Assistive Touch“ nebo „Accessibility“. Pokud je k dispozici, zapněte funkci Assistive Touch. 2. Vstupte do nabídky funkce Assistive Touch. Po aktivaci této funkce se na obrazovce zobrazí malá plovoucí ikona. Chcete-li vstoupit do nabídky Assistive Touch, klepněte na ni. 3. Vyhledejte možnost Snímek obrazovky: V nabídce Assistive Touch by mělo být přítomno několik možností. Najděte tu s nápisem „Zařízení“ nebo „Více“. Chcete-li zobrazit podnabídku, klepněte na ni. 4. Pořiďte následující snímek obrazovky: V podnabídce byste měli mít možnost vybrat položku „Snímek obrazovky“. Když na ni klepnete, pořídí se snímek obrazovky telefonu Asus. 5. Zpřístupněte snímek obrazovky: Ihned po pořízení snímku obrazovky se na obrazovce může zobrazit jeho náhled. Přímo z náhledu můžete snímek obrazovky upravit, uložit nebo sdílet. Poznámka: V závislosti na modelu telefonu Asus a verzi systému Android se pokyny mohou poněkud lišit.