Jak používat příkaz /particle ve hře Minecraft

Kreativní a průzkumné možnosti hry Minecraft jsou neomezené. Použití příkazu /particle je jednou z metod, jak mohou hráči vylepšit svůj herní zážitek. Hráči mohou pomocí tohoto příkazu navrhovat a měnit částicové efekty v herním světě. Kromě ukázky použití příkazu /particle se tento článek bude zabývat několika relevantními dotazy týkajícími se částicových stop, vyvolávání částic a povolování částic ve hře Minecraft.

Abyste mohli použít příkaz /particle, musíte mít práva operátora nebo být v tvůrčím režimu. Syntaxe příkazu je následující: Částice

‚name‘ ‚x‘ ‚y‘ ‚z‘ ‚xd‘ ‚yd‘ ‚zd‘ „speed,“ „count,“ [mode] [player] Druh částicového efektu, který chcete vytvořit, je označen výrazem

– name>. Vyberte si z různých druhů, například „plamen“, „srdce“, „kouř“, „ohňostroj“ a mnoho dalších. Můžete vyzkoušet několik názvů a zjistit, jaký mají účinek. Souřadnice, na které bude částicový efekt vycentrován, se zadávají pomocí x, y a z. Relativní souřadnice lze znázornit pomocí znaku tilda (). Například hodnota „2“ by určovala, že efekt se má zobrazit dva bloky nad pozicí aktuálního hráče. Směr a šíření částicového efektu jsou určeny hodnotami xd, yd a zd. Tato čísla se pohybují v rozmezí -1 až 1, přičemž 1 označuje nejširší šíření. Například „0,5 0,5 0,5“ by mělo plošný dopad. Rychlost pohybu částice je řízena proměnnou rychlost. Nižší hodnoty vyvolávají pomalejší účinek, zatímco vyšší hodnoty rychlý pohyb. Parametr počet určuje, kolik částic se má vytvořit. Chcete-li získat vhodnou hustotu částic, experimentujte s různými hodnotami.

– Parametry [mode] a [player] jsou nepovinné. Pomocí argumentu [mode] máte možnost volit mezi „normálním“ a „silovým“ režimem. V režimu „normální“ se částice objeví pouze v případě, že je hráč dostatečně blízko. V režimu „síla“ se částice vytvoří bez ohledu na to, jak daleko je hráč. Pomocí parametru [player] můžete efekt částic nasměrovat na konkrétního hráče nebo tvora.

Například můžete zadat následující příkaz, který vytvoří proud částic redstonu v místě, kde se hráč právě nachází: Příkaz Redstone particle: 0 0 0 1 100

Bez rozptylu a s rychlostí 1 vytvoří příkaz 100 částic redstonu soustředěných na místo hráče.

Nyní zodpovíme příslušné dotazy. Příkaz /particle můžete změnit přidáním parametru [mode] a využít tak příkaz particle trail v Minecraftu. Pokud je parametr [mode] nastaven na hodnotu „force“, částice se budou neustále spawnovat a zanechávat za sebou stopu, jak bude hráč postupovat. Např: Redstone částice se silou 0 0 0 1 100.

Jak se hráč pohybuje, zanechává za sebou nekonečnou stopu částic redstonu.

K vyvolání částic lze použít samotný příkaz /particle. Výběrem správného částicového efektu a parametrů můžete částice poslat kamkoli v herním světě. Např: Srdce částice:

Bez rozptylu a s rychlostí 1 vyvolá 50 částic srdce na souřadnicích (10, 64, 10).

Pro povolení částic ve hře Minecraft je třeba otevřít nastavení hry. V hlavní nabídce vyberte „Možnosti“ a poté „Nastavení videa“ a poté „Částice“. Zde jsou k dispozici tři možnosti: „Všechny“, „Snížené“ nebo „Minimální“. Zatímco „Snížené“ a „Minimální“ minimalizují množství zobrazených částic, čímž zvýší efektivitu, „Všechny“ aktivuje všechny částicové efekty.

Shrnuto a podtrženo, příkaz /particle ve hře Minecraft umožňuje uživatelům navrhovat a upravovat částicové efekty a zlepšovat tak jejich hratelnost. Hráči mohou popustit uzdu své kreativitě a pomocí krásných částicových efektů oživit prostředí Minecraftu, pokud se naučí syntaxi a parametry příkazu. Příkaz /particle nabízí hráčům nespočet příležitostí ke zkoumání a zábavě, ať už se rozhodnou přivolat částice, vytvořit částicové stopy nebo povolit částice v nastavení hry.

FAQ
Jak vidíte částice?

Příkaz „/particle“ ve hře Minecraft lze použít k zobrazení částic. Pomocí tohoto příkazu můžete ve hře vytvářet různé částicové efekty. Musíte zadat příkaz, přesný částicový efekt, který chcete zobrazit, souřadnice, kde se mají částice zobrazit, a poté stisknout tlačítko input pro zobrazení částic.

Příkaz „/particle minecraft:redstone “ použijte například v případě, že chcete zobrazit stopu částic redstone v místě, kde se právě nacházíte. Tím se vytvoří efekt částic v místě, kde se právě nacházíte.

Zahrnutím dalších možností do příkazu můžete dodatečně změnit způsob, jakým částice vypadají a chovají se. Mezi tyto faktory patří velikost, počet a rychlost částic, stejně jako jejich počet, směr a dosah.

Celkově lze říci, že příkaz „/particle“ ve hře Minecraft umožňuje vizualizovat a experimentovat s různými částicovými efekty a obohatit tak hraní o další stupeň představivosti a vizuální přitažlivosti.

Jak používáte příkaz Gametest?

Použití příkazu /gametest není v Minecraftu zabudováno. Ve skutečnosti se jedná o příkaz, který se používá ve vzdělávací edici hry, která byla vytvořena zejména s ohledem na vzdělávací cíle. Hráči mohou uvnitř hry provádět testovací skripty a experimenty pomocí příkazu /gametest.

Níže uvedené kroky vysvětlují, jak používat příkaz /gametest ve hře Minecraft Education Edition.

1. Stisknutím klávesy „T“ zobrazte okno pro konverzaci.

2. Zadáním příkazu „/gametest start“ spustíte relaci gametestu. 3. Chcete-li spustit konkrétní testovací skript, zadejte příkaz „/gametest run test_script>“. Název testovacího skriptu, který chcete spustit, by měl být nahrazen slovem „test_script>“. 4. Před vyhodnocením výsledků vyčkejte na spuštění testovacího skriptu. 5. Zadejte „/gametest stop“ pro ukončení relace gametestu.

Upozorňujeme, že příkaz /gametest je přístupný pouze prostřednictvím edice Minecraft Education Edition, nikoli prostřednictvím jiných verzí Minecraftu.