Torment Tides of Numenera. A Deep Dive into Length, Sequels, and Leveling

What are the tides in Numenera?
The Tides represent something like core personal attributes. They affect how creatures and sentient beings react to you and they change throughout the game based on your actions and dialogue choices. There are five color-coded tides.
Další informace najdete na www.forbes.com

The torture Videohru na hrdiny s názvem Tides of Numenera vytvořila společnost inXile Entertainment a vydala ji v roce 2017. Je proslulá svými složitými rozhodovacími mechanismy, pohlcujícím prostředím a propracovaným příběhem. Tento článek se snaží odpovědět na několik často kladených otázek týkajících se hry, jako je její délka, vztah ke hře Planescape: Torment a nejvyšší úroveň, které může hráč dosáhnout.

Začněme tím, jak je hra Torment Tides of Numenera dlouhá. Díky mnoha rozvětveným cestám a odstupňovaným možnostem interakce hra poskytuje bohatý a rozsáhlý příběhový zážitek. Jen samotná primární dějová linie může zabrat 25 až 30 hodin. Hratelnost se však může prodloužit na 40-50 a více hodin, pokud se budete věnovat vedlejším misím, prozkoumávat rozsáhlé území a důkladně se ponoříte do herního lore. Doba trvání se také může měnit v závislosti na osobních herních preferencích a prozkoumání nepovinného obsahu.

A teď, myslíte si, že byste měli hrát Planescape: Torment, a pak teprve Tides of Numenera? Obě hry jsou založeny ve stejném vesmíru a mají podobná témata, i když na sebe přímo nenavazují. Planescape je klasická hra na hrdiny: Torment byla uvedena na trh v roce 1999 a proslula svými hlubokými filozofickými myšlenkami a fascinujícím příběhem. Při hraní Planescape: Torment může zlepšit vaše chápání a porozumění univerzu Numenery jako celku, není to nutné k tomu, abyste správně ocenili Tides of Numenera. Jak nováčkům, tak fanouškům žánru hra nabízí osobitý a podmanivý zážitek, díky němuž obstojí sama o sobě.

Pojďme se přesunout dál a vysvětlit si souvislost mezi Planescape: Torment a Torment: Tides of Numenera. Přestože jsou obě hry poctou stolnímu RPG univerzu „Planescape“, jedná se o jedinečná díla se samostatnými zápletkami. Tides of Numenera se odehrává v Devátém světě, budoucí Zemi, kde vysoce rozvinutá technologie známá jako Numenera koexistuje s pozůstatky dřívějších civilizací. Zabývá se otázkami, jako je identita, smrtelnost a výsledky našich činů. Filozofická hloubka Planescape: Torment, ale Tides of Numenera nabízí také osobitý a kreativní příběh, který může stát sám o sobě.

Pojďme prozkoumat nejvyšší úroveň, které lze v Tormentu dosáhnout: Tides of Numenera. Úrovňová struktura hry je vytvořena podle vzoru stolní RPG hry Numenera od Monte Cooka. Na rozdíl od běžných RPG her využívá Numenera zjednodušený systém levelování, v němž postavy postupují spíše přes mnoho úrovní než přes jednotlivé úrovně. Nejvyšší úroveň, které lze v Tides of Numenera dosáhnout, je úroveň 6. Každá úroveň nabízí nové možnosti vývoje postavy, dovednosti a schopnosti, které hráčům umožňují přizpůsobit si postavu preferovanému hernímu stylu.

Torment Tides of Numenera s herní dobou 25 až 50 hodin přináší bohatý a pohlcující zážitek. Při hraní Planescape: Torment může zlepšit vaše chápání vesmíru, není to nutné k tomu, abyste Tides of Numenera náležitě ocenili. Hra vyniká jako svébytný výtvor, který zkoumá filozofické koncepty a zároveň se odehrává v Devátém světě. Úroveň 6 je nejvyšší dosažitelnou úrovní ve hře a nabízí spoustu prostoru pro vylepšování postavy. Proto hra Torment Tides of Numenera stojí za váš čas, pokud máte rádi příběhy, které nutí k zamyšlení, živé prostředí a složité mechanismy hraní rolí.

FAQ
Jaký je nejlepší konec hry Planescape?

Nejlepší konec ve světě Planescape je libovolný a může se měnit na základě preferencí hráčů a rozhodnutí učiněných v průběhu hry. Torment: Tides of Numenera obsahuje řadu rozvětvených cest a důsledků založených na hráčových rozhodnutích, takže zážitek každého hráče bude jiný. Protože nakonec záleží na morálním kompasu hráče a příběhu, který se rozhodne ve hře vystavět, nemusí být nejlepší konec pro jednoho hráče stejný pro jiného.

Je ve hře Planescape trest za smrt?

Torment? Ve hře Planescape: Torment skutečně existuje trest smrti. Když hráčská postava zemře, ztratí určité procento získaných zkušenostních bodů. To znamená, že opakované umírání může postavě bránit v postupu a zvyšování úrovně. Je důležité si uvědomit, že ve hře Planescape: Torment nemusí smrt nutně znamenat konec hry, protože hráčova postava může být oživena a pokračovat v dobrodružství.

Je Planescape: Torment dlouhá?

Ano, hra Planescape: Torment je proslulá svou délkou a ponořením do děje. Hráči mohou potřebovat mnoho hodin, aby dokončili hutný a hluboký děj hry. Délka hry je důsledkem důrazu na příběh a vývoj postav, který hráče vybízí k tomu, aby se hlouběji ponořili do rozsáhlého prostředí Planescape a účastnili se mnoha úkolů a rozhovorů. Celkově lze říci, že Planescape: Torment je skvělou volbou, pokud hledáte dlouhý a intenzivní herní zážitek.